Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

Kuyuya taş atmaya devam edenleri, tanımadığı insanlarla tekil şahıs kipiyle konuşanları, sulu sepken/maksadını aşan laflar üretenleri, "forum kurallarını" açıp okumaya davet ediyorum..
Önce saygı ve nezaket, bu yoksa insancıl iletişim olamaz...
Ayrıca uyarı yapılmayacaktır...

Scudo
Kuyuya taş atmaya devam edenleri, tanımadığı insanlarla tekil şahıs kipiyle konuşanları, sulu sepken/maksadını aşan laflar üretenleri, "forum kurallarını" açıp okumaya davet ediyorum..
Önce saygı ve nezaket, bu yoksa insancıl iletişim olamaz...
Ayrıca uyarı yapılmayacaktır...

Kuyuya taş atmak.. Kim yapıyor bunu? Konu elektrikli bisiklet konusu ama hazımsızlığın yüzünden gelmiş burada nutuk atıyorsun. Benim yaptığım yanlış peki senin yaptığın doğrumu? . Aba altından sopa göstermek öylemi.. Peki senin bu saygısızlığına bir cevap yok mu? Yoksa ben moderatörüm mü diyorsun :) Yazdığın şeye bak "Önce saygı ve nezaket" çabana bak :) Bunu ben sana söyleyeyim Önce saygı ve nezaket..

Tanımadığı insanlara tekil şahıs kipiyle konuşanlar deyip attığın ilk mesaj ;

"Hah işte nur topu gibi bir trolümüz daha oldu. Daha ikinci iletisinde karşısına almayı göze aldığı bizlerden yanıt bekliyor... "

:) :)

Bu arada ben trol falan değilim. Hatrı sayılır bir süredir ebike kullanıcısıyım. Ebike için forum arıyorken burayı buldum zira facebook tan forum tadını hiç bir zaman alamadım.

Bir gün "yol" da denk gelirsek görürüm o zaman seni ;) Sen nefes nefese ter topuğundan çıkmış bir vaziyette süre/km kasarken ben aheste aheste yanından geçer geçer dururum. Merak etme sözlü sataşmam olmaz. Bende ne senin gibi ne klavye delikanlılığı olur ne de hazımsızlık. Ama "yol" da seni uyuz etmesini çok iyi bilirim ;) Şu mesajın bile bunu fazlasıyla hakettiğini zaten gösteriyor.
Şahsen e bike ları çok dikkate almıyorum. Yanımda geçene bir bakıyorum, dediğiniz gibi aheste aheste 30 ile gidiyorsa yok sayıyorum. Yetişip geçsem ne olacak geçmesem ne olacak. Yalnızca biri kas gücü ile belirli bir sğratte gidiyorken, hele ki siz bilmeseniz de o kişi sürüşünün doksanıncı km sinde olabilecekken, sırf altınıza e bike var diye onlarla sizin deyiminizle oynamak ya da kızdırmak, benim deyimimle yazmayayım durduk yere ban yemeyelim şimdi, bence Klinik bir vaka, duyduğunuz haz enteresan, varsayalım sizi dikkate alan biri çıktı ve sizi geçti, o zaman karşı tarafın edinimi olacak, en azından kas gibi ile elektrik destekli bisikleti geçtim der (ben demem o ayrı), sizinki çok ilginç hakikaten. Gaza bastım geçtim demek gibi bişey.
Sağlıklı günler diliyorum. Bence kendinize daha faydalı edinimler kazandıracak hobiler bulun.

