Scudo Sports

Efor Bisiklet Rezilliği (Dolandırıcılık!)

aynakol sorunu yaşamıştım ben de, çözüm üretilemedi. ama yine de kullanıyorum. tek tük hatalar yüzünden markadan soğumamalı insanlar.

Scudo
Marka olarak kalite açısından nedir bilemem. Sele borusu, gidon hakkında bir sıkıntım yok. Kadro için de yok. Ama burada ön maşanın hepsinin hatalı olması ve müşterilerini madur etmeleri saçma! Yahu piyasadaki çoğu kron böyle. Bence kasıtlı yapılmış bir şey. Çünkü kardeşim bir sürü seri şey üretiyorsunuz, gidip test edilmiyor mu sizce? Arkadaşlarım bile gördüğünde zoom maşa mı dedi yahu direkt!

Herşeyi geçtim, ben de memnunum bisikletten! O da Shimano gibi parçaların hakkına. Yoksa marka beş para etmez! Adamların yaptığı dolandırıcılık arkadaşlar, size anlattım. Aynı şekilde gerçekleşti olay. 80 TL aldılar, yok şu kadar mış mış.. Ben de bisiklet konusunda bilgisiz olduğum için dolandırıldım. Kaç kere tartışma çıkardım orada ama adamlar esnaflık nedir bilmiyor! Dediğim gibi 180 TL diye sattıkları parça en baba bisiklet sitesinde bile 100 - 110 TL gibi rakamlar arasında. Kasıtlı olarak yapılmış bir şey. Satış sonrası destek - hizmet sıfır! Sedona nasıl bilmiyorum ama bisikletlerinde Suntour gibi maşalar kullandıkları aşikâr. Ör: Sedona 711D 2010 Modeli. Genelde bu tür markaların hepsi bunu yapıyor ve gözlemlediğim kadarıyla satış sonrası hizmetleri iyi. Sadece Sedona için demiyorum. Scott, Giant vb markalar.

Ucuz etin yahnisi atasözü tam bu markaya göre.Kasislerden, kaldırımdan inip çıkarken maşa içeride kalıyor kendim yukarı çekiyorum kilitleme olayına hiç girmeyelim zaten (model XC750) yani şimdi bunu gidip servise versen adam ya tamir edecek yada yenisini takacak.Peki ne fark edecek?Bir kere maşa çok uyduruk sıfırını taksan yine dandik değişen bir şey yok değişmesi şart.Onu geç kadroya bakıyorum bir yerinde triple butted 7005 yazıyor bir yerinde double butted 7005 yazıyor.İşte bir marka ve bisikletine verdiği önem.Ondan sonra yerli malı... Hala daha tüccar, ticaret mantığı ile çalışan biri nası bisiklet üretsin müşteriyi memnun etsin?

• Beğen
Tepkiler: Gokalp Gokmenler
Arkadaşların yazdıklarına ben de üzülerek katılmak durumundayım. Yaklaşık 3 sene önce Kron XC 4000 aldım efor bisikletten. Satış esnasında cidden çok samimi ve yardımsever göründüler ama sonraki hafta vites ayarıyla ilgili bir şey yaptırmak için gittiğimde cidden çok ilgisiz insanlarla karşılaştım. Ki bu ilgisiz insan dediklerim satışı yapan kişilerle aynı kişilerdi. unutmadan bisikletimden çok çok memnun olduğumu belirteyim. o konuda haklarını yiyemem ama yeni bisiklet almayı düşündüğümde asla kron almam bu da çok net.

Kron iyi bir bisiklettir.
Efor bisiklet kötüdür falanda demiyorum.
Sadece pazarlamadaki sirkecideki kişi
Malını satma derdinde bakmaya gidiyorsunuz malın kurulumunu yapıyor.

Valla Arkadaşlar ne söylesem yalandır.
728 tl kron fd 500 modelini orda ilk cektigi fiyat 728 pazarlık 700 çektim dahada düştü gerçi
ama bugun aynı malı kron modelindeki fd500 600 tl 2013 üsküdardan aldım.

Kafama takılan soru işaretleri sizin deyiminizle bağzı yerlerde haklısınız.

