Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

Sabah işe e bike ile gidiyorum. Trafik dururken size özel ayrılmış bisiklet yolunda gitmek mükemmel his, 1 ay kullanın, o tafiğe girmek istemeyeceksiniz birdaha araba ile. Benim e bike hazirandan bu yana 1500km oldu :) 6000km de parasını çıkaracak

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Hocam doğru anladıysam hazirandan bu yana 4,5 ayda 1500 km ile satın aldığınız fiyatın %25 ini çıkarmış oluyor.:)

Yani 4,5×4=18 ayda
Yada birbuçuk yılda e-bisiklet kendini amorti edecek.:)
Hesabı km de lt benzin masrafı mı ile yaptınız?
Nasıl yaptınız?
Hangi marka ve model kullanıyorsunuz?
Teşekkür ederim.:)

@D.Cengiz

Size yazacaktım. Şimdi ekledim.teşekkürler.

@anti panik
1 günlük yol masrafım 7tl, ayda eder 150 tl. 2400tl ye taktırdım. 2400/150=16 ay.

Diğer yandan işe arabayla da gitsem toplu taşımayla da gitsem aynı fiyata geliyor. Ayrıca arabam kapalı garajda kalıyor. Trafik yok derdim yok. Hesap ortada.

3 4 senede de piller ölürse tekrar taktırırım. O da 1000 tl ye falan denk geliyor.

@D.Cengiz

3-4 seneye piller ciddi ciddi ucuzlayacak hocam..
Elektrikli arabalar ...bisikletleri de etkiliyor..
Yeni ve "büyük" bir dönüşüm sürecindeyiz.

"Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak"..:)

• Beğen
Tepkiler: hypocrisy
İstanbulda 11 sene aralıksız kendi arabamla işe gidip geldim. yaklaşık 1 yıldır e-bike katlanır bisikletime binmeye başladığımda 11 yılım boşa geçmiş diye üzülüyorum. Zaman kaybı stres ve maddi olarak ciddi bir külfet hepsini ortadan kaldırdı. Yaklaşık 3,200 TL ye aldığım goccia katlanır bisikletim 1 yılda neredeyse bedelinin %65 ini amorti etti. Ayrıca pedal destekli olduğundan düz yollarda desteği kapatarak spor yapmama da vesile oldu. Daha ne olsun :)))

@volkan.w
Keşke herkes kullansa. Biz millet olarak üşengeç olduğumuzdan dolayıdır ki millet trafiği seviyor.

Ben bisiklet kullanmaya yaşımda başladım. Bu nedenle elektrikli bisiklet tercih ettim.
Ayrıca katlanır olmasıda ayrı bir rahatlık yorulduğum zaman katlayıp otobüs metro nereye istersem biniyorum.

• Beğen
Tepkiler: dgncsk
@aydın tuzersoy Bosch mekanizması ayrı olarak satın alınabilecek bir ürün değildir, Bosch tarafından imalat esnasında firmalara verilir ve bisiklet ile birlikte hazır halde satın alabilirsiniz. Yurt dışında 2500 - 3500 € aralığında Bosch sistemli bisiklet bulabilmek mümkün ama 1000 € için ancak ikinci el bulabilirsiniz.

@1dost

Sanırım böyle bir şey istiyorsunuz :)

(link)(link)

@anti panik Mesajınızdaki son fotoda yer alan Giant Evo Silence üzerindeki vites sistemi ( NuVinci & Harmony ) hem otomatik hem de manuel çalışan bir sistem, kullanma imkanım oldu, dehşet bir teknoloji
(link)

Forumda da birçok kez tartışıldı bu konu aslında. Elektrikli bisikletlere sempati ile bakanlar var (ki bir tanesi benim), böyle bisiklet mi olur, bisikletin doğasına aykırı diyenler var. Tabii ki herkesin görüşüne saygımız var.

Dirt dergisinin 20. yılı dolayısıyla Cube firmasıyla röportaj yapıyorlar, sorular soruyorlar. Aşağıda linkini verdim. Elektrikli bisikletlerle ilgili alıntıları ekledim, sektörün yönelimini gösteriyor, ve de özellikle son paragraf dikkat çekici.

(link)

What does the next 20 years bring for Mountain biking?
“Faster, lighter, stronger and……E-Bikes! (Which will also be lighter, faster, stronger).”

What is the direction of the company setting up for the next 20 years?
“It’s impossible to forecast that far in advance in the bike industry because it changes so quickly. However, we intend to continue to offer bikes for all disciplines and predict that (link)will feature heavily.”

