Scudo Sports

Efor Bisiklet Rezilliği (Dolandırıcılık!)

@Fırat Karamanoğulları

Herşeyin paradan ibaret olduğunu zanneden esnaflar için bu söylediklerinizi yerinde buluyorum ama yasal işleme gelince sizden iyisi olmadığını anlayacaksınız umarım davanız istediğiniz gibi sonuçlanır tekrardan geçmiş olsun.

Scudo
bende bisikletimi efor dan aldım 3 4 gün önce o an ki heycanmıdır bilemem ama garanti belgesını fılan unutmusum ölece çıktım dükkandan gittim arkadaş da var yanımda beraber gülhane ye gittik turladık filan birden aklıma geldi geri döndük almak için allahdan eve varınca aklıma gelmedi arada 20 km mesafe var neyse kapının önünde bisikletle bekliyorum orda ufak bi eleman kapının önünde duruodu bızım garantı belgelerını verırmısın unutmuşuz dedim abi çok yoğunuz başka zaman gelseniz olmaz mı dedi ne diyosun ya sen dedim bi garanti belgesi için o kadar yolmu gelicem bida dedim bekliyorum hadi git getir dedim durdu bi bakdı girdi içeriye dükkanın sahibi geldi bu sefer verdi garanti belgelerini abi dedim bu aylık bakım filan nası oluyor ne zaman getirelim dedim resmen başından salar gibi çok yoğunuz bugun ne zaman getirirsen getir dedi.Gerçekten dediklerinizin hepsinde haklısınız satana kadar o kadar iyilerki 2 hafta önce gittim sadece bakıp model beğenmek için almaya gittiğimde bile direk tanıdılar yüzümüzden aldıkdan sonrada herşey sizin anlattığınız gibi müşteri memnuniyeti hiç yok herşeyi satışa bağlamışlar bisikletine lafım yok ama böle insanlara var işte...

Arkadaşlar bu arada MTB kısmına 2. el ilan açamıyorum, neden acaba? Onaylanmıyor mu? Yöneticilere mesaj attım, mail attım geri dönüş yapan yok?

@Fırat Karamanoğulları

Fırat bey bu konunun yeri bu kısım değil .Özel mesaj ile bana da bilgi sorduğunuzu hatırlamıyorum hatta özel mesaj kutumda öyle bir mesajınız gözükmüyor.onaylanmamış ilanların içerisinde de ilanınızı göremedim .Kısacası ya ilanı gönderemediniz yada çok bariz bir kural hatası vardı silindi.(fotoğraf yüklememek gibi)

@ferhat köse

Ah, evet. Bir arkadaşa attım, hani konu açamadığım için o bölümde, buradan duyurayım dedim arkadaşlar arasında bilen vardır diye. Kural bölümünü göremedim, evet haklısınız, resim yükleyