Scudo Sports

En iyi V-Brake markası hangisi

@d.berkay

fren bacağı olarak alabiliyorsan xt al derim ama lx de hiç fena değil. shimano kollar yada ayaklar işçilik kalitesi açısından avid den çok üstün bence(ultimate hariç)ayrıca avid kollar (yine ultimate hariç o zaten cnc)terden falan zamanla korozyon yapıyor Speed Dial sl kollarda başıma geldi .üstelik shimano lx xt xtr kollardaki bir özellikte kolun halat kurşununun takıldığı yerdeki makara sistemidir. bu sistem sayesinde. kol çekildiginde papuçlar janta dayanana kadar halat hızlı çekilir dayanınca makara aşağı iner ve güç artar buda kola ilk basımda hızlı tepkiyi daha sonra ise tek parmak frenleme gücü artırımı sağlar.bu avid de otomatik değişken değil sabit ayar vidası iledir.

Scudo
extralite zafer,kcnc şölen,dışında değerli arkadaşlar frenleri fren yapan önemli birşey gözden kaçmasın!!!fren pabuçları..zira extralıte fren takımında koolstop pabuçlar varki cantı eritmediği gibi nerdeyse kendide erimiyor ve her hava koşulunda süper frenleme yapıyor..aşağı seviye fren ayaklarını sırf bu pabuçla kendi serisinin üstüne çıkarabilirsiniz...selamlar..

Peki kolstop ile baradine pabuçları kıyaslarsak çok fark var mıdır?

@bts.elektronikSoyumuz tükeniyor desene. Gerçekten de etrafta belli bir fiyat seviyesinin üstünde disksiz bisiklet kalmadı desek yeridir. Ben de hala Vfren kullananlardanım.

@d.berkay

bende koolstop pabuç kullanıyorum gerçekten süper. kcnc frenlerim geldiği gibi bu eski koolstop pabuçlarımı üstüne taktım diğer baradine pabucu kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama yabancı forum ve test sitelerinde koolstop önde gibi

@gurol

sizcede disk fren bazı ortamlarda gereksiz bir karmaşıklık ve ağırlık değilmi?

bende v fren kullananlardanım hatta ilerde tamamen kalkar diye stok bile yapıyorum :D

@gurol

Valla ben de her sene diske geçsem mi diyorum sonra disk sahiplerinin yaşadığı sorunları gördükten sonra ve benim vfrenlerin fıstık gibi çalıştığını gördükten sonra seneye bakarız diyip erteliyorum :)

@bts.elektronik
Evet kesinlikle. Çok uzun süredi dağ bisikleti üzerindeyim. Geçtiğimiz yaz disk kullandım ama vfrene geri döndüm. Çok sabit bir deneyimim var ki yaptığım dalda (XC) on seneler boyunca "diske gerçekten ihtiyacım oldu" cümlesini ancak 10 kere sarf etmişimdir. İyi ayarlanmış bir Vfren %99 işimizi görüyor, hele ki seramik faktörü varsa (ki ben şu sıra seramik bile kullanmıyorum).
@Hakan YazmanAynen, dün başımıza geldi, tam disk almanın zamanı geldi dedim. Bir arkadaşım öten bir XTR disk ile yanıma geldi. Bir shim daha kullanmak gerekiyordu ve elimizde o anda yoktu. vik vik vik sesleri arasında uzaklaştı.

@hsrv_khy

HS 33 V-fren değildir...

HS33 hidrolik jant frenidir...

frenler ikiye ayrılır

disk frenler ; Mekanik ve Hidrolik diskler
Jant frenleri ; Cantilever fren, v-fren ve hidrolik jant freni...

@H.Çağrı

cok guzel soylemissin ama sonucta hs33lerde fren pivotlarina takiliyor ve v frenlerde tutusunu jantdan sagliyor hs33lerde basliktada en iyi v fren markasini sormus arkadas gayet saglam ve kaliteli bi fren ve genelde hidrolik v fren olarak biliniyor sonucta hs33leri disk kulagina takmicaklar bence hidrolik v fren olarak denilebilir aslinda

• Beğen
Tepkiler: hsrv_khy
Klasik Bisan(hizmet bisikleti) frenleri var, "çubuk fren" deniliyor. O da jant frenidir ama "V" harfine pek benzemez...

http://farm1.static.flickr.com/53/160726462_5a566f8e23.jpg

sonuçta arkadaş en ii v-fren hangisi diye sormuş başlıga da dikkat ederseniz öle yazıyor hidrolik falan da diye ayırmamış.(QUX)adında arkadaşımızda çok iyi anlatmış ne demek istedgimi konuyu dagıtmıyalım bi yanlış anlma yüzünden...

• Beğen
Tepkiler: samsung
@d.berkay
Selam kolstop pabuçları hiç bir pabuçla bence karşilaştıramazsınız jantı çizmeden 3-4 sezon (gerçek anlamda sezondan bahsediyorum)kullanabileceğin,içinde kullanılan farklı hamurlar sayesinde her türlü hava koşunda çok iyi performans gösteren başka bir ürün tanımıyorum.

@samsung
Frenlere bir bütün olarak bakmamız lazım işleyişi,yapısı,malzeme kalitesi,pabuçları,ağırlığı,frenleme gücü,vs.Şölen olaya böyle baktığı için Extralite yada Kcnc diyor.Tabii koolstop önemli bir etken.

@QUX
Yanlış biliniyor ve lütfen biz de böyle kullanmayalım. Vfren'den önceki sistemi (cantilever) gördüyseniz Vfren'e neden "V" adının yakıştırıldığını farketmişsinizdir. Yani HS33 V şeklinde değil. Biz de "hidrolik jant freni" dersek daha doğru tanımlamış oluruz.

Geri