Merhaba,
Geçmiş olsun öncelikle.
Doktora gitmeniz şu açıdan faydalı olur, ortopedi bölümünde, 2 elinizin de güç ve his durumunu anlayacakları testler yapacaklar, en öenmlisi konu karpel tünel mi, boyun kaynaklı mı veya ikisi birden mi onu da anlamak lazım.
Sinirlein ezilme derecesi, egzersiz mi, ameliyat mı onu da gösterecektir.
Ama önerim ameliyattan önce denemeniz gereken yöntemler. Visiklete binmeye elbette devam edebilirsiniz, tutuş şekli ve bileklere binen yükü rahatlatacak çözümler ile, sele-gidon ayarı, atel tip elcikler vb. Ve tabi egzersizler. Çünkü ödem karpeldeki sinirlerde bu uyuşmayı yapan en önemli sebeplerden biri, örnek hamileler. bisiklete binmedikleri ve hatta ellerini fazla kullanmadıkları halde bile karpel tunnel sorunu yaşayabiliyorlar.
Chiropractic konusu da lütfen araştırın. Bu konuda ben de size doktor önerebilirim ama önce ne olduğunu inetrnetten araştırın derim, Türkiye de de derneği kuruldu ama fazla doktor yok. Chiropractic dr. lar özel bir tıp eğitimi alıyorlar, nöroloji ve fizyoterapi konusunda spesifikleşen bir eğitim diyeyim. Bu tedavi genelde ameliyata kalmadan tedavi edebilir bir tedavi yöntemi. Ve eğer ileri aşama ise doktor zaten ben yapamam diyecektir ve operasyona yöneltecektir.
expertvillage.com da carpeltunnel exercise vb. kelimelerle arama yaparsanız, uzmanların bu konuda videoları ile hareketlerini de görebilirsiniz.
geçmiş olsun. selamlar
@can yazar