Scudo Sports

Elalem bisiklet otoyolu yapıyor biz kaldırımdan bölüm istiyoruz

Scudo
@burak gulyapanKonuda bahsedilen bisiklet yollarini ben ulkemizde gorebilecegimden pek umitli degilim zaten , sadece trafikte diger araclar biraz saygili davransin sikistirmasin benim icin yeter ama o zihniyet otursa bi zaten o is bisiklet otoyoluna kadar gider de insan umitleniyor iste[emoji16]

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Sabah maltepe dolgu alanında bisiklet ile işe giderken geçiyorum. Sabah o saatte kimseler yok. Ama 1 2 kişi bisiklet yolunda yürüyor hep. Neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum. Çok garip

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Decsan
İnşaallah biz de o yollar gibi yollarda pedallarız.

geçen gün oturduğum semtin belediyesine bisiklet yolları istiyoruz diye mail attım. Semtimizin yolları dar ve semtimiz gelişme sürecini tamamladığı için talebiniz uygun görülmemiştir diye bir cevap maili geldi. Asıl mesele bunu bir kişinin değil milyonlarca kişinin ısrarla o yolları yaptırana kadar talep etmesi gerekiyor. yoksa bireysel olarak tek tük talepleri kaale biler almadan red ediyorlar. 30 senedir semtimiz göstebek yuvası gibi biri açıyor diğeri kapatıyor. Demek ki gelişim süresi hala devam ediyor.

@bisikletebinO nasil sacma sapan bir cevaptir oyle sanki oyun oynuyor da belediye binasini en ust seviyeye getirmis daha fazla gelismiyor der gibi gelisim sureci tamamlandi ne demek[emoji23]

• Beğen
@Hazar Cengiz
Çünkü bizim için yaptıklarını iddia ettikleri yollar daha konforlu..

Yerel yönetimler açısından son iki seçim döneminde İstanbul'un iki farklı ilçesinde oturmuş ve iki farklı partinin idaresini görmüş biri olarak konuşuyorum.

Abi total bir boykot lazım. Yaka silktik resmen. Bu bilince varabilsek belediyeyi kazanacak ekibe belki, belki şunu düşündürürüz "hmmm seçime katılım oranı %50'lerde geziyor. Oy pusulalarından da çok sayıda küfür çıktı. Demek ki halk topumuza birden ..ktiri çekmiş. Şu müteahitlere, kaldırıma park tecavüzüne, hafriyat kamyonu, minibüs ve taksici terörüne kökten bir çözüm bulalım."

Bizim buralarda da durum daha farklı hal almaya başladı:) elektirikli motor ile motorsiklet ler bisiklet yolundan gidiyorlar bisiklet yolunda kaza yapacağız neredeyse.:snzdglsn: ilk önce haklara saygı duymayı öğrenmemiz lazım.Toplum olarak en büyük sorunlarımızdan birtanesi bu haklara saygı yok kul hakkı bilinci 0(sıfır). Adam engelli rampasının önüne aracını park ediyor vicdanı nasıl el veriyor bunu anlamak mümkün değil böyle yapılan odunluklar uzar gider.

• Beğen
İlk önce haklara saygı göstermemiz lazım ile semtlere bisiklet yolu yapılmamasının bağlantısını göremedim. Tramvay yolunda araba kullanıyorlar tramvay yolu da yapmasınlar o zaman :)

@Cyclinq Denizlideki bisiklet yolu sadece "bisiklet yolu yaptık" demek için yapılan bir yol. Antalya asfaltının kenarında. Tamam belki garajdan başlayıp düz bir hatta ana yol boyunca Bağbaşının sonlarında bitiyor olabilir ama bence o güzergahta kırk yılın başı bir tane bisikletçi geçiyor. Yani bunun yerine göstermelik yapacaklarına Denizli merkezinde araç ve toplu taşımaya alternatif Bayram Yeri-Çınar-üniversite gibi aktif olan bir rotada yapılsa bir çok kişi kullanırdı. Geçen sene askeri yola bisiklet yolu şeridi için 4000 civarı imza toplayıp halk gününde belediyeye sundular ama bir sonuç çıkmadı.
@furkanbr Evet şöyle arada Avrupa Amerika gibi ülkelerin maps üzerinden şehir planlamasına yollarına bakıyorum cidden filmlerdeki gibi dümdüz ya da paralel şekilde. Benim oturduğum mahalle daha yeni imara açıldı bir kısmı 5 yıllık falan mal gibi yol yapıyorlar tam düz giderken birden viraj oluyor. Sağ tarafı istimlak edeceğine solu yapsa dümdüz bir yerden bir yere çıkacak ama yapmıyorlar.

@Ufuk Dönmez Dediğiniz yolları hem bir bilgisayar oyunundan hem de İskandinav turu yapan bir Amerikalıdan biliyorum. Adam şehir merkezi dışında ana yola bile girmedi. Normal bisikletliler için ayrılmış rotadan ilerledi.

Zaten videodaki gibi bir yol olsa bile bizden hariç arabası, motoru hepsi kullanır alternatif hızlı oluyor diye. Şimdilik bisiklet yolu dursun adam gibi trafikte bize de saygı göstersinler yeter.

@MakRo
Hocam zaten ben geçen sene o askeri yolda rüzgarlı bir günde bisikletin hakimiyetini kaybedip düşüp kolum kırıldı ve bir ay kolum alçıda kalmıştı.
Hatta konusunu bile açmıştım.
Evet öyle dediğiniz gibi bisikletçi geçmiyorda.Antalya asfaltına çıkıp orada arkadan biri vursa direk biz suçluyuz.