Tüketici internet oldugu için artık fiyat konusunda karamsar kalmıyor
sürekli araştırıyor. parçaları yurtdışı üreticiden nebilim fiyatları biliyoruz.

ama bugun burada forumda 1 şikayet varsa
bunu efor bisiklet internete bizi kötülüyorlar diyorsa sebebi biraz kendilerinde arasınlar.

forumunda işi yok efor bisiklet hakkında kötüleme yapsın.

tüketici sorunu okudum cevap vermek istedim.

ben 728 den 650 kadar taksitli indirim fiyatı bu fiyat zor bulursun deniyor bana
ama üsküdarda kron bayisi aynı bisikleti 600 tl taksitli peşin 580tl bıraktını söylüyor.
kafam bulandı piyasada iki gündür.

bende kron xc 250 kullanıyorum. kendim makina teknik servisi olduğumdan ve mekanik bilgiminde olmasından ötürü bisikletimle aramda hiçbir husumetim yok. kronun maşasında kilitleme diye birşey yok o bahsettiğimiz kilit; kolu çevirdiğinizde plastik tıpanın içinden başka bir plastik parça dişli yardımıyla uzamaya başlıyor bu sayede yayı sıkılaştırmış tansiyonu artırmış oluyor ve esneme az oluyor. eğer süspansiyonunuz benimki gibi çok esneme yapıyor hep aşağılarda lakır lakır diyorsanız kapağı açın ve oradaki plastik kalınlığında ve sertleştirmek istediğiniz uzunlukda plastik bir parça yada demir (silindir) koyun ve yayınız sertleşsin ben öyle yaptım hiç bir sorun yok ama yaylanma yumuşak değil. bu şekilde kullanıyorum. arka vitesden gelen ses içinde kadro kulağı yamuluyor ve arka aktarıcı dişlilere çapraz duruyor ozaman çıtır çıtır ses yapıyor, basit bir parça ama pahalı 30 tl gibi onu düzeltiyorum o sesde gidiyor isteyen yenisini alabilir. esnaf sorununuda geçenlerde tanıdığım bir abi var onunla halledebilirsiniz. amacı satış yapmak değil, yardımcı olmak. ben deore kompenent yapmayı düşünüyordum ve bendeki yeni kadroyu ondan almışdım. krondaki tourney sistemin bana yettiğini söyledim ama gönlümün deorede olduğunu söyledim, ve yeni kadroya deore yapacakdım. deorenin profesyenel başlangıcı olduğunu söyledi ve sadece bir ayna kolu 180 liraydı bana dediki krondan alabildiğin parçaları al buna aktar sonra kalanını alırsın, kronun kadrosunuda satarsın dedi başkası olsa hemen deore sistemi önüme koyar kol gibi faturayıda yazar elime verirdi. ama o gün oradan hiç birşey almadan gönderdi beni aradan iki üç gün geçdi bende bu sürede düşündüm taşındım krona hiç elimi bile sürmedeim bozmak istemedim ve o haliyle kullanıyorum. yeni kadroyumu ne yaptım diye soracaksınız onada delta bisiklet gürkan abiden alivio set aldım ve bugün bisikleti tamamiyle ayağa kaldırdım. ve deneme sürüşünü yaptım. nedenmi deltadan gürkan abiden aldım? işde o bahsettiğim adam saygı duyduğum gürkan abiydi bana alivio seti ve bisikletimi yaparkende yardımcı oldu kendisine teşekkür ederim. işde arkadaşlar bizim meslekde bir laf var bazı ustalar arkasından laf ettirir bazı ustalarda teşekkür ettirir. kafanızı ağrıttım kusura bakmayın.

Ayrıca Bisikletforum.com üyesi ve sahibi, yöneticisi arkadaşlara tarafsızlığından dolayı teşekkür ederim. Sağolsunlar konuya herhangi bir müdahalede bulunmadılar.

Arkadaşlar konuyu yeni okuduğumdan yazıyorum Efor bisikletteki o adam tam bir satıcı! İlk kez gittim o sokağa ilk krona baktım bisiklete fiyat sordum 650 dedi kron xc250 için. Neyse ben bakmaya devam ederken bir abi geldi eşiyle abiye bir başladı anlatmaya, bu arada bende duyuyorum. Kron xc 250 için 780den fiyat açtı. Ben peşin kaça olur dedim daha sonra söylediğim fiyat değişmez dedi. Ve hiç ilgilenmedi. İçeriye girdim parça alacaktım onu sordum adam yok demeye bile tenezzül etmedi kafasını kaldırmadan kaşını oynattı. Daha sonra ordan çıkıp sedonaya girdim. 701 modeli olmamasına rağmen adam konuştu anlattı, katalog verdi. İnsanlara önyargılı yaklaşmak istemem ama efor ve sedonaya ayrı ayrı gidin ve satıcılara sadece 1 soru sorun farkı anlayacaksınız. Birisi pazarda sanki domates satıyor. Birisi ise sanki ünlü bir otomobil firması. Kesinlikle kronla bir sorunum yok ama beni o adam soğuttu nedense. Kron xc 250 çok güzel hoş ama maşası hakkında konuşulanlardan sonra artık sedona 701 veya borla alacağım.