Şahsen e bike ları çok dikkate almıyorum. Yanımda geçene bir bakıyorum, dediğiniz gibi aheste aheste 30 ile gidiyorsa yok sayıyorum. Yetişip geçsem ne olacak geçmesem ne olacak. Yalnızca biri kas gücü ile belirli bir sğratte gidiyorken, hele ki siz bilmeseniz de o kişi sürüşünün doksanıncı km sinde olabilecekken, sırf altınıza e bike var diye onlarla sizin deyiminizle oynamak ya da kızdırmak, benim deyimimle yazmayayım durduk yere ban yemeyelim şimdi, bence Klinik bir vaka, duyduğunuz haz enteresan, varsayalım sizi dikkate alan biri çıktı ve sizi geçti, o zaman karşı tarafın edinimi olacak, en azından kas gibi ile elektrik destekli bisikleti geçtim der (ben demem o ayrı), sizinki çok ilginç hakikaten. Gaza bastım geçtim demek gibi bişey.
Sağlıklı günler diliyorum. Bence kendinize daha faydalı edinimler kazandıracak hobiler bulun.

Siz benim yorumumu taraf gütmeden bir kez daha okuyun. Eğer bunu başarabilirseniz neden öyle bir davranış sergilediğimide anlayacaksınızdır zira bunu açıkça belirttim çünkü.

Hemen böyle saldırmaya gerek yok ki. Üstü kapalı ithamlar küfür tehditleri, kilinik vaka muhabbetleri. Bana göre kibirli ve kompleksli insanlar da tedaviye muhtaç insanlardır. Evet gaza bastım geçtim çünkü altımdaki bike. Önceliğim pedal çevirmek olsaydı ebike üzerinde olmazdım ki normal 20" katlanır bisikletimde var :) Bakın ön yargınız sizi öylesine çevrelemiş ki bu başlık altında bile elektrikli bisiklet kullanıcılarına tahammül edemiyorsunuz.
Bu arada her ebike ı bir tutmayın 25kmh. sınırlaması bazılarında sadece teorik. Bunu aşmanın yolları var ve unutmayın ki 1500 watt ebike ile 50 km hızı görmek pekala mümkün. Ben 50km/s ile düz yolda 25-30 km giderim peki sen kaç km o süratte kalabilirsin? :) Bunu şu yüzden yazıyorum hani yazdın ya"dediğiniz gibi aheste aheste 30 ile gidiyorsa yok sayıyorum" olaya 30 km olarak bakma aheste kelimemi de yanlış anlama.

Siz benim yorumumu taraf gütmeden bir kez daha okuyun. Eğer bunu başarabilirseniz neden öyle bir davranış sergilediğimide anlayacaksınızdır zira bunu açıkça belirttim çünkü.

Hemen böyle saldırmaya gerek yok ki. Üstü kapalı ithamlar küfür tehditleri, kilinik vaka muhabbetleri. Bana göre kibirli ve kompleksli insanlar da tedaviye muhtaç insanlardır. Evet gaza bastım geçtim çünkü altımdaki bike. Önceliğim pedal çevirmek olsaydı ebike üzerinde olmazdım ki normal 20" katlanır bisikletimde var :) Bakın ön yargınız sizi öylesine çevrelemiş ki bu başlık altında bile elektrikli bisiklet kullanıcılarına tahammül edemiyorsunuz.
Hayır aksine ben anlıyorum dediğinizi, ama yanına gidip gaza basıyorum sonra gelmeye çalışıyor gene basıyorum, izin veriyorum geçmesine... Sizin yazdıklarınız. Yani o kişileri kendi yolunda giderken siz kışkırtıyorsunuz. Siz başlatıyorsunuz. Bu yüzden Klinik vaka dedim. Yok siz giderken size birisi bulaşsa o zaman bunu demem. Ben de Honda civic ile giderken ferrariye kafa tutarsam adam gaza dokunup beni yok eder di mi 😂 Ferrari gelip beni kışkırtmaya çalışırsa git tedavi ol derim. Bu kadar basit. Esas siz yol bisikletçisi olanlara takmışsınız, kendilerini şöyle sanıyor vs kendi yazdıklarınız bunu gösteriyor. Eğer kendini ilah zanneden tanıdığınız biri varsa onu kışkırtmakta serbestsiniz ama her yol bisikletçisi olanı bu klasmanda kabul etmek. Siz olsanız ne derdiniz. Ki ayrıca ben mtb ciyim.
Ban yenelim dediğim kısımda size yönelik bir küfür gizlemedim. Tabir gizledim. Dalga geçmek aşırısı bir tabir. Sizinle ilgisi yok. Kompleks deseniz kandimce kanaatim bende o yok. Ego deseniz var ama kompleks ya da kıskançlık yok. Nerden vardınız bu kanıya anlayamadım. Saldırgan tavır da sanki biraz sizde var, bakın burada da kışkırtan taraf sizsiniz. Sakin kalıp karşısındakini sinir etmek bir tarzdır ki şahsen sevmem ama tercih sizin. Yazdıklarımı yeniden okuyun isterseniz.

