Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

Scudo
@akify.
Velectran firmasına taktırdım. 2400 e mal oldu. 500w ile 750w arası gücü. 11.6ah samsung pil+lcd gösterge+gaz kolu+pedal destek. Düz yolda pedal çevirmeden 45 i gördüm. Menzil düşük hızda 60km üstüne çıkıyor. Ortalama 40 45 km. Yardımcı olurum

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@D.Cengiz
Sizin cihaz maksimum 25 km/h uyumlu değil .
Ayrıca menzil 60 km çok kısa. Çünkü 80 km ve üzeri hatta 200 km ye yakın rakamlar konuşulmaya başladı.
Acaba menzilin kısa olması 45 km/h desteklemesinden mi kaynaklanıyor?

Kalp krizi geçirip 2 damarına stent takılan bir abimiz var. Doktor nabzın 140 ın üzerine çıkmasın demiş. Kilo problemi de var, o yüzden bisikletine elektrikli kit taktırmak istiyor. 2000-2500 gibi bir bütçesi var çok ağır olmasın istiyor mümkünse. Siz ne tavsiye edersiniz?

@gokberk88 Hocam Rott8 urunlerini inceleyebilirsiniz.. (link) veya sahibinden.com`da uygun fiyatli kitler var "elektrikli bisiklet" veya kit seklinde ararsaniz bir cok urun mevcut..

@anti panik
Bataryayı hiçbir zaman komple bitirmem. %25 lerde hep şarj ederim.

Menzil ile ilgili, nekadar ani basarsanız menzil okadar düşer. Diğer yandan benim pil 11.6ah. Şuan 200km menzili olan bir bisiklet sağlam para demektir. Batarya para tutar çünkü. Genelde menziller 40 ile 60km arasıdır.

Çok kasarsam 80km yi bile geçerim. Ama ben hergün yokuş çıkıyorum. Yokuşta akımı full ççekiyor Pedal desteği yapmıyorum artık yokuşta, 1 dizimde problem var çünkü, yüklenemiyorum.

Uzun lafın kısası bu fiyata bu menzil, hız ve diğer saydığım özellikler iyi.

Türk menşeili bir firma bu aldığım kite 3600tl dedi. (Gaz kolu, lcd ekran yok) bisiklet fuarında çok araştırmıştım.

@Jandero
Benim özellikteki kite baktım 1365 usd + kdv diyor. Çok pahalı ya

@D.Cengiz

Elektrikli bisikleti çok yokuşlu yazlıkta kullanacağım.
Ancak yazlık için henüz 2-3 yıl gerek.
Yani beklemeye devam..
Birkaç yılfa teknoloji gelişir..
Fiyatlar düşer..:)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@anti panik
Çok yokuşlu yerden çıkabilmen için sağlam güç gerekir, o teknolojiye daha çok var :)

@gokberk88
500-750w, 11.6ah samsung yunus tipi, gaz kolu, pedal destek. Max hız 43k /h düz yolda pedal çevirmeden.

Merhaba,
Diğer markaların da buna benzer uygulamaları olduğunu düşünüyorum, Bosch E-Bike'lar için basit bir menzil hesaplama çizelgesi. Sürücünün kilosu, kullanılan bisikletin çeşidi, lastik ve yol durumu, rüzgar vs tarzı tüm özellikleri değiştirme imkanı sağlıyor ve bu şekilde ortalama menzili gösteriyor.

(link)

Elektrikli bisikletler için bir çok arkadaşımız yorum yapmış ama ben çok kullanışlı buluyorum. Diz rahatsızlığı olan kişilerden yaş sorunu itibarı ile binemeyen kullanıcılara kadar bir çok kullanıcıya hitap ediyor. Aataşhir'de oturuyorum, ben de oğlum ile birlikte gezmek için kullanıyorum, son derece de memnunum.
Kaskın önde asılı olduğuna bakmayın, foto evimin önünde çekildi
(link)

Elektrikli Bisikletlerin ne kadar kullanışlı olabilceğini gösteren bir video daha..

Alışverişe, dışarıda kahve içmeye, plaja.. kısa-orta mesafe heryere..
Benzin yok. Otopark ücreti yok. Trafik sıkışıklığı yok.. :):):))

bence mantıklı. trafikte taksilerin olmasını mı istersiniz yoksa elektrikli bisikletlerin mi? bu hem diğer bisikletseverleri rahatlatır hem de daha güzel bir çevre ve trafik rahatlığı sağlar. Almanyada yanılmıyorsam bir kaç yıl sonra artık benzinli araç üretilmeyecek. elektrikli araçlar üretimi hızla devam edecek.

Yurt dışında elektrikli bisikletlere bakış açıları son derece farklı ve çok önem veriyorlar. Eurobike 2016'yı ziyaret etme imkanım oldu, aklınıza gelebilecek her markanın ürün gamının tamamının elektrikli versiyonu var. Yük taşıma işinde kullanılması planlanan veya uzun turlar için düşünülen modellerin tamamında çift akü kulanmaya başlamışlar, dolayısıyla menziller 180 - 200 km nin üzerine çıkmış. Bu menzili şu şekilde düşünün lütfen, bisiklete binen birisinin düz yolda destek sistemini devreye almasına gerek yok, çok rahat bir şekilde desteksiz sürebiliyorsunuz. Sadece eğimlerde desteğin açıldığını düşünürsek bu menzil çok daha uzundur.

(link)

(link)

(link)

(link)

Konu benimde ilgi alanımda eskiden bisiklet kullanırdım sonra araç oldu şimdi e-bike alma isteyim var en uygun fiyat ve çesit olarak benim için aliexpress var (Flagship Version olanını)
(link)
bunu getirtebilir miyim, gümrükden sanırım %20 vergi ile geçiyor fiyat biraz pahalı ama ülkede iyi alet yok sonradan takma olanlarıda bana göre çok pahalı gerek yok.
Birde bu model var aklımda (link)

Biraz yaygınlaşsın plakaydı vergisiydi sigortasıydı algısıydı derken işin dışkısı çıkar :naslyany:

Arz talep meselesi ancak şahsi olarak bisiklette e-bike, di2 gibi ürünleri sevmiyorum. Hayatımızın her yeri olmuş elektronik zaten. O vites değiştirirken çıkan sesler, pedalı bırakınca çıkan arka göbek sesi, freni sıkınca balataların ötmesi anlayamazsınız...

Geri