• Beğen
X bisiklet firması yada A bisiklet firması bunlar soyut gerçekler.somut gerçek bu yerlerde çalışan işçi ve işverende;sonuçda kron maşa olarak ve özellikle dağ bisikleti sınıfında malesef sınıfda kalmışdır.aynı durum salcano içinde geçerlidir.mesela ismi geroni olan bisiklet en alt sınıf modellerden biri bunuda kron firması üretiyor..diğer markalarda 2-3 sorun çıksada hemen bir muhatap bulma şansınız var.o yüzden çok,çok iyi araştırmak ve almak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Kron xc250 bisikletimi geçen yıl aldım. Aldıktan birkaç gün sonra frende kilitlenme vardı Efor bisiklete gittim. Çok ilgilendiler gibi geldi.. nezaman isterseniz getirin bisikletinizi. Kron bizim markamız, garantisi biziz dediler.
Fakat geçen gün araç askısı almaya gittim. bakıma geleceğim dedim sohbet olsun diye. Demez mi bizde bakım yapılmıyor.
Kaçkar bisiklete git dedi... şaşırdım kaldım

fason malın bakımı da fason olur,türk malı ol dolarla sat,vay uyanık karadenizlim vay,

• Beğen
Arkadaşlar inanın tüm mesajları sonuna kadar okudum.

Son "Deniz hocamızın yazdığı mesajda dikkatimi çeken bir durum oldu; Sanırım efor bisiklet hakkında konuşacak olursak kişiden kişiye adam seçip ona göre muamele yapıyorlar. Yani baktılar yaşınızı ufak gördüler veya zengin gördüler veya amatör gördüler ona göre muamale yapıyorlar. Baktılar olgun gördüler; orta dereceli paralı gördüler ve yarı profesyonel gördüler ona göre muamele. Ben onu çıkardım şuanda son mesajlara kadar."

BU Efor bisikletten Suntour Xcr siparişi verdik(bisikletçim).Kim tokat atıyor bilmiyorum ama iki üç ay önce sorduğumda 160 sonra 180 en sonunda 220 lira fiyat çektiler Manuel olanına.Yahu dedim Delta bisiklette 160 kağıt,o fiyata indirebilmek içinde Xcm maşamı rehin bıraktım.Bu arada Kron'dan açılmışken bazı bisiklet modellerinde Alu spacer yerine plastikten spacer takıyorlar(xc 150'de gördüm).

EEE bas bas bağırıyoruz burdan!!! dinleyen yok kron ve salcano alınmaz onların adı bisiklet bianchi bile ikisinden iyidir.

sedona 321 bisikletimi ve bir sürü aksesuarını da aldığım performans bisiklet (ankara) bu konuda bence son derece başarılı. hiç bir şekilde bir problem yaşamadım bugüne kadar. aksesuar satışlarında erdoğanlar bisikletin (ankara) internet sitesini de tavsiye ederim. çok ilgililer ve çok hızlı bir şekilde ürünleri kargoya sorunsuz bir şekilde teslim ediyorlar. kısacası performans ve erdoğanlar bisiklet benim favorilerim diyorum...

@yetkin yılmaz

Yani Salcanonun neredeyse en alt model MTB sini kullanıyorum astro 210 v bu makina sınıfta kalıyor ve alınmaz diyorsanız bende siz bisikletten anlamıyorsunuz diyebiliyorum şu an itibari ile... O kadarda değil diyorum...

@Emre Sertkaya

Üstüne alındığına göre yaranız çok büyük olmalı zaten kron ve salcano gibi bisikletlere para verip sonra burda yazıp çizenlere bir şey demeye gerek yok.zaten asıl kimin cehaleti ortada belli oldu.merak ettiysen peugeot helium kullanıyorum klasik bilmem yaşın ve engin tecrüben yetiyormu ama sanmıyorum.size salcano ve kron'la başarılar dilerim ondan sonrada burda forumu kirletmeyelim bir zahmet yok şöyle oldu yok böyle oldu diye.................

@Deniz ÇINAR

@yetkin yılmaz

Size cevap yazardım ama bu üslubunuzla seviyenizin ne denli oldugunu gösterdiniz . Sizinle tartısmaya girmenin lüzumu yok . Zaman kaybından başka bir şey değil . Yine de kandilinizi kutlarım .

• Beğen
Tepkiler: DoğukanYılmaz
Geri