Bu arada her ebike ı bir tutmayın 25kmh. sınırlaması bazılarında sadece teorik. Bunu aşmanın yolları var ve unutmayın ki 1500 watt ebike ile 50 km hızı görmek pekala mümkün. Ben 50km/s ile düz yolda 25-30 km giderim peki sen kaç km o süratte kalabilirsin? :) Bunu şu yüzden yazıyorum hani yazdın ya"dediğiniz gibi aheste aheste 30 ile gidiyorsa yok sayıyorum" olaya 30 km olarak bakma aheste kelimemi de yanlış anlama.
Yol bisikleti kullanacağıma, motosiklet kullanırım daha iyi.
Madem arabaların arasına dalıyorum. Bari manevra kabiliyetim yüksek olsun, araba hata yaparsa telafi edebileyim.

Yol bisikletine itirazım yok.
Elektrikli skutır dahil, yol bisikleti vb arabaların arasına dalan, yüksek risk alıyor.

Risk yükseldiçe, bunun bir bedeli olacaktır.

Bunu niye mi yazdım? Hızlı bisiklet yolu, bisiklet otobanları yapılırsa, bunları konuşmaya gerek kalmaz diye.:)

Yol bisikleti kullanan arkadaşlarda genelde anlamsız bir kapris olur bu her zaman da böyle olmuştur. Kendilerini bisiklet camiasının duayeni, nirvanası olarak görürler hele bir de tayt ı üzerlerine çekince her biri birer Lance Armstrong, Joshua Murdock olurlar. Ben bunu bildiğim için elektrikli bisikletim ile seyir halindeyken ne zaman yol bisikletli birini görsem yanından ondan biraz daha hızlı bir şekilde geçerim. Mutlaka sonrasında beni geçmek için hızlanır hiç şaşmaz. Geçmesine izin veririm. O geçer geçmez yine ondan biraz daha hızlı bir şekilde yanından tekrar geçerim. Yine hızlanmaya çalışıp beni geçmek istediğinde hafif hafif gaz veririm. Ne ondan uzaklaşırım nede yaklaşmasına izin veririm :) Arkamda beni seyretmek zorunda kalır ve bir zaman sonra arkamdan yok olur (yolunu değiştirir) buda beni mest eder :)

Bunu yapma sebebim ise yukarıda açıkladığım şey yüzünden dir. Bisiklet demek dostluk, kardeşlik, yardımlaşma, paylaşma demektir. Bunun türü, modeli farketmemeli. Fakat yol bisiklet sürücülerine göre eğer bir yol bisikletin yoksa (özellikle mtb ve katlanır bisiklet sahibiysen) onların gözünde bisikletçi bile değilsindir (genelleme yapmayayım %90 ı diyeyim) ben bunu çok saygısızca (küstahça) buluyorum. Saygı göstermeyene bende kendi çapımda kimseyi incitmeden aşikar bir şekilde yüz e vurmadan bende böyle saygısızlık yapıyorum ve bu beni mutlu ediyor.
Ben de böyle vatana millete faydalı bir amaçla uğraşmak istiyorum, ama bir türlü bulamıyorum. Ne e-bike var ne de kendimi yol bisikleti kullanıcısı olarak nitelendirebilecek yol bisikleti tecrübem. Önerilerinizi bekliyorum.

