Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

Bisiklet görünümlü elektrik ittirgeçli insan taşıma taşıtı demek lazım bunlara. Bir bisiklet üretiminde ve onun eskiyen parçalarının üretim ve geri dönüşümde bırakılan karbon ayak izini; pil üretimi, biten pillerin ayrıştırılması ve doğaya zararsız hale getirilmesi ile sanırım en az ikiye katlıyordur. Yaşım ilerliyor. Muhtemelen bunlardan bir tane bize de doktor bi tane reçete eder ama bisikletin özgür ve çevreci ruhuna uygun bulmuyorum.
Mehmet bey maalesef dedikleriniz doğru. Ama sporu elden bırakmama, stresten uzaklaşma ve son zamanlarda pandemi den dolayı ulaşımda kullanılan en iyi tercih. Bisikletlere göre evet dediğiniz çok doğru zararlı yanı var, pil vs. Fakat bir araba yada motosikletin üretimi ve geri dönüşümde bıraktığı karbon ayak izi kat ve kat fazla ayrıca egzoz gazı, bakımlarda her yıl değişen filtre ve yağları saymıyorum, bunlarında yanında masum değil mi :huhuu: :huhuu:
Ayrıca Bisiklet görünümlü elektrik ittirgeçli insan taşıma taşıtı tabiriniz süper :ssrtcbya::ssrtcbya:

Scudo
220v yada bölgede kullanılan

220v yada geçerli bölgenin şehir elektrikleri ile dolum yapılıyor. Arabalardaki gibi komplike bir yapı söz konusu değil. Priz her yerde bulunur sıkıntı olacağını sanmam ama şarj olayı gelişip yarım saat yada bir saate full şarj olabilmeli ulaşım için lakin şimdi yedi saat sürüyor tam şarj.
Mesele şarj için gerekli güç değil. 5000 bisikletlik garajda atıyorum %10'u bile elektrikli olsa farklı bisiklet askısı, priz vs sağlayabilmekte. Misal bizim ofiste 200 bisiletlik park yeri var ama sadece 2 priz var.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: suyunsesi ve mhmtp
Mesele şarj için gerekli güç değil. 5000 bisikletlik garajda atıyorum %10'u bile elektrikli olsa farklı bisiklet askısı, priz vs sağlayabilmekte. Misal bizim ofiste 200 bisiletlik park yeri var ama sadece 2 priz var.
Ne sıra olur ama :ssrtcbya: :ssrtcbya: :ssrtcbya: :huhuu: :huhuu:

Sıra konusunu ofisteki park için demiştim. Neticede her 100 bisiklete 1 priz.

Ozetle size sunu soylemek isterim, kisitli ve sabit gelirli bir beyaz yakali olarak tum imkanlarimi zorlayarak biriktirip yaptigim bu yatirim hayatimin en guzel yatirimi oldu diyebilirim arkadaslar, normal bisikletten alinan keyif ile kiyaslanmaz, cunku ikisinin keyfi cok farkli (biri daha keyifli biri daha keyifsiz degil. Farkli). Gercekten imkani olan herkese tavsiyemdir8C411DE5-F15E-4382-9DDE-6B74472BC099.jpeg

Ozetle size sunu soylemek isterim, kisitli ve sabit gelirli bir beyaz yakali olarak tum imkanlarimi zorlayarak biriktirip yaptigim bu yatirim hayatimin en guzel yatirimi oldu diyebilirim arkadaslar, normal bisikletten alinan keyif ile kiyaslanmaz, cunku ikisinin keyfi cok farkli (biri daha keyifli biri daha keyifsiz degil. Farkli). Gercekten imkani olan herkese tavsiyemdir276116 dosyayı görüntüle

Harika , keyifle kullan.
Rampage'de Brandon Semenuk'un birincilik kazandığı Rockshox ZEB de cabası 😁
Bildiğim kadarıyla rampage de kullanılan ilk tek "single crown" maşa

276096 dosyayı görüntüle

benim bisiklet anca bitti, daha 70km oldu, batarya bitmedi, paranın gözü kör olsun, eğlenceliymiş :)

daha önceden yazmıştım, yine yazayım, tongsheng mid drive, 48v 500w, 48xv 22.5A LG 3200mA pil.
Ben de bunun ile Bafang arasın da kalmıştım. Tongsheng almak istiyordum ama garanti ve parça konusu düşündürdü cesaret edemedim.
Şimdi kadroya entegre modeller bakıyorum shimano motor olduğundan daha sağlıklı güvenilir geliyor.

Ben de bunun ile Bafang arasın da kalmıştım. Tongsheng almak istiyordum ama garanti ve parça konusu düşündürdü cesaret edemedim.
Şimdi kadroya entegre modeller bakıyorum shimano motor olduğundan daha sağlıklı güvenilir geliyor.

maddi imkan varsa shimano her zaman bir numara...

bu garanti olayını abartmamak lazım, içinde uzay teknolojisi yok, ben sıfır aldığım honda civic'i de yetkiliye 11 senedir sokmuyorum, 135000 km'de, honda bozulmuyor, bunlar da insan gibi kullanılırsa (asfaltta, hoplama zıplama olmadan, doğru vitesle ve hızda bayır çıkılarak) sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum.

