Açıkça Sundvall baya avrupa tarzına uygun gibi geldi. Çok kısa da olsa göbekten 3 vitesli sistem denemiştim. Türkiye için pek ideal gelmedi bana. Elektrik motoru olunca iş değişiyor olabilir ama parçalarını bulmak vs. hep bir sıkıntı çıkaracaktır. Elektrik motorunun önde olması dezavantajlı bi durum. Yani düz yolda gidicem sadece derseniz uygun ama geri kalan kısımda üzer. Tabi göbekten viteslerde parça ömürleri daha uzun ve daha az bakım istiyor diye biliyorum ama yine de yaygın bir model olmaması sizi üzebilir ileride.
Diğer carraro ise genel olarak bafang tarzı sonradan eklenen bi kitle geliyor, parçaları vs. ulaşması daha kolay ve TR'de özellikle destek alabileceğiniz bi marka sonuçta.
Yine vites sisteminin normal tur-mtb bisikleti mantığında olması elektriksiz olarak pedallamaya daha uygun.
Her ne kadar ben sürekli şarj ederim deseniz de bazen pedal çevirmeniz durumlar, hesaplanmayan ani rota değişiklikleri vs. olabiliyor. Kendim de böyle bir sorun yaşadım ve bi şekilde 3-5 km de olsa bisikleti pedallayarak götürdüm

aşağıda Dr. İlker hocamın videosunu paylaşıyorum Carraro'yu incelemişti. Yani o baya bi deneyim sahibi, sponsorlu vs. olmadığı için de objektif görüşlerini anlatıyor. Videodan da bakabilirsiniz yoruma
Özetle ben Carraro E-Life'ı çok daha tercih edilebilir bir seçenek olarak görüyorum.