Hayır aksine ben anlıyorum dediğinizi, ama yanına gidip gaza basıyorum sonra gelmeye çalışıyor gene basıyorum, izin veriyorum geçmesine... Sizin yazdıklarınız. Yani o kişileri kendi yolunda giderken siz kışkırtıyorsunuz. Siz başlatıyorsunuz. Bu yüzden Klinik vaka dedim. Yok siz giderken size birisi bulaşsa o zaman bunu demem. Ben de Honda civic ile giderken ferrariye kafa tutarsam adam gaza dokunup beni yok eder di mi 😂 Ferrari gelip beni kışkırtmaya çalışırsa git tedavi ol derim. Bu kadar basit. Esas siz yol bisikletçisi olanlara takmışsınız, kendilerini şöyle sanıyor vs kendi yazdıklarınız bunu gösteriyor. Eğer kendini ilah zanneden tanıdığınız biri varsa onu kışkırtmakta serbestsiniz ama her yol bisikletçisi olanı bu klasmanda kabul etmek. Siz olsanız ne derdiniz. Ki ayrıca ben mtb ciyim.
Ban yenelim dediğim kısımda size yönelik bir küfür gizlemedim. Tabir gizledim. Dalga geçmek aşırısı bir tabir. Sizinle ilgisi yok. Kompleks deseniz kandimce kanaatim bende o yok. Ego deseniz var ama kompleks ya da kıskançlık yok. Nerden vardınız bu kanıya anlayamadım. Saldırgan tavır da sanki biraz sizde var, bakın burada da kışkırtan taraf sizsiniz. Sakin kalıp karşısındakini sinir etmek bir tarzdır ki şahsen sevmem ama tercih sizin. Yazdıklarımı yeniden okuyun isterseniz.

Bence bu muhabbete hiç girmeyelim bisiklet camiasında olup ta yol bisikletçilerin kompleksini bilmeyen çok az insan vardır. Bu resmen bir tabu dur. :) Yani bunu müzakere etmeye değer bile bulmam. Son olarak kışkırtan taraf benden ziyade elektrikli bisiklet başlığı altına girip elektrikli bisikletler öyle, şöyle, böyle demeye çalışanlardır bence. Ben bu yazdıklarımı yol bisikleti başlığı altında girip yazmış olsaydım haklı olurdunuz. Zaten o zaman anında linç yerdim oda ayrı :) Biz ebike çılar halimizden memnunuz. Kaldı ki konu içerisinde çok mantıklı açıklamalar yapanlarda olmuş ebike kullanan kişinin beklentisi de amacı da bellidir denmiş. Zaten ben diyeyim göz var izan var sen de akıl var mantık var.. Bisiklete spor odaklı bakan bir kimsenin ebike ile işi olabilir mi :)

Yol bisikleti kullanacağıma, motosiklet kullanırım daha iyi.
Madem arabaların arasına dalıyorum. Bari manevra kabiliyetim yüksek olsun, araba hata yaparsa telafi edebileyim.

Yol bisikletine itirazım yok.
Elektrikli skutır dahil, yol bisikleti vb arabaların arasına dalan, yüksek risk alıyor.

Risk yükseldiçe, bunun bir bedeli olacaktır.

Bunu niye mi yazdım? Hızlı bisiklet yolu, bisiklet otobanları yapılırsa, bunları konuşmaya gerek kalmaz diye.:)

Zaten yaptıkları bir kere yasak. Bisiklet için ayrılan yol, yolun en sağ tarafıdır diye biliyorum.
Ben de böyle vatana millete faydalı bir amaçla uğraşmak istiyorum, ama bir türlü bulamıyorum. Ne e-bike var ne de kendimi yol bisikleti kullanıcısı olarak nitelendirebilecek yol bisikleti tecrübem. Önerilerinizi bekliyorum.

