kudret bey merhaba,
astro-242srd bisikletimi yeni aldım. ilk olarak köprü geçişine kadar kask ve eldivenimi alıp, sonrasında pompa, içlastik, tamir takımı vs ekipmanlarımı tamamladıktan sonra sizin antremanlarınıza katılmayı planlıyorum. ancak siz beşiktaş taraflarınızda oturuyorsunuz sanırım. ben ise tuzladayım. bundan dolayı surekli katılamayabilirim. bu konuda sizin bir tavsiyeniz var mı.
nihat arkadaşım....öncelikle hoş geldin topiğe bu topikte antremanlar hafta içi çarşambadan başlar cumartesi dahil devam eder bu durum kasım başına kadar devam edecek kasımda genelde insanlar soğuk ve yağışlı havalarda pek antremana katılmıyorlar ve haklılar ...kasım ,aralık, ocak ,şubat ve mart ve nisan aylarında havanın durumu müsait olursa pedallama olmakta ....
önemli olan kişinin bisiklette kendini geliştirmesi......
antremanlarda en hızlıya göre hareket etmeden önce hiç bu konuda deneyimi olmayan arkadaşlar için hazırlık aşama antremanları vardır bu antremanlarda bisikleti nasıl kullanacağımızı ,vitesleri nasıl kullanacağımızı öğreniyoruz ayrıca yanımıza yiyecek olarak kuru üzüm kuru kayısı, kuru incir alıyoruz ..içecek olarak ,evde hazırladığımız maden suyu ile ayranı karıştırıp antremana geliyoruz hafta içinden kırmızı etleri yiyoruz sabah kahvaltısı 4 yumurta lor peyniri ile çırpılıp yeniyor ve yanına mümkünse yeşil çay içiyoruz .......
karbonhidrat aşırı şekilde yüklenmiyoruz ve sütü azaltıyoruz sakatatlardan kızartmalardan uzak duruyoruz ,beslenmeyi iyi yapmak bisiklete binmekten önce gelir iyi beslenemeyen bisikletin sele üstünde dayanamaz ....
ben beşiktaşta değilim erenköy kadıköydeyim ve buluşma yeri bostancı adalar iskele önü olmaktadır saat 10.00 da ,
iç lastik ve pompa şarttır tabi kask etap 55 km lik bol rampalı başıbüyük -kayışdağı -ve aydos etabıdır ...
ayrıca bisikletin tüm bakımları yapılmış olmalı......kabak lastikler olmamalı lastiğin havası tam olmalı ,vitesler sorunsuz geçmeli.....fren ayarları tam olmalı..
çok ağır bisikletler yorucu olur normal ağırlık 12 kilodur...