slm arkadaşlar....
Ben de Bir elazığlı oalrak bu işe el atmak isterim.
Elazığ'da doğdum ve büyüdüm.
19 yıl yaşadım Elazığda ve Atamam olması sebebiyle Ankara'ya taşınmak zorunda kaldım ve 3 yıldır Ankara'dayım.
Elazığ'da profesyonel binicilik konusunda gerçekten ciddi problemler var.
Elazığ'da arasanız kasklı bir bisikletli görmeniz imkansız. Acaba kask satan bi dükkan var mıdır? orası da ayrı bir mesele.
Bu konuda En çok belediye ve Üniversite Rektörlüğüne iş düşmektedir.
Zaten Elazığ'da yaşayanlar bilir. Bizim Belediye Başkanı her şeye "Hee Gardaş, Hee Abe" diyen bi adam olduğu için, arkadaşlar toplu bir heyet halinde başkanla görüşürse belki bisiklet konusunda sosyal projeler üreterek şehirde bisikletçiliğin gelişmesine katkıda bulunur. Zaten mahalle aralarında yeterince bisiklet meraklısı çoluk çocuk var Elazığ'da.
2005 ve 2006 yıllarında belediye tarafından il genelinde yapılan yarışmalara halk yeterince ilgi göstermişti. Her 2 yarışmaya da (ben de dahil olmak üzere) 100'den fazla kişi katılmıştı. Hatta katılan arkadaşlar varsa beni görmüşlerdir modifiyeli Gri-Kırmızı bisikletimle. 2005'deki yarışmalarda 5.ci, 2006'daki yarışmalarda 2.ci olmuştum.
Yarışmalardan sonra Bisiklet konusunda Elazığ'da bir nevi umut ışığı doğmuştu. ve ben o yıl arkadaşları yavaş yavaş örgütlemeye başlamış ve bisiklete teşvik etmeye başlamıştım. Gençlik ve spor il müdürlüğüne, rektörlüğe ve belediyeye proje tekliflerinde bulunacaktım. Ancak Atamam dolayısıyla aklımdan geçenleri gerçekleştiremeden Ankara'ya gelmem icab etti. Ankara'da bu işin ne denli profesyonel yapıldığını görünce artık Elazığ'a kesin dönüş yapacağım günleri iple çeker oldum. Çünkü Elazığ'a kesin dönüş yaparsam Elazığ'da böylesine etkin bir bisikletçiliğin olmaması beni sürekli rahatsız edecektir.
Arkadaşlara da bu konudaki çalışmalarında başarılar dilerim.
İnşallah Elazığ'da aktif gruplar da olacaktır.