Vatana millete faydalı bir şey için önce güzel bir meslek edinmek gerekir :) Ben size ebike tavsiye ederim şayet spor odaklı değilseniz. Ebike öyle bir merettir ki tadını alınca bir daha vazgeçemezsiniz. Sesi yoktur kafa şişirmez, içten yanmalı motoru yok titreşime maruz bırakmaz, ekstra olarak yağı kiri yoktur, motorluda olsa neticede bir bisiklet tir hele ki katlanır ise katla kaldır koy bir kenarda dursun. Yavaş yavaş batarya teknolojiside gelişiyor. Yakın zamanda daha hızlı şarj ile daha uzun km ler sürüş imkanlarıda olacak unutmayın gelecek elektrikli araçlarındır.

Son düzenleme:
Elektrikli bisikletimi satıp yol bisikletine döndüm çünkü sportif gelişimi azaltıyor, evet pedal da çeviriyorsunuz belli bir düzeyde spor yaptırıyor ancak amaç sadece ulaşım değilse kesinlikle düz bisiklet kullanmak gerekir.

Bisiklet ile aynı hızlarda yan yana gidip sonrasında egsoz bağırttırıp basıp giden zavallı, moloz şahinci ile aynı aşağılık kompleks, zavallılık ve egoyu sezinledim. Yazık.

Bisiklet ile aynı hızlarda yan yana gidip sonrasında egsoz bağırttırıp basıp giden zavallı, moloz şahinci ile aynı aşağılık kompleks, zavallılık ve egoyu sezinledim. Yazık.

Bak bak bak ithamlara üstü kapalı kendince laf giydirmelere bak aşağılık kompleks, zavallılık vs. vs. :) Oysa insan kendinden bilir işi.

Yaw benim anlayamadığım bir nokta var. Bu e-gravel ya da e-road bikelar 25-26 km/h dan sonra elektrikli motor devre dışı kalmıyor mu? Yani yanınızdan 30 km/h ortalama hız tutturmuş, ortalama kondisyonlu, 105 setli 9 kglık geleneksel ortalama bir yol bisikletine bir çeşit ayar çekerek mutlu oluyorsanız yaptığınız işin pek rasyonelliği de yok.
Ben 30 yaparken beni sollayıp geçseniz, aklımdan geçecek tek şey:elektrik motoru devre dışı kalmış, yaklaşık 20 kglık ağırlığa sahip muhtemelen de geometrisi yol bisikleti kadar iyi olmayan yani aero kuvvetlere daha fazla direnen bir e bikela bu adamın canı çıkıyordur, ellaham olurdu.

Bak bak bak ithamlara üstü kapalı kendince laf giydirmelere bak aşağılık kompleks, zavallılık vs. vs. :) Oysa insan kendinden bilir işi.
İsim verdiğimi veya birinin yazısından alıntı yaptığımı sanmıyorum. O söz "kişi kendinden bilir işi" olarak geçer. Ha birde; "yarası olan gocunur" diye bir söz var. Sizi engelleyeyim de kıymetli zamanım yazdıklarınızı görüp anlamlandırmaya çalışmakla geçmesin.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
İsim verdiğimi veya birinin yazısından alıntı yaptığımı sanmıyorum. O söz "kişi kendinden bilir işi" olarak geçer. Ha birde; "yarası olan gocunur" diye bir söz var. Sizi engelleyeyim de kıymetli zamanım yazdıklarınızı görüp anlamlandırmaya çalışmakla geçmesin.

Geçin lütfen bu çocuksu tavırı.. Şurada iki yetişkin yorum yapıyoruz işte madem bir şey söylediniz bari arkasında durun Allah aşkına çocukmu var karşınızda ortaya söyledim yarası olan gocunur vs. :) Tamam engelleyin nasıl isterseniz benim için hiç sorun değil.

