Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

Çok düşük bir hız 20 iki pedal çevir o hıza geliyor zaten. Kit alacağım Scott dan daha güvenli. Ehliyet istenirse alacağız mecbur.
Ben zaten bu devirde elektriklilere pek mantıklı bakmıyorum. Hiçbir avantajı kalmadı. Eskiden ya yakıttan ya belgelerden muaf olup kâr ediyorduk ama şimdi normal bir motor parası gidiyor. 20 KM hızda giden bir ekobisten zaten hayır gelmez. İki kişiyi asla çekmez ve batarya %50 altına indiği zaman tek kişiyi bile düz yolda zor götürür. Rampa yukarı olayına girmiyorum bile. En sonunda normal bisiklet gibi pedal çevirmeni ister. Pedal çevireceksem neden normal bisiklet binmiyorum ki, daha mantıklı. Ceset gibi ağır bisikleti taşımak daha ölüm.

• İnanılmaz
Tepkiler: Wing
Scudo
Ben bu kiti Alba 750w ile düşünüyorum. 10.400 geliyor.

Alba hocam pilsiz fiyat.

Hocam Tongsheng ile arasın da kaldım 500w 4000 ne var ama nakit sıkıntısı olduğu için Alba dan taksitle almayı düşünüyorum.

bende de nakit sıkıntısı var, pil alımını öteleyerek bakacağım, alba'da o pil olmayabilir, ona dikkat et, internete göre 17,5A var, ben almışken 22,5A olsun, bir kere alınacak diye düşündüm, LG pillerden özel yaptırıcam.

katlanır olmayanlarda aynakol dişlisi ne kullanıyorsunuz? Tongsheng de 34, 42, 52 var, 42 orjinal olarak geliyor, ben 34 istiyordum, 42 var dendi

Ben zaten bu devirde elektriklilere pek mantıklı bakmıyorum. Hiçbir avantajı kalmadı. Eskiden ya yakıttan ya belgelerden muaf olup kâr ediyorduk ama şimdi normal bir motor parası gidiyor. 20 KM hızda giden bir ekobisten zaten hayır gelmez. İki kişiyi asla çekmez ve batarya %50 altına indiği zaman tek kişiyi bile düz yolda zor götürür. Rampa yukarı olayına girmiyorum bile. En sonunda normal bisiklet gibi pedal çevirmeni ister. Pedal çevireceksem neden normal bisiklet binmiyorum ki, daha mantıklı. Ceset gibi ağır bisikleti taşımak daha ölüm.
İki yıldır elektrikli bisiklet kullanıyorum, hiç bir sıkıntı yaşamadım, kimse ehliyet falan sormadı. Önceki bisikletim 1000w hub motor kiti ile yapmıştım, şimdi bisikletimi de 500w bafang mid drive ile dönüştürdüm. Maliyet olarak ülkemiz şartlarında biraz yüksek ama zaten dönüştürme kitinin olayı bu pedal atmak. Normal bir bisikletle gittiğin menzili daha kısa sürede kat etmek. Yokuşlarda ise elektrikli mid drive kitli bir bisiklet elektrikli motor ve normal bisikletten çok daha iyi performans sergiler. Mid drive kitlerin olayı bu zaten daha yüksek torka sahip olmaları ve sizin arka rublenizi kullanmaları. Yani düz yolda yüksek viteslerde alıp yüksek hıxlara çıkabilirsiniz, yokuşlarda düşük viteslerde alıp iyi tırmanabilirsiniz yokuşu. Şimdiki mid drive kitli dağ bisikletimle yaylaya çıkıyorum bulunduğum şehirde. Hız olayına gelirsek arkadaş kendi ben 20 ortalama ile gitmeyi istiyorum diyor bu kitlerin maksimum hızının 20 olduğu anlamına gelmiyor düz yolda 45 50 km hızlarla gidebilirsiniz. Bu arada dc motorlar yapıları gereği üzerleine düşen voltaj azaldığında dönüş hızları düşey bu konuda yapacak bişey yok. Ama dediğiniz gibi yüzde 50nin altına düştüğünde tek kişiyi götürmeyecek kadar değil. Ve ağırlık bakımından Bi dönüşüm kiti en ağır pil ile birlikte yaklaşık 10 kğ ekstra ağırlık demek. Ama verdiği güç ve kolaylığı açısından telafi edilebilir. Zaten bisikleti sürdüğünüzde diz bu ağırlığı hissetmiyorsunuz, bu ağırlığı motor taşıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: polo34 ve Clal
bende de nakit sıkıntısı var, pil alımını öteleyerek bakacağım, alba'da o pil olmayabilir, ona dikkat et, internete göre 17,5A var, ben almışken 22,5A olsun, bir kere alınacak diye düşündüm, LG pillerden özel yaptırıcam.

katlanır olmayanlarda aynakol dişlisi ne kullanıyorsunuz? Tongsheng de 34, 42, 52 var, 42 orjinal olarak geliyor, ben 34 istiyordum, 42 var dendi
Alba dan sadece kit alacağım pili sonra alacağım.
Aklıma Tongsheng de var da 4.000 lira iyi fiyat.

Ama garanti konusu sıkıntı birşey oldumu işin yok uğraş satıcı ile iletişime geç sonra gönder bakacakalar vs. baya iş çıkıyor.

Alba yurtiçi olduğu için daha çok tercih sebebi oluyor açıkçası. En azından muhatap bulurum karşımda diye düşündüm. Yine de hala karar vermiş değilim.

Pil ben de 48w 22ah alacağım da çok mu ağır olur 16ah de yeterli olur mu arasında 2.kg fark var. Bir de 1.000 lira fiyat farkı.

Bafang kit almayacaksanız, zaten almayın.

