Scudo Sports

Elimden gelen budur 1979 model peugeot px10

Scudo
yeni gidonum gidon boğazına uymayınca çareyi tadilatta buldum...31,8 mm olan gidon bağlantı yeri 25 mm çapındaki gidon boğazına sığdırmak için ; önce gidonumuzun bağlantı kısmından gidon boğazının genişliği kadar kısmı düzgünce kesip çıkarıyoruz... gidon alüminyum olunca kesme işleminide gönye testere makinesi ile kolay ve düzgünce yaptım... fotoğraflarda kumpasla gösterilen parça ortadan çıkan parça...sonrasında tornada yapılan birleştirme mili ile iki parça gidon ve gidon boğazı bir araya getirilerek işlem tamamlanır. bugünde kısmet olursa ek yerlerini alüminyum kaynağı ile sağlamlatmayı planlıyorum...1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

dün kargodan gelen fren kollarımın nasıl görüneceğini merak ettim , kabaca montajladım.. beğeninize sunuyorum...9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg

@ERDİNÇ DURAN kalmaz kalmaz. Senin işçiliğin sağlamdır maşallah. :)
Yakında gaza gelip kadro imalatına başlayacağından korkuyorum. :p

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
@Tahir Keskin Vallaha aklımı okudun kardeşim...:) Kendi kadromu yapmak, hayal odamdaki üzerine ışık vuran tek şey şu aralar...:):harika::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

@Edip Dinçer Üstadım fazlasıyla onure ettin beni...bu bana bir kaç ay yeter...:) teşekkür ederim... esasında şu anda çok bişey yaptım sayılmaz... Güzel ülkem gibi "montaj sanayisinde" orta ölçekteyim... henüz kendi projelerimi imal edemiyorum...ama yakında kendi projelerimi hayata geçireceğim inancındayım...

Muhasebeciler hep böyle. Akılları hep hinliğe çalışıyor :p

Şaka bir yana @ERDİNÇ DURAN gidona çok akıllıca bir çözüm bulmuşsunuz. Tebrik ediyorum.

• Beğen
@Uğur S. Teşekkür ederim...bulmasına buldum ama hep bir soru işareti var kafamda, kullanırken esneme yaparmı sıkıntı yaratırmı diye...

bu arada muhasebecilerle ilgili bir fıkra...

Bir matematikçi, bir muhasebeci ve bir ekonomist aynı işe baş vururlar. Görüşmeci matematikçiye sorar:
- ?iki kere iki kaç eder??.
Matematikçi cevap verir:
- ?Dört!?.
Görüşmeci sorar:
- ?Kesin dört mü?
Matematikçi kendinden emin cevaplar:
- ?Evet, kesin dört!?
Matematikçi çıkar ve ekonomist odaya girer. Bu sefer görüşmeci aynı soruyu ekonomiste yöneltir. Ekonomist yanıtlar:
- ?Ortalama dört eder, yüzde 10 aşağıya veya yukarı oynayabilir, ama ortalama dört eder!?.
Ekonomistte de çıkar, muhasebeci odaya girer, aynı soru ona da sorulur.
Muhasebeci ayağa kalkar, kapıyı kilitler, panjurları indirir ve görüşmeciye yaklaşarak sorar:
- ?Kaç etsin istersiniz?

:):):):):):)

Zaten mesajınızı gördüğümde aklıma gelen ilk şey bu fıkraydı :)

• Beğen
@Uğur S. Muhasebeciler halk arasında pek iyi bilinmezler, bunuda bütün muhasebeciler bilir... çok yoğun mevzuat içinde bakış açısının hakim olduğu bir meslek...örnek verecek olursak; " Oku, baban gibi eşşek olma..." "Oku baban gibi, eşşek olma" :):):):)

örnekler çoağltılabilir

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Erdinç bey metal aksamlı 2 adet suluk güzel gider sanırım son hali nedir bisikletin?.

gidonda yaptığım tadilatın devamı.... ek yerlerinden alüminyum kaynağı yapıldı... kaynak işi biraz zorladı bu sefer...gidonun alüminyumu çok kaliteli malzemeymiş ancak benim tornada yaptırdığım bağlantı aparatı sert ve ısıl işlem görmesine rağmen çok kaliteli olmayan bir malzeme olduğundan kaynak işi düşündüğümden fazla tahribat verdi... bu arada dün akşam ön fren bağlantılarını yaptım...

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpeg 8.jpg

erdinç bey ayna kolu nereden aldınız acaba sorabilir miyim?
Bende peugeot 79 aynı kadro olan bir bisiklet topluyorum ama orjinal parçalara daha sadık kalarak tabi .

Geri