Scudo Sports

Ellerdeki sinsi uyuşmalara dikkat

yazı için çok teşekkürler...

(erçi para geçecek derler ama)

işin espirisi bir yana çok ciddi bir problem olmalı dikkat etmeliyiz hepimiz...

Scudo
@Baki Berk Kayalar

Aslında haklısınız ancak normal ayakkabı ile sürüşte çekiş yapamadığımız için daha az uyuşma olduğunu gözlemledim.
Fakaaat spd marifeti ile ve göbek deliği omuriliğe çekilir durumda, yani nizami sürüşle uyuşma süresi, çekişte yapıldığı için daha kısa oluyor.
her halde bahsini ettiğiniz ayağa kalkma işlemi gerekli bir hal alıyor.
bilgi için teşekkürler...

benim heriki elde yol bisikleti kullanırken uyuşma oluyor 10 sene sonra bisiklete devam edelim dedik alışması 1 seneyi bulacak galiba

@Hasan Çağrı
öncelikle teşekkürler
bu elciklerden nasın temin edebilirim

Tüm arkadaşlara konuya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürler. Uyuşma konusu keşke para getirme işareti olabilseydi:)))) Ne yazık değil..

Tavsiyem, kırtasiyelerde de satılan mini stres toplarından alıp bisiklet dışı zamanlarda aklınıza geldikçe sıkıp sıkıp bırakmanız... Avuçlarınızda sıkmanız topları, telefonla konuşurken otururken vb. bilek ve ön kolu güçlü kılacaktır. Karpal tünel bölgede ödemi varsa atmaya yardım edecektir.
sevgilerimle

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre POLAT
ya bende bu uyuşma falan yok ama serçe parmaklarımın altı ciddi bir şekilde ölü deri toplamaya başladı.ve o bölge soyulmaya bile başladı.acaba eldivensiz kullandığım için mi oluyor??

bu sorun bende de oluyordu bir türlü gideremiyordum ellerimi sallıyordum değişik şekillerde tutuyordum ama bir türlü geçmiyordu ..bu sorunun duruş pozisyonuyla ilgili oldugunu düşündüm ancak çokda onula ilgili olmadıgını yeni bir gidaon aldıgımda fark ettim daha sonraki turlarda uyuşma ave agrı yok denecek kadar azaldı ..

@jale dural

Ben de keşke bu işi bilen biriyle karşılaşsam da bana doğru duruşu gösterse diyorum..

Motor için belki daha gerekli olan bu uyarılar bisiklet kullananlar için çok da önemli olduğunu düşünmüyorum. Öncelikle motor kullanırken vücut neredeyse tamamen sabit bir konumda bulunuyor. Bisiklette bundan farklı olarak bir çok kas grubu sürekli hareket halinde.
Bu forumdaki hemen herkesin bildiği gibi uygun sele, kadro, gidon ayarıyla ağrıların oluşması da en aza iniyor. Kaldı ki bisiklet boyun, bel ve omuzlarda belirgin bir güçlenme de sağlıyor.
Bazen uzun bir süre bisiklet kullanmadığımızda ellerde kan akışıyla alakalı geçici bir uyuşma oluyor. Bu sizin bahsettiğinizden farklı olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: çirkin
cok guzelmis bu ergon lar..turkiyede satılıyor mu bunun aynısı

motosikletten farklı tabii, motosiklette bir de yüz kilonun da üstüne çıkan ağırlıkları bacak arasında hakim olarak taşımalısınız.. Denge bozan her yol veya kullanım hatasında omurgaya binen kilolarca yükten bahsediyoruz. Bisiklette ise gerçekten avantaj var.. Ama dediğiniz gibi doğru gidon sele ayarı, doğru seçim kadro vb vb...Kaç kişi bisiklette bu uygunluğu kontrol ederek kullanıyor peki profesyonel bisikletciler dışında.Pek az kişi... Ki usta sürücülerde de bir çoğu bilek-diz-bel-boyun sorunları varsa normal hayatından kaynaklanan, bunları nasıl koruyarak sürüş yapacağaını bilemeyebiliyor. Keşke herkes tam ayarıyla pedal basabilse , keyifli sürüşler yapabilse.... sevgilerimle..

