bisikletcanavari
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.192
Konuya kendi açımdan şöyle bir açıklama getirme gereği duydum. Şuana kadar konu hakkındaki yaptığım yorumlar, shimanonun şuanki çıkardığı elektrikli Dura-ace sistemden daha çok bu sistemin çalışma prensibini genel anlamda değerlendirmeye çalıştım. Düşüncenin geleceğini parlak görüyorum. Fakat olayı sadece yol bisikleti olarak değerlendirirseniz yorumalr biraz sığ kalacağı düşüncesindeyim. Eminim ileride bir çok farklı disiplin bisikletinde dahi buna benzer ürünleri görebiliriz. Bu yüzdendirki sadece ağırlık konusuna takılmakta pek doğru değil. Bazen ağırlık faktöründen daha önemli sebeplerde vardır. Bunun yanında bana göre göbekten elektronik vitesli kabloların tamamı kadro içinden geçerek tamamen kapalı bir sistemli bir tur bisikleti oldukça hoş olurdu. Gerekli gücüde sadece inişlerde devreye sokulacak dinamolu göbeklerden sağlanabilir. Bu sadece bir düşünce.
Ha konuya biraz da bisikletin ana felsefesinden yaklaşacak olursak, bu sistemin mantığı biraz bisiklete tesr kaçacaktır. Bisiklet tamamen insan gücüyle çalışan bir alettir. Pedal basarsın gider, frene basarsın yavaşlar, vites koluna basarsın zincir konumu değişir. Yani başka bir enerji kaynağına gerek yoktur, herşey basit fizik kuralları ile kas gücünün yönlendirilmesiyle çalışır. O yüzden düğmeye basıp, vites atmak bisikletin mantığına uymayacaktır
Bu konuların daha çok irdelenecek kısımları var aslında. Yıllar sonra bu beyin fırtınalarını okuyabilirsek şayet yüzümüzde bir tebessüm oluşacağına eminim
Uzak değil bundan 4 yıl önceki bir tartışmamı okudum geçenlerde. Bakıyorumda şu kısacık 4 yıl içerisinde neler neler değişmiş, o zamanlar akla hayale gelmeyecek şeyler....
Ha konuya biraz da bisikletin ana felsefesinden yaklaşacak olursak, bu sistemin mantığı biraz bisiklete tesr kaçacaktır. Bisiklet tamamen insan gücüyle çalışan bir alettir. Pedal basarsın gider, frene basarsın yavaşlar, vites koluna basarsın zincir konumu değişir. Yani başka bir enerji kaynağına gerek yoktur, herşey basit fizik kuralları ile kas gücünün yönlendirilmesiyle çalışır. O yüzden düğmeye basıp, vites atmak bisikletin mantığına uymayacaktır
Bu konuların daha çok irdelenecek kısımları var aslında. Yıllar sonra bu beyin fırtınalarını okuyabilirsek şayet yüzümüzde bir tebessüm oluşacağına eminim