Yapamayanlar sanıyorum hep karşı çıkmış tu kaka demiş

elleri bırakarak kullanmak dengenizi geliştirir, kontrolünüzü geliştirir keşfedilecek bi alan ve biraz heyecan yaratır. Bu konuyla ilgili doğru yaklaşım sanırım tüm akrobasi hareketlerinde olduğu gibi, yapmayı öğrenin, bunların dengenizi geliştirmesine olanak sağlayın ama kritik yerlerde yapmayın olmalıdır. Ayrıca bütün profesyonel bisikletçilerin finish i geçerken el bırakabilmeleri bi tesadüf ya da çok çalıştıkları anlamına gelmez, bu dengesi iyi ve kendini ve bisikletini tanıyan her insanın yapabileceği bişeydir. Denemeden önce kontrol edilmesi gereken en önemli parça gidonunuzun düz olup olmadığıdır, saplantılı bi şekilde gidonunuzun dümdüz olması sizin her daim yardımcınız olacaktır, çoğu bisiklet kullanıcısı bisikletçisine güvenir ve gidonun kusursuz düz Olmasını önemsemez, bir çok bisikletin yamuk gidonla kullanıldığına sürekli Şahit oluyorum, en son yolda bi bisikletçiye gidip düzeltmek istediğimde neredeyse bisikletçiyle savaş vermem gerekmişti

ben düzeltiyorum adam bozuyo, sıkarken bozuyo, bak bu doğru ben biliyorum diyo, en sonunda aldım alyanı elinden, ya bırak ben kullanıcam bunu, bırak ta istediğim gibi yapayım dedim

bu işi lazer kontrolüyle yapan sistemler ülkemizde pek kullanılmadığından göz kararı ya da abartısanız gönyelerle kusursuz düzlüğü sağlayabilirsiniz. Sonra su ise çok kolay, akord ayarının buna bi engel teşkil edeceğini sanmıyorum, eğer akord ayarınız yol almanıza olanak verecek derece de bozuksa el bırakabilirsiniz. Başlamadan önce yapılması gerekenler, telefonu ve anahtarları arkadaşa vermek, Paraları ve cüzdanı fermuarlı ceplere koymak, ve hazırız

Bisiklet kullanırken herşey ayaklarda başlar, herkes bunu duymuş olmasada bisikleti ellerimizden önce ayaklarımızla tutmamız gerekir, el Bırakma da işte bizi önce bu konuda geliştirir, her bisikletçinin Baskın olduğu bi bacağı vardır, çoğu zaman bu topa vurduğunuz bacağınızdır, eğer hangisi olduğunu bilmiyorsanız bi arkadaşınızdan, siz hazır ol pozisyonundayken sırtınızdan itmesini isteyin, ayaklarınızı sabit tutmaya çalışın, düşmeyi önlemek üzere Öne çıkardığınız ayağınız sizin baskın ayağınız, bisikleti ayaklarla tutmak dedik peki nasıl
Baskın ayağınız önde olacak şekilde, pedal çevirmediğiniz halde, nötr pedal pozisyonu alarak vücudu dikleştirin, aynakol, yani pedalımızın dişliye bağlı olduğu parçalar yere paralel olmalı (foto aşağıda, sadece ayak ve pedal kısmına bakın, üst vücut koltukta ve geride olmalı)
Bu şekilde rahat bi şekilde biraz kullanın, elleriniz hala gidondayken Ayaklarınızla sağa ve sola yatırmayı deneyin, belki ellerinizi biraz çekebilir ya da parmak ucuyla tutabilirsiniz, asla gidona ya da ön tekere bakmayın, ya direk karşıya, ya da ön tekerin 1-2 mt önüne bakın, böyle ufak denemeler yaptıktan sonra tekrar vücudunuzun yeteri kadar relax olduğunu kontrol ettikten sonra, ellerinizi bırakıp koltuğa dik oturacak şekilde üst bedeninizi geriye doğru konumlandırın, bunu yaparken asla gidonu itmeyin, unutmayın ayaklarla tutuyoruz, ayaklarla basarak hafifçe geriye yaslanın, bi dengesizlik olursa önce vücut ya da kollarla değil, ayaklarınızla sağa ya da sola basarak dengeyi alttan ayarlayın, gidonu tutun, tutamayacak gibi bi durumda pedalları iterek bisikleti altınızdan atın, ve bi kaç koşar adımla düşmeden kurtarabilirsiniz. Denedikçe daha ilelettiğinizi farkedeceksiniz, yeteri kadar güven kazandıktan sonra dönüşleri deneyebilirsiniz, üst bedeninizi belinizden dönmek istediğiniz yere doğru hafifçe çevirin, işler sarpa sardığında ayaklarınızla pedallara basarak dengeyi aşağıdan tekrar sağlayın, düşecek gibi hissettiğinizde direk gidona sarılmak yerine önce ayaklarınızla ufak ta olsa dengeyi düzeltip sonra gidona sarılın, öncelik ayaklar, aksi takdirde dönmekte olan gidon daha hızlı donebilir, ve bacaklarınıza çarpabilir. Gidonu tutun ama yakalamayın, bunu da en kolay size gelen gidon tarafını önce elinizle dur! Şeklinde durdurarak yapın, yeterli olacaktır. Düşmenizde çok yaralanmayacağınız hızlarda deneyin, düşsenizde bişey olmayacağını bilerek, düşmekten korkarak bunu denemeyin. Hepsi bu, ilk gün denemenin ardından hızla geliştiğinizi ve kendinize yeteri kadar güvenmediğiniz için yapamadığınızı görecek ve bununla eğleneceksiniz, unutmayın, daha ellerinizi bırakırken o gidon dönecek ve ben düşeceğim derseniz o gidon döner

bisikletler korkunun kokusunu alabilirler, onlara korktuğunuzu göstermeyin

ayak kontrolüne alıştıktan sonra kollarınızı falan açıp titanik gibi takılabilirsiniz ama ilk etapta uzuvlarınız merkeze ne kadar yakın, ve ağırlığı ne kadar aşağıdan, yani ayaklar vasıtasıyla pedallardan yaparsanız o kadar iyi. Bunun dengenizi nasıl geliştirdiğini günden güne hissedecek, ve elleriniz gidondayken uyguladığınızda slalom yeteneğinizi arttırdığına tanık olacaksanız, bol güneşli sürüşler...
Ha unutmadan pedal çevirme konusu, önce pedal çevirmeden dengeye alışın, sonra bu dengeyi bozmadan pedal çevirmeye alışmak kolay olacaktır, ama pedala fazla basarsanız o yöne döneceksiniz, diğer ayakla bu etkiyi rahatça kontrol edebilirsiniz