Yaw benim anlayamadığım bir nokta var. Bu e-gravel ya da e-road bikelar 25-26 km/h dan sonra elektrikli motor devre dışı kalmıyor mu? Yani yanınızdan 30 km/h ortalama hız tutturmuş, ortalama kondisyonlu, 105 setli 9 kglık geleneksel ortalama bir yol bisikletine ayar çekerek mutlu oluyorsanız yaptığınız işin pek rasyonelliği de yok.
Ben 30 yaparken beni sollayıp geçseniz, aklımdan geçecek tek şey:elektrik motoru devre dışı kalmış, yaklaşık 20 kglık ağırlığa sahip muhtemelen de geometrisi yol bisikleti kadar iyi olmayan yani aero kuvvetlere daha fazla direnen bir e bikela bu adamın canı çıkıyordur, ellaham olurdu.

Sürekli ithamda bulunuyorsunuz ama onu neden yaptığımı açık bir şekilde yazdığım halde o kısmı nedense hiç görmüyorsunuz :) Yani sözüm odur ki ben yol bisikletlileri sevmiyorum çünkü onlar kendilerinden başka kimseyi sevmiyor mantık bu kadar basit :) Bahsettiğiniz özellik her ebike için geçerli değil hatta daha çok mid drive motorlular için geçerli. Mid drive zaten tork odaklı bir sistem. Hub motorlu ebike lar çok daha farklı sadece sınırlandırma iptali ve batarya voltajı yükseltmesiyle bile performansı iki katına çıkarmak mümkün.

Yaw benim anlayamadığım bir nokta var. Bu e-gravel ya da e-road bikelar 25-26 km/h dan sonra elektrikli motor devre dışı kalmıyor mu? Yani yanınızdan 30 km/h ortalama hız tutturmuş, ortalama kondisyonlu, 105 setli 9 kglık geleneksel ortalama bir yol bisikletine bir çeşit ayar çekerek mutlu oluyorsanız yaptığınız işin pek rasyonelliği de yok.

Farklı ülkeler için farklı uygulamalar var. EU için limit 25 km/s abd için 20 mph ( 32 kms ) bildiğim kadarıyla. Buna göre de bosch un active line, active line plus, cargo şerlerinden limit 25, performance line serilerinde ise 40. Bununla beraber stromer gibi EU için plaka isteyen bisikletlerde ise limit 45 km/s.

Bunlar fabrika çıkışı limitler, bosch active line plus'ı hackleyip bisikletin vitesi uygunsa 50 kms'e çıkmak mümkün.

Bununla beraber bisiklete bu kadar anlam yükleyip, sahip olduğu bisiklet üzerinden kimlik tanımlayıp kamplaşan başka millet de yok gibi geliyor bana.

Geçin lütfen bu çocuksu tavırı.. Şurada iki yetişkin yorum yapıyoruz işte madem bir şey söylediniz bari arkasında durun Allah aşkına çocukmu var karşınızda ortaya söyledim yarası olan gocunur vs. :) Tamam engelleyin nasıl isterseniz benim için hiç sorun değil.

Sürekli ithamda bulunuyorsunuz ama onu neden yaptığımı açık bir şekilde yazdığım halde o kısmı nedense hiç görmüyorsunuz :) Yani sözüm odur ki ben yol bisikletlileri sevmiyorum çünkü onlar kendilerinden başka kimseyi sevmiyor mantık bu kadar basit :) Bahsettiğiniz özellik her ebike için geçerli değil hatta daha çok mid drive motorlular için geçerli. Mid drive zaten tork odaklı bir sistem. Hub motorlu ebike lar çok daha farklı sadece sınırlandırma iptali ve batarya voltajı yükseltmesiyle bile performansı iki katına çıkarmak mümkün.
Yol bisikletçisi olduğum halde yol bisikletlileri beni de hiç sevmiyor. Giyiyorum haşortmanımı üstüne de çekiyorum ropteşambrımı, altımda da yol bisikleti. Çok kafaya alıyorlar, ötekileştiriyorlar,makaraya alıyorlar:kötü:(Özellikle de @makaram)

Hele bir de @Cemal Ç. var.O yol bisikletçilerinin kibir abidesi.Benimle çok uğraşıyor. Bununla 300 kmlik uzun turlara çıkıyoruz, turda ufacık yokuşta bile bana atak çekiyor. Gören de Froome sanır.