What’s your opinion on E-Bikes?
“Incredibly fun. I think people need to get over this idea that they are ‘cheating’. It’s funny – the guys who regard it as cheating seem to be the guys who don’t race and have never raced…. interesting!

Bisikleti ulaşım aracı olarak kullanmak istiyorsak elektrikli bisiklet çok mantıklı bir seçenek ancak spor ve hobi amaçlı kullanımda standart bisikletler tercih edilecektir diye düşünüyorum.

Ben tartışılması yanlısı değilim pek. Bu bir sektör ve ihtiyaçlar doğrultusunda teknolojininde ilerlemesiyle elektrikli bisikletler git gide gelişmeye ve yaygınlaşmaya başladı. Çeşitliliğin artması güzel birşey. İhtiyacı olan alır kullanır olmayan almaz kullanmaz.

Şunu da düşünmek gerek: Dizlerimiz, omurgamız, gerekli kaslarımız, kalbimiz... kaç yıl pedal çevirmemize izin vericek? Elektrikli bir bisiklet pedal çeviremeyecek durumda olan bir bisiklet tutkunu için hayat kurtarıcı olabilir. Elektrikli bisiklet hakkında negatif yorumlar yaparken bu durumdaki insanları da düşünmek gerkeli

Elektrikli araçları besleyen enerjinin üretilmesinin ne derece çevreci olduğu tartışılır, ancak hiçbir şekilde doğaya mevcut fosil yakıtların yaptığı tahribatı yapmadığı ortada. Durum bu iken, enerji üretiminde sürdürülebilir kaynakların oranı da hızla artarken ulaşımda elektrik destekli araçların artmasını desteklememek abes olur.

Ancak söz konusu yarışlar olduğunda yapay bir enerji kaynağının o güç ve irade mücadelesini gölgeleyeceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Elektrikli bisiklet sahibi olarak ulaşım ve tur amaçlı anlamında çok faydalı olduğunu söyleyebilirim. Geçtiğimiz sene bahar ve yaz sezonunda işe geliş gidişlerim için tercih etmiştim. Gez dolaş anlamında güzel, elektrik fonksiyonunu devre dışı bırakırsanız spor anlamında da faydalı. Ama yine de bir yol bisikletinin yeri ayrı. Zaten kategorileri bambaşka, birbirlerinin yerlerine geçebilecek araçlar değiller.

Bence bisiklet ve elektrikli bisiklet ciddi anlamda farklı kulvarlarda. Elektrikli bisiklet mi motosiklet mi diye bir ayrım olabilir fakat bisiklet mi elektrikli bisiklet mi olayı bambaska. Burda birçok bisiklet ve spor sever insan var. Elbette ulaşımda kullanan işe gelip gidenler de var fakat çoğunun bunu profesyonelce yaptıklarını belki de işe dahi gitse yol bisikleti kullandığını biliyoruz:D Sorun şu ki elektrikli bisiklet almama sebepleri çok farklı çünkü bisikletleri var, spor seviyorlar ve ihtiyaç duymuyorlar. Bence elektrikli bisiklet ancak bisikletin yanın yer alabilecek ve motosiklete alternatif olabilecek bir araçtır. Siklet dallarında olduğu gibi buda "bi"siklet sonuc olarak bir spor, bir kardiyo. Elektrikli bisikletin adının sadece kolaya kaçma olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Bence elektrikli olması hiçbirşeyi ifade etmiyor, sonuçta motorlu, benzinli tek silindir motorlu bisikletlerden farkı yok gözümde.

Ek: Bu arada yok havayı kirletmiyor, yok efendim doğaya zarar vermiyor filan hikaye, barajlar artık kullanılmaz hale geliyor, rüzgar enerjisinden istenilen verim alınamadı, güneş enerjisi aynı şekilde, nüklüer santraller dikiliyor her yere! En ufak sızıntı dahi olmasa bu santrallerin ürettikleri atıklar gene doğaya zarar veriyor.

Sadece endüstiri değişiyor! Sıvı ve katı yakıtların yerini enerji alıyor ve pazarlanıyor, profesyonelce :krnz:

• Beğen
Vintage Electric denen bir Amerikan markası var ki elektrikli bisiklette bi harikalar. Elektrikli olacaksa öyle olsun bence. Bir de Ariel E-Bike var o da çok hoş ama bi Vintage değil bence. İmkan olsa da alabilse insan keşke. Onun dışında normal bisikletlere takılan Rott mu ne vardı onları sevmiyorum. Çok emanet duruyor. Bi komik geliyor bana.

• Beğen
Geri