Şehir - Tur Bisikletlerimizin Fotoğrafları

Burada binlerce bisiklet fotoğrafı var.

IMG_20171029_125407.jpg
Bu da 29 Ekim 2017 Beşiktaş iskelede çektiğim fotoğraf. Bisiklet yoğunluğu gözünüze çarpıyordur.

Ve bisikletimle okula giderken yolda maximum 10 adet bisiklet sayıyorum o da hava güzelse (havada gram bulut, yaprak kıpırdatacak kadar rüzgar yoksa). O kadar bisiklete ne olduğunu çok merak ediyorum, hafta içleri buhar olup hafta sonları sahilde spawn mı oluyorlar ne? 3-5 bisiklet kullanacak diye neden onca zahmet girsinler ki? Sayımız çok olursa, haftasonu sahillerde görülen bisiklet yoğunluğu hafta içleri işlek yollarda da görülürse motorlu araç sürücülerinde bisiklet farkındalığı oluşabilir. Ve bisiklet yolu hakkında taleplerimize olumlu cevaplar da alabiliriz. (ülkemizde ne olacağı belli olmaz ama oturduğumuz yerden bisiklet yolu istemekten iyidir bence.)

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve MakRo
Yanlış yerden başlıyorsunuz arkadaşlar.Önce düzgün şehirler için mücadele etmeliyiz.Bizim şehirde bir parka giden yol var mesela.Adamlar orayı yenilemeye çalışıyor ama bir yandan insanlar geçiyor,bir yandan inşaat malzemeleri düzensizce özensizce yerleştirilmiş vb vb...Sonuç yamuk yumuk kaldırımlar(eksik taşlar mı dersiniz yoksa henüz taş düzülmemiş kum dolu eğimli düzlükleri mi?),yer yer asfaltla kaplanmamış tozlu,oyuklu eğimli yollar. Parkın kendisi ayrı bir alem zaten.Azıcık özen gösterilse çok güzel olur ama yürüş yollarında da oraya giden yoldakine benzer sorunlar var.Yol eğimli düz değil.Her yerden yabani ot fışkırıyor taşların arasından.Yerler çekirdek çitleyenlerin çöpleriyle dolu.Kışın ağaçlardan dökülen yaprakların bile toplandığını ben bir kere gördüm sadece oda parkın içindeki kafelere yakın yerleri temiz tutmak içindi.O yaprakları toplasan bir kompost yapsan,çimleri ağaçları falan gübrelesen hem de ortalık temiz olsa biraz çaba biraz emek...Mis gibi olur ama damlarda vizyon yok.4-5 yıldır buradayım hala altyapıyı oturtamadılar sürekli kazıyorlar artık tanıdıkları inşaat sahibi insanları zengin etmek için olduğunu düşünmeye başladım.Hayır bir de öyle saçma uygulamalar var ki(bu diyeceğim ülke çapında bir sorun) bizim ev merkezin yakınında.Bir sürü park eden araba oluyordu yolun kenarına.Bir ya da iki yıl önce belediye yolun kenarına her zaman araba park edilen yerleri yoldan çok hafif yüksek taş bir zeminle ayırdı park yeri olarak.Ve oradan para kesmeye başladı.Yol yine aynı darlıkta ama belediye bu işten fayadalanıp bunu paraya çevirdi.

Adamlar niye oraya park ediyor?Çünkü yerleşmiş bir otopark kültürü yok.Ben burada kendi otoparkına sahip apartman-ev sayısının taş çatlasın 20 olduğuna eminim.Olanlarda (apartman otoparkı için konuşuyorum)zaten son derece kullanışsız,kapkaranlık yerler.Otopark demeye bin şahit ister.Mesela insan hemen hemen her ilçede böyle büyük,geniş otoparklar yapsa şehirin 2-3 yerine her semte yetecek kadar,yol kenarına park edene kesse cezayı sürekli bakın bakalaım otopark talepleri yükseliyor mu yükselmiyor mu?Bu bile yanlış şehirleşmeyi halletmese bile yollardan alınan verimi arttırır.

Önce bunlar için kamuoyu oluşturmak lazım.Daha doğru düzgün her şeyin hesaplanarak yapıldığı bir şehirimiz yok.Bisiklet yolu nasıl olsun?

Halkın biz bisikletlileri tanıması gerekiyor bence gerçi yoldan geçerken araba geliyor mu diye bile bakmıyorlar ama yada dönerken sinyal vermiyorlar, bisiklet yollarını düz(!) oldukları için yürüyüş pisti için kullanıyorlar vs vs önce bu kafanın değişmesi lazım şuan muhteşem bisiklet yollarımız olsa ne olmasa ne sonuçta bize kullandırılmıyor nerdeyse

@Murat Semiz

Medeniyeti bina yapmak zannedenlerin çoğunluk oldudğu ülkemizde , Bu yazdıklarınızı Türkiyede hangi belediye başkanı veya siyasetçi söyleyebilir ?

3 Kat imar verilen yerlere kaçak 9 kat kaçak çıkılmasına göz yuman belediye mi ? Yoksa " Binaları Allah kaydırıyor" diye beyanatta bulunan belediye başkanı mı ? Yapılan tüm bisiklet yolları sembolik olup , Halkımız için buraları doğal araç parkı niyetine kullanmaktadır. Yayan dolaşan vatandaş ise çoğu zaman bu yolun, bisiklet yolu bile olduğunu anlamadığı için , bizzat bu yolun üzerinde yürümekte ve hatta piknik , mangal yapmayıda uygun görmektedir. Ha bu arada Almanlar bizi kıskınıyor. Evet bu da var.

(link)

(link)

Geri