Videoyu izledim. Bence yetersizler, hakkini verememisler. Pedalsor degiller, kendilerini blockladim.

Elestirecekler ile dalga gecmissiniz ama soyle bir gercek de var (Pinkbike yorumlarindan)

1629221169951.png

Diger yorumlar da benzer. Hepsine katiliyorum. Iki ornegi,
1629221390230.png
1629221410192.png

Evet doğrudur. Ama ben diğer motoru bilmiyorum.

Bafang motorlar dünya çapında kalitesini kanıtlamış motorlar fakat tongsheng motorlarda yeni, ve Bosh, shimano gibi pahalı motorların kullandığı tork sensörü sistemini kullanıyor. Böyle ucuz bir motorda bu özelliğin bulunması çok güzel bişey. Aslında ihtiyaç ve tercih meselesi. Güç istiyorsanız bafang çünkü bafang 750w mid drive motor bünyesinde 48v 25 amperlik sürücü bulunduruyor. Buda bu motorun 1200 watt a kadar desteklediğini gösteriyor. Ama performans ve yumuşak bir sürüş istiyorsanız-tork sensörü sayesinde- tongsheng mid 500w lık mid drive motorda 48v 15 amperlik sürücü bulunuyor. Buda 720 watt a tekabül ediyor. Aradaki güç farkı buradan geliyor. Fiyat performans açısından tongsheng bir adım önde oluyor.

• Beğen
Tepkiler: polo34
Bu iki motordan hangisi 48w 22ah pil ile daha uzun menzil ve pili daha verimli yani tasaruflu kullanır?

• Beğen
Tepkiler: ag249
Pinkbike yorumlarini genel gecer dogru bilgi olarak kabul etmemiz mi gerekiyor?
Bu yorumlara katilabilirsiniz elbette fakat bu tartisilmaz dogru kilar mi?
Elbette oyle bir sey diyemeyiz, ancak oradaki kullanicilarin dirtjump konusunda sizden ve benden cok daha icli disli ve bilgili olduklarini dusunuyorum, yaklasik iki yildir aktif oldugum bir site.

Elbette oyle bir sey diyemeyiz, ancak oradaki kullanicilarin dirtjump konusunda sizden ve benden cok daha icli disli ve bilgili olduklarini dusunuyorum, yaklasik iki yildir aktif oldugum bir site.

Dirtjump ile zerre alakam yok, benden cok daha bilgili olduklari kesin :)
Ben sadece birakiniz yapsinlar, birakiniz atlasinlar diye dusunuyorum. Arkadaslarin kendi goruslerinin baskalari icin baglayici olamayacagi konusunda israrciyim sadece.

• Beğen
Tepkiler: ag249
Yıllardık elektrikli bisikletler için ehliyet şartı var diye biliyorum. 0,25 kw ve üzerinde gerekli. Elektrikli bisikletin 20 kmh hızda tıkanıyorsa iyi, ama 30 kmh hız yapıyorsa ehliyet istiyorlar.

elektirikli bisiklet icin yasal sınır şehir içi 25km, şehir dışı 45km olcak şekildedir.

hub motorlar batarya azaldıgında performansta duşuyor genelde ama mid motorlarda oyle birsey yok batarya %100de misal 50km surat yapiyorsa %20 guc kalincada 50km surata cikmakta bizat test ettim.

48v 17.5A batarya 3.9KG
48v 22.5A batarya 5.3KG

Tongsheng neden alınmaz?

bilmeden nasıl yani anlamadım, bir önceki yorum ağır olmuyor mu?

aklımı çeliyorsun giderayak :)

Niye hocam siz ne aldınız? 😂

22 lik alacağım da motor konusun da kararsız kaldım. Tam çıldırmalık.
elektirikli bisiklet icin yasal sınır şehir içi 25km, şehir dışı 45km olcak şekildedir.

hub motorlar batarya azaldıgında performansta duşuyor genelde ama mid motorlarda oyle birsey yok batarya %100de misal 50km surat yapiyorsa %20 guc kalincada 50km surata cikmakta bizat test ettim.

48v 17.5A batarya 3.9KG
48v 22.5A batarya 5.3KG
Hangi marka model kullandınız?

Tüm bisiklet türleri için (sadece pedal gücü ile giden, elektrikli, motorlu) hız sınırları yerleşim yerleri içinde 30 km/saat, dışında 45 km/saat şeklindedir.

Ancak; bir taşıtın elektrikli bisiklet sayılması için motor gücünün en fazla 250W olması, hızlandıkça motor desteğinin azalması ve hız saatte 25km'nin üzerindeyken veya pedal çevirmezken tamamen kesilmesi gerekiyor. Aksi taktirde motorlu bisiklet (moped) sayılıyor ve M sınıfı ehliyet ile trafik tescili (ruhsat + plaka) gerekiyor.

Türkiye'de resmi Distributor olarak sitemizi ve ürünlerimizi gururla sunuyoruz.
elektriklimotor.com.tr/magaza/
elektriklimotor.com.tr/48v-1000w-elektrikli-bisiklet-donusum-kiti/
linki kopyalayıp yapıştırınca açılıyor site. Eğer şubelerine gidip yaptırırsam 5300 lira tutuyor. Sizce alınır mı? İnternetteki çoğu kitler pahalı geldi bana motorların güçlerine göre. 5000 tl civarı bütçem var.
.
bu videoda gördüm siteyi fazla anlamıyorum bu işlerden.

Merhaba
ElektrikliMotor Türkiye Distribütör'ü olarak en uygun fiyata en kaliteli motorları sattığına dair ürünlerin arkasında durmaktadır. Ayrıca elektrikli motorların resmi Türkiye Distribütörüdür.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri