Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

Ülkede carraro markası yaygın olduğu için olabilir. Bisiklet hakkında bilgim sadece youtube videolarından
Merhaba, düşünürseniz big 2918 var alba 250 rh pro uygulanmış alba kıt 300 km falanda Ocak'ta alındı bisiklet eylül alımı 500 km kullanılmıştır 1 hafta önce detay bakımı yapıldı

Scudo
Ülkede carraro markası yaygın olduğu için olabilir. Bisiklet hakkında bilgim sadece youtube videolarından

(Reise müller- gazelle ) bu iki markanın bisikletlerini bir araştırın. Elma logolu telefon gibi, fiyatları düşmüyor. 😁

• Beğen
Tepkiler: Olcayozaslan
(Reise müller- gazelle ) bu iki markanın bisikletlerini bir araştırın. Elma logolu telefon gibi, fiyatları düşmüyor. 😁
O markalarıda görüyorum hocam çok şehirli kalıyor onlar biraz daha aksiyon olsun istiyorum açıkcası :)

• Beğen
Tepkiler: By chow
Tüm bisiklet severlere günaydın.
Corelli yeni modeller çıkarttı. Fiyat piyasaya göre daha makul. Göbekten Bafang kullanan 29" MTB fena değil.
Sadece 18" kadro boyu gördüm. Batarya kadroya entegre. Shimano HD fren ve DEORE set var.

(link)
tornado-4c83.jpgtornado-6e0d.jpg

tornado-4c83.jpgtornado-6e0d.jpgtornado-4c83.jpgtornado-6e0d.jpgtornado-09ce.jpg

Herkese meraba bu bisikleti 10 bin liraya almayı düşünüyorum fakat Nexus göbekten 3 vitesmis hiç bildiğim bir sistem değil?
Birde carraro.e life var 13 bin lira 2. El bana yardım edermisiniz ?
(link)

Herkese meraba bu bisikleti 10 bin liraya almayı düşünüyorum fakat Nexus göbekten 3 vitesmis hiç bildiğim bir sistem değil?
Birde carraro.e life var 13 bin lira 2. El bana yardım edermisiniz ?
(link)
Açıkça Sundvall baya avrupa tarzına uygun gibi geldi. Çok kısa da olsa göbekten 3 vitesli sistem denemiştim. Türkiye için pek ideal gelmedi bana. Elektrik motoru olunca iş değişiyor olabilir ama parçalarını bulmak vs. hep bir sıkıntı çıkaracaktır. Elektrik motorunun önde olması dezavantajlı bi durum. Yani düz yolda gidicem sadece derseniz uygun ama geri kalan kısımda üzer. Tabi göbekten viteslerde parça ömürleri daha uzun ve daha az bakım istiyor diye biliyorum ama yine de yaygın bir model olmaması sizi üzebilir ileride.

Diğer carraro ise genel olarak bafang tarzı sonradan eklenen bi kitle geliyor, parçaları vs. ulaşması daha kolay ve TR'de özellikle destek alabileceğiniz bi marka sonuçta.
Yine vites sisteminin normal tur-mtb bisikleti mantığında olması elektriksiz olarak pedallamaya daha uygun.
Her ne kadar ben sürekli şarj ederim deseniz de bazen pedal çevirmeniz gereken durumlar, hesaplanmayan ani rota değişiklikleri vs. olabiliyor. Kendim de böyle bir sorun yaşadım ve bi şekilde 3-5 km de olsa bisikleti pedallayarak götürdüm :)
aşağıda Dr. İlker hocamın videosunu paylaşıyorum Carraro'yu incelemişti. Yani o baya bi deneyim sahibi, sponsorlu vs. olmadığı için de objektif görüşlerini anlatıyor. Videodan da bakabilirsiniz yoruma

Özetle ben Carraro E-Life'ı çok daha tercih edilebilir bir seçenek olarak görüyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: nrcnft
Açıkça Sundvall baya avrupa tarzına uygun gibi geldi. Çok kısa da olsa göbekten 3 vitesli sistem denemiştim. Türkiye için pek ideal gelmedi bana. Elektrik motoru olunca iş değişiyor olabilir ama parçalarını bulmak vs. hep bir sıkıntı çıkaracaktır. Elektrik motorunun önde olması dezavantajlı bi durum. Yani düz yolda gidicem sadece derseniz uygun ama geri kalan kısımda üzer. Tabi göbekten viteslerde parça ömürleri daha uzun ve daha az bakım istiyor diye biliyorum ama yine de yaygın bir model olmaması sizi üzebilir ileride.