Şimdi diyorsan ki bu @Cemal Ç. ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynayacabileceksem bu sabah bitkoyun kestiydim.Para da var hani alem bi tane elektrikli.

Mevzu dönmüş dolaşmış, yol bisikleti mi, e-bike mı?
Ben yol bisikletine elektrik kiti de takarım.

sen de ardından bakarsın?!😎

Önce teknoloji.😊

• Beğen
Tepkiler: 1 kişi
Son olarak kışkırtan taraf benden ziyade elektrikli bisiklet başlığı altına girip elektrikli bisikletler öyle, şöyle, böyle demeye çalışanlardır bence.
Forumda kışkırtmaktan behsetmedim. Anlattığınız olayda yol bisikleti görüp salça olanın siz olduğunu söylediniz ondan bahsettim. Ayrıca tekrar ediyorum ben yol bisikletçisi değilim mtb ciyim. Her alanda kibirli insanlar olabilir. Her yol bisikletçisinin kompleksli olduğu genellemesine katılmamak birlikte har alanda kompleksli insanlar elbet vardır. Çok güzel demişsiniz e bike konusunda yazıyorum diye ama yol bisikletlilerine gıcık olduğunuzu belirtip üzerine yolsa görünce şöyle ayar çekerim böyle basar geçerim demekle kendimiz de o sevmediğiniz tarzda davranmış oluyorsunuz. Yazarken genelde geniş perdeden yazıyorsunuz gaza gelmeden sinir yapmadan en azından öyle görünüyor. Burada bir çok kişi kendini tutarak yazıyordur. Bu bir yapı ama bir artı ya da eksi değil. Bu tarz ile bir grup içine girip ortalığı karıştırıp edinim sağlamaya çalışıyorsanız onu bilemem ama internetten forum bakarken girdim dediğiniz yere bu şekilde girmek biraz kasti tavır sergilemek gibi oluyor. E bike hakkında e bike a binmeyenler de yorum yapabilir, sandıkları şeyleri doğru mu diye sorabilir ya da sağlama yapabilir. Sohbet odasının mantığı bu zaten. Bizden olmayan giremez gibi bir durum yok burada yanlış bilmiyorsam.
E bike kullanım alanı olarak da evet spor dışı aktiviteler, gezi, işe git gel, market vs gibi şeyleri sayabilmek mümkün. Ama bunu yaparken diğer kulvarda olanlarla sidik yarışına girmek ya da girmiyormuş gibi gösterip karşındakini kışkırtıp sonra gene girmek biraz saçma olmuyor mu? Mesela benim ormanda cross motorcuya kafa tutmam ne kadar saçma olur değil mi. Cross motorcu da bana hava atmaz herhalde bak nasıl gazlıyorum diye. Ancak sesi ile beni rahatsız edebilir bir de egsoz dumanı ile o kadar.

Bence bu tutumu sürdürmemeyi tercih ederseniz belki daha iyi iletişim kurabilirsiniz insanlarla, ya da önyargılı olduğunuz kişi ya da gruptan insanlara sataşmaya devam edebilirsiniz. Tercih sizin.

Müşteri istek ihtiyaç ve beklentileri ayrı ayrıdır. Herkes elindeki kaynaklar ile bu ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaya çalışır. Kimisi elektrikli alır, kimi katlanır, kimi mtb

Hiçbir zaman çilek mi daha iyi soğan mı diye sorulmaz.
Bazen pasta yaparsınız üstüne çilek koyarsınız bazen de kurunun yanında soğan. Takdir edersiniz ki pasta soğanla olmaz, kuru da çilekle gitmez.
Benim şu anda elektrikli bisiklete ihtiyacım var. Ama e roadbike değil de e-folding'e. İşyerine terlemeden gitmem ve bisikletimi katlayıp bir kenara koyabilmem gerek.

Geri