@pitgabba

Henüz 50 yazı yazmadığımdan özelime gelen mesajlara özel cevap atamıyorum sevgili pitgabba... Ben spor hekimi değilim. Pilates eğitmeniyim ve bu işi severek yapan biriyim. spor hekimi kadar olmasa da hareket bilimi ve anatomi hakkında hergün birşeyler öğrenmeye devam ediyorum. Bilgimöi paylaşmaktan da mutluluk duyuyorum. selamlar

dün bisikletimin gidon boğazını ters çevirdik gidon daha alçak konuma geldi ve bisikletimin görüntüsü çok hoşuma gitti ama daha sonradan rahatlığın görüntüden önemli olduğunu anladım.dün 650 metrelik bi tırmanış yaptım.inişte tabiki bütün yük bileklerime bindi,son bileğimde ufak bi ağrı hissettim,önemsemedim başta,ama sabah uyandığımda sol bileğimi oynatamıyodum adeta.şu anda biraz daha iyi bileğim ama oynattığımda kütürdüyor.bugün gidon boğazını eski haline getirdim.yazı benim gibi yeni başlayanlar için çok bilgilendirici olmuş teşekkürler.

@pitgabba

Bende netten aldim ( outsideoutfitters) buradada dukkanlarda pek satilmiyor.

Benim de 120 km lik bir gezi sonunda sağ elimde uyuşma,karıncalanma ve titreme başladı . Hatta gidonu hissedemedim bir ara. Özellikle sağ elimin yüzük parmağı sola doğru hafifçe kıvrıldı. Bu konu başlığını hatırlattı bir arkadaşım ve hemen nete girip bir solukta okudum. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: çirkin
2 senedir cruiser tipi motosiklet kullanıyorum... 1-2 saatten fazla kullanımlarda aynı problem oluyordu, fakat dinlenme sonrası geçiyordu...

1 ay önce bisiklete binmeye başladım...mtb kullanıyorum...elcikleri sert...çok yogun olarak, uzun mesefe biniyorum...ve yaklaşık bir haftadır, sağ elimin parmaklarında his ve güç kaybı var...dinlenmeyle bile geçmiyor...uzman tv de karpal tunnel i detaylı izledim...ufak egzersizler haricinde, ameliyat dışında bir çözüm yok diyor prof.doktor...10dk lık sinir lerin açıldıgı basit bir ameliyat...

gerçekten merak ettiğim, ameliyat olsam veya olmasam,

bisiklete devam edebilecek miyim???

jelli elçikler vs. ne kadar işe yarar?

"His kaybı" ve "güç kaybı" çok ciddi durumlardır -eğer objektif bir muayene bulgusu ise- zaman kaybetmeden nöroloji veya ortopedi uzmanına başvurun.

@can yazar

Merhaba,
Geçmiş olsun öncelikle.
Doktora gitmeniz şu açıdan faydalı olur, ortopedi bölümünde, 2 elinizin de güç ve his durumunu anlayacakları testler yapacaklar, en öenmlisi konu karpel tünel mi, boyun kaynaklı mı veya ikisi birden mi onu da anlamak lazım.
Sinirlein ezilme derecesi, egzersiz mi, ameliyat mı onu da gösterecektir.
Ama önerim ameliyattan önce denemeniz gereken yöntemler. Visiklete binmeye elbette devam edebilirsiniz, tutuş şekli ve bileklere binen yükü rahatlatacak çözümler ile, sele-gidon ayarı, atel tip elcikler vb. Ve tabi egzersizler. Çünkü ödem karpeldeki sinirlerde bu uyuşmayı yapan en önemli sebeplerden biri, örnek hamileler. bisiklete binmedikleri ve hatta ellerini fazla kullanmadıkları halde bile karpel tunnel sorunu yaşayabiliyorlar.
Chiropractic konusu da lütfen araştırın. Bu konuda ben de size doktor önerebilirim ama önce ne olduğunu inetrnetten araştırın derim, Türkiye de de derneği kuruldu ama fazla doktor yok. Chiropractic dr. lar özel bir tıp eğitimi alıyorlar, nöroloji ve fizyoterapi konusunda spesifikleşen bir eğitim diyeyim. Bu tedavi genelde ameliyata kalmadan tedavi edebilir bir tedavi yöntemi. Ve eğer ileri aşama ise doktor zaten ben yapamam diyecektir ve operasyona yöneltecektir.
expertvillage.com da carpeltunnel exercise vb. kelimelerle arama yaparsanız, uzmanların bu konuda videoları ile hareketlerini de görebilirsiniz.
geçmiş olsun. selamlar
@can yazar

@can yazar

Ben de elimi yumruk yapıp sıktığım zaman eski gücü bulamıyorum.
Musluk çevirme işini de yapamıyorum zaman zaman.
EMG (elektromiyografi) cektirmiştim fakat herhangi bir şey cıkmamıştı. Egzersiz vermişti doktor sadece.

Günde 9 saat pc basinda, klavye ve mouse kullanarak calısmak zorunda olmak beni benden alıyor, hic saglıklı değil.

Geri