Diğer carraro ise genel olarak bafang tarzı sonradan eklenen bi kitle geliyor, parçaları vs. ulaşması daha kolay ve TR'de özellikle destek alabileceğiniz bi marka sonuçta.
Yine vites sisteminin normal tur-mtb bisikleti mantığında olması elektriksiz olarak pedallamaya daha uygun.
Her ne kadar ben sürekli şarj ederim deseniz de bazen pedal çevirmeniz durumlar, hesaplanmayan ani rota değişiklikleri vs. olabiliyor. Kendim de böyle bir sorun yaşadım ve bi şekilde 3-5 km de olsa bisikleti pedallayarak götürdüm :)
aşağıda Dr. İlker hocamın videosunu paylaşıyorum Carraro'yu incelemişti. Yani o baya bi deneyim sahibi, sponsorlu vs. olmadığı için de objektif görüşlerini anlatıyor. Videodan da bakabilirsiniz yoruma

Özetle ben Carraro E-Life'ı çok daha tercih edilebilir bir seçenek olarak görüyorum.
Peki sıfır alacak olsanız öneriniz ne olur hocam Alba var rks var uygun fiyatlı?

Az önce izledim. :)
Eşimin vitessiz şehir bisikletine satınalmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Peki sıfır alacak olsanız öneriniz ne olur hocam Alba var rks var uygun fiyatlı?
Şahsen ben uzunca bi süre araştırıp kendim düz maşalı hidrolik frenli bir model üzerine alba kit taktım. Şimdilik gayet memnunum. Alba'nın motor seçenekleri ve parça desteği olması. Yine Bafang parçalar kullanması büyük bir artı. Eğer merdiven vs. taşıyacaksanız kesinlikle hafif bir model bakın gereksiz yüksek güçte motor almayın. Sistemin en ağır parçası motor oluyor. Süreceğiniz koşullara göre en ideal bisikleti tercih edin. Yani kum bisikleti denilen tarzda kamyon tekeri gibi lastikleri olan bisikletler ciddi derecede verimsiz ve ağır oluyorlar.

Aşağıdaki linkten zaten kendimce olumlu olumsuz yanları belirtmiştim onları bulabilirsiniz.
Elektrikli bisiklet devri

Tekrar etmek gerekirse eğer araziye veya çok bozuk yola girilmeyecekse düz maşa bir şehir bisikletine kit takmak mantıklı.
En önemli kriterlerden eğer bağ bahçeli bisikleti güvenle dışarda bırakacağınız bir yerde yaşamıyorsanız, ağırlığı bütçeniz dahilinde en hafif olan bisikleti tercih edin.
Hidrolik fren kesinlikle şart. Motor çok güçlü trafikte veya ani durmanız gerektiğinde mekanik frenlerin tepkimesi maalesef sizi kurtaramayabilir.
Hız konusunda takıntınız yoksa 250w bir model alın yeterli olacaktır. Bataryanın kapasitesini ne kadar yükseltebiliyorsanız yine ağırlık ve bütçe konusuna da dikkat ederek yükseltin.

Arkadaşlar bu bisiklet hakkında pek bilgim yok internette de bulamadım 9 bin liraya almak mantıklı pek tarzı bana uymasada.

Dosyalar

• IMG-20230518-WA0036.jpg
    IMG-20230518-WA0036.jpg
    307,8 KB · Okunma: 55
  • IMG-20230518-WA0039.jpg
    IMG-20230518-WA0039.jpg
    123,9 KB · Okunma: 54
  • IMG-20230518-WA0040.jpg
    IMG-20230518-WA0040.jpg
    95,7 KB · Okunma: 55
  • IMG-20230518-WA0041.jpg
    IMG-20230518-WA0041.jpg
    133,9 KB · Okunma: 50
Bataryası sağlıklı ise 9bin lira verilir,detaylarını eklediğim linkten inceleyebilirsiniz apollo v2 modeli sanırım,Hollanda zaten bisiklet ülkesi zannetmiyorum ki kötü bir şey üretsinler.
(link)

IMG_20230520_084521.jpg

24 yıllık emektar ihtiyarı bafang bbs02 750w mid drive ile donatmış bulunmaktayım. Oğlumla orman binişlerine başladık ve 2 hafta önce tam bir mtb parkuru yaparken rampalarda çok sıkıntı yaşamıştım. Özellikle belirli eğimlerden sonra. Henüz ormanda denemedim. 2.el aldım ürünü. Ayarlarını değiştirmem gerekiyor anladığım kadarı ile. İlk kademelerde çok az destek verecek şekilde ayarlamam lazım çünkü birden uzayıp gidiyor. Bu ayarlarla ilgili tecrübesi olan varsa fikir almaya açığım. Usb kablosunu sipariş ettim. Bakalım geldiğinde çözeceğim umarım.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Selamlar. Bafang 750 mid drive dönüşüm kiti almayı düşünüyorum ama Türkiye’de fiyatlar gerçekten pahalı. Üstelik kaliteli hücreler içeren batarya bulmak da pek mümkün değil gibi.
Yakınlarda bir Almanya seyahatim olacak. Fiyatları burası ile kıyasladığımda Amazon Almanya’dan en azından 6-7 bin tl daha ucuza alma imkanı var. Ancak merak ettiğim valizimde bu motor ve bataryayla gelirken uçakta havaalanlarında vs bir problem yaşar mıyım? Motor sorun olmaz muhtemelen diye düşünüyorım ama bataryadan emin değilim. Tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa çok sevinirim.