Son düzenleme:
maddi imkan varsa shimano her zaman bir numara...

bu garanti olayını abartmamak lazım, içinde uzay teknolojisi yok, ben sıfır aldığım honda civic'i de yetkiliye 11 senedir sokmuyorum, 135000 km'de, honda bozulmuyor, bunlar da insan gibi kullanılırsa (asfaltta, hoplama zıplama olmadan) sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum.
Abartı değil de garanti den kastım herhangi bir sorun olduğunda teknik bilgi alabilecek muhatap bulmak önemli.

Abartı değil de garanti den kastım herhangi bir sorun olduğunda teknik bilgi alabilecek muhatap bulmak önemli.

bence içini herkes tamir edebilir, yedek parçaları da bulunamazsa aliexpress'den geliyor, bafang kadar olmasa da çok satan ürün, parası olan en iyisini almalı, sıfır risk ile mesut mutlu sürmeli, benim gibi ucuza kaçan, 3e 5e bakanlar 9 takla attırmaya hazır olsunlar :) mesela o topladığım kadroda şöyle sorun çıkmıştı, geotech argon 1300gr muhteşem kadrom tongsheng motora sürtme yapmıştı, salcano insomnia kadro sınırda kalmıştı, mosso wildfire kadro taktık, kadro çok çizikti, bu carraro kadro epey hafif, sıfır gibiydi, bunda tencere kapak oldu hafif easton jantlarımla...

(link)

Bundan uyarlanmış bir şekilde şarj edilirse mantıklı. Yoksa yokuç çık, gel eve fosil yakıtla şarj et. Yok öyle yağma.

2020 yilinda Hollanda'da satilan bisikletlerin yarisi elektrikliymis. Kullanim giderek artiyor da, bunlarin sarj edilmesi icin altyapi mesele olacak ileride.

(link)

Dogrudur ozellikle karantina sonrasi bisikletler yok satiyor. Hani bazen forumda Turkiyeye satis yapilsa konusu aciliyor lakin adamlar burdaki ihtiyaci henuz karsilayamiyor. Sarj konusuna gelince burdaki evlerin cogu mustakil ve devlet gunes paneli konusunda ciddi destek veriyor. Sahsen evi bile elektrikle isitiyorum cunku su snda uretim tuketimden fazla. Soylediğiniz sorun belki 2023 itibariyle elektrikli arabaların yaygınlasması sonrası cıkabilir ama altyapı genelde hazır gibi.

bence içini herkes tamir edebilir, yedek parçaları da bulunamazsa aliexpress'den geliyor, bafang kadar olmasa da çok satan ürün, parası olan en iyisini almalı, sıfır risk ile mesut mutlu sürmeli, benim gibi ucuza kaçan, 3e 5e bakanlar 9 takla attırmaya hazır olsunlar :) mesela o topladığım kadroda şöyle sorun çıkmıştı, geotech argon 1300gr muhteşem kadrom tongsheng motora sürtme yapmıştı, salcano insomnia kadro sınırda kalmıştı, mosso wildfire kadro taktık, kadro çok çizikti, bu carraro kadro epey hafif, sıfır gibiydi, bunda tencere kapak oldu hafif easton jantlarımla...
Hocam kadro uygunmu nasıl çözerim Salcano City Wind V şehir tur bisikletim. Uyumsuzluk olma durumu olurmu?

merhaba, ilk defa elektrikli bisiklet alacağım, BİSAN E-CİTY almayı düşünüyorum işe gidip gelmek için. her gün 12km gidip geleceğim ve 300 m rakım farkı var. sizce mantıklı mıdır? 15000 lira fiyatı değer mi? teşekkürler

merhaba, ilk defa elektrikli bisiklet alacağım, BİSAN E-CİTY almayı düşünüyorum işe gidip gelmek için. her gün 12km gidip geleceğim ve 300 m rakım farkı var. sizce mantıklı mıdır? 15000 lira fiyatı değer mi? teşekkürler
Kesinlikle ulaşım için ve rampalarda tavsiye ederim. Son derece mantıklı bir karar, özellikle pandemi döneminde, birde sezon açılıp kur yükselmeden almak gerek yoksa bu fiyata bulamazsınız.

merhaba, kesinlikle deger. Fiyati da uygunmus epey. aldiktan sonra ne kadar dogru bir karar verdiginizi goreceksiniz. Simdiden keyifli surusler dilerim

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
Özellikleri gayet güzel bir bisiklet. Tek sorun kadro boyu olabilir. Kadro boyu uygunsa hiç düşünmeden alınır.

Kişisel firkim, sevdiğiniz bir bisiklet almanız ve harici kitlerden uygulamanız. 15k dan çok daha ucuza gelir ve sıkılırsanız bisikletten değiştirme imkanınız olur. Örneğin yarın katlanır bisiklet ihtiyacınız olur ona takabilirsiniz.

Geri