Scudo Sports

En iyi tur bisikletleri

merhabalar. ben carraro sportive 227 ye karar vermistim ama merida crossway 100 indirime girmis 1700tl pesin 1880tl 9 taksitli fiyati. merida kadro olarak daha mi saglam olur

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
bence merida al sonuçta alman patentli ürün .hiç düşünme...

@mustafaguler Muhalif olmak için değil ama o listede cube touring pro'da mevcut ve tıpkı ktm gibi 16,4kg :) Gerçi Cube'de 750gr'lık dinamolu göbek mevcut ona rağmen bu ağırlıkta ama olsun sonuçta 16,4kg ağırlığı var :)

Bende kron xc 500 var bununla tura çıkmayı düşünüyorum ya da bunu satıp cyclocross almayı düşünüyorum beni bu ikilemden kurtarabilir misiniz ?

Turu İstanbul-antalya arası sahilden yapmayı planlıyorum. Normalde İstanbul da kullanıyorum İstanbul yolları için cyclocross mu daha iyi olur kafam çok karışık.

Up

Dağ bisikleti ağır olduğu için turlarda pek tercih edilmiyor. Rampalarda rahat edersiniz ama düzde sizi çok yorar, yavaş ilerler ve çok enerji harcarsınız. Forumda tur bisikletleriyle ilgili çok konu var, araştırın bulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Murathann
Tura her bisikletle gidilir, ufak detaylar sadece performansını etkiler. Ben yol bisikletiyle de, şehir bisikletiyle de tura çıktım. Dağ bisikletiyle çıkar mıyım peki? Tercih etmem, fakat onu yapan da çok var. Onu da geçtim adam 1970 üretimi çelik kadroyla senden benden daha uzun yol yapıyor. Kafada bitiyor bu işler. Çok bozuk yollara girmedikçe her bisiklet seni taşır, götürür.

ben de bu konuyu merak ediyordum. bende de xc 300 var. tura çıksam 2.10 dişli lastikleri uygun boyutlarda (henüz araştırmadım ama tahmini 1.60 - 1.75) asfalt lastikleriyle değiştiririm diye düşünüyorum. onun dışında çok sorun olur mu bilmiyorum, zaten ağırlığın önemli bir kısmı lastiklerden kaynaklı.

Tura her bisikletle çıkılır. Fatbike'la bile çıkılır. Türü yoktur, performans beklentisine göre değişir seçim. Ha sorduğunuz sorunun cevabı, SORUNSUZ bisikletle çıkılır. Benim düşüncem, turda problem çıkaran bisiklet kadar mide bulandırıcı bir şey olamaz.

valla xc 150 var bende 190 kmlik yola gidicem haziran sonu :D

Mekanik bir sorunu olmayan her bisikletle, patenle, kaykayla tura çıkılır. Bisikletin türü konforunuzu, günlük mesafenizi değiştirir. Amortisör turunuzu araç yollarını takip ederek yapacaksanız gereksiz. Ben patikaları takip etmeyi sevdiğimden amortisörsüz tur düşünemiyorum mesela. @Birhan K. güzel söylemiş, kafada bitiyor bu işler. Şöyle bir (link) var konuya dair isteyen buyur etsin.

Hangi bisikletle tura çıkılır derseniz tur bisikleti ile çıkılır. Sonuçta böyle bir bisiklet türü var. S3n istersen her bisikletle çıkarsın

Çelik kadro ... bunu internette araştırırsanız sizde bunu görürsünüz.. Çelik kadro tur bisikleti

@yakup3457 İstanbul Antalya için sorunsuz işinizi görür. Hiç sıkıntı yapmayın. Sadece lastikleri düz yol için daha verimli olanlarla değiştirin yeter. Sele oldukça önemli ihmal etmeyin.

cevaplara bakılırsa..

kardeşim sen en iyisi yürüyerek çık :D

@efeozata haha forumdaşlar gerçekten haklılar şu sınavı filan atlatıyım beni tutana helal olsun.
İstanbulun Avrupa yakası artık çekilecek gibi değil biraz nefes almak lazım.
Düşündüm de bu iş için en iyisi ;
ince tekerli, ön amortisörlü; hem dağ da hem yol da rahatca kullanabileceğim, yani istediğim her yere gidebileceğim güzel bir şehir/tur bisikleti almak. Birde güzel bir kelebek gidon taktım mı değme keyfime.
Ama aklımı kurcalayan bir şey daha var xc 500 ü satıp yerine 1000 tl lik bir tur bisikleti almaya değer mi? Gelecek açısından da düşündüğümüz zaman hangisi daha sağlıklı olur. Cevaplarınız için çok teşekkürler. İyiki varsınız.

IMG_5058.JPG IMG_5059.JPG cyclocross ile yurtiçi ve yurtdışı uzun turlar yaptım, sağlam ve biraz da hafif olursa...

bende ilk başta tereddüt etmiştim senin gibi , bana kalırsa yol bisikleti al tak 700 x 25mm zırhlı lastik bak keyfine :)

@ysnakblt araziye de girmem gerekebilir. O yollara bisiklet dayanmaz. Bisiklrt dayansa benim kollar dayanmaz. En iyisi kitlenebilir maşalı.

Merhaba,

ben (link) kullanıyorum inanılmaz memnunum, hem şehir içi hem de uzun yol katedebilen donanımlı bir bisiklet, tek problemi bence çok ağır bir bisiklet.

Geri