Selamlar. Bafang 750 mid drive dönüşüm kiti almayı düşünüyorum ama Türkiye’de fiyatlar gerçekten pahalı. Üstelik kaliteli hücreler içeren batarya bulmak da pek mümkün değil gibi.
Yakınlarda bir Almanya seyahatim olacak. Fiyatları burası ile kıyasladığımda Amazon Almanya’dan en azından 6-7 bin tl daha ucuza alma imkanı var. Ancak merak ettiğim valizimde bu motor ve bataryayla gelirken uçakta havaalanlarında vs bir problem yaşar mıyım? Motor sorun olmaz muhtemelen diye düşünüyorım ama bataryadan emin değilim. Tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa çok sevinirim.
Tamamen bilgi amaçlı soruyorum. Batarya kalitesini nasıl anlıyorsunuz. Ben de alba kit aldım biraz araştırdıktan sonra. Pillere genel olarak lg - samsung falan yazıyorlar ama açıkça çok bir fikrim yok. Kaliteli mi değil mi? En verimli marka hangisidir vs. bu konularda aydınlatırsanız sevinirim. Alba'da eskiden lg yazıyordu sanki sitesinde artık böyle bi veri göremedim. Sitesindeki görsele bakınca panasonic markaya benziyor ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi ki veya kaliteli mi panasonic markası.

1685197559963.png1685197601664.png

Selam, bence pili türkiyede halledebilirsiniz. Hatta sıfırdan toplatabilirsiniz de. Ben de yukarıda bahsettiğim kiti aldım yeni, bafang bbs02 750w mid drive, piller Samsung olarak yazılı. Uçakta pil sıkıntı olur. Elektronik sigara ile uçağa almıyorlardı, bazen pilleri çıkarıp ayrıca poşetleyip kabul ediyorlardı. Ama bir e bike aküsünde 80-90 adet kadar pil olduğunu düşünürsek sıkıntı yaparlar mı bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ugur79
Pili kesinlikle almazlar.

• Beğen
Tamamen bilgi amaçlı soruyorum. Batarya kalitesini nasıl anlıyorsunuz. Ben de alba kit aldım biraz araştırdıktan sonra. Pillere genel olarak lg - samsung falan yazıyorlar ama açıkça çok bir fikrim yok. Kaliteli mi değil mi? En verimli marka hangisidir vs. bu konularda aydınlatırsanız sevinirim. Alba'da eskiden lg yazıyordu sanki sitesinde artık böyle bi veri göremedim. Sitesindeki görsele bakınca panasonic markaya benziyor ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi ki veya kaliteli mi panasonic markası.

305011 dosyayı görüntüle305012 dosyayı görüntüle

Batarya hususunda pek guvenmeyin yerli firmalara, hepsi sahte marka pil yada kalitesiz pil kullanmak zorunda maliyet zorunlulugu ile. Bugun toptan bile alsanız düzgün markalı bir 18650 pilin tanesi 100 tl den asagi alınmaz. 50 tane aldiginizi dusunun guzel iyi bir bataryaya sahip olabilmek icin. Maliyet ortada.

İyi marka bir 18650 yi 500 döngü şarj edebilirsiniz. Sonra performans kaybı yaşasada bisiklete sürekli binen birisi bile 5 yıl rahatlıkla kullanır o bataryayı.

Batarya hususunda pek guvenmeyin yerli firmalara, hepsi sahte marka pil yada kalitesiz pil kullanmak zorunda maliyet zorunlulugu ile. Bugun toptan bile alsanız düzgün markalı bir 18650 pilin tanesi 100 tl den asagi alınmaz. 50 tane aldiginizi dusunun guzel iyi bir bataryaya sahip olabilmek icin. Maliyet ortada.

İyi marka bir 18650 yi 500 döngü şarj edebilirsiniz. Sonra performans kaybı yaşasada bisiklete sürekli binen birisi bile 5 yıl rahatlıkla kullanır o bataryayı.
pillibisiklet, aspilsan üretimi yerli pil kullandığını yazıyor. aspilsanın pilleri kalitelidir. askeri sınıf ğretim. (link) . denemedim ama gayet iyi görünüyor.

• Beğen

Zaten 80 adet civarı pille oluşturulan batarya 10k civarında satış fiyatı. Çok ucuz olandan kaçınmak lazım tabi her durumda olduğu gibi.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Elektrikli bisikletler şakaya gelmez bir kaç gün evvel sosyal bir mecrada şarja takıldıktan sonra yanmaya başladı bisiklet, akabinde patladı. Bisikletin yandığı yer ev vs olsa Allah korusun akşamdan şarja takıp sabah binerim demeyin. Balkonda felan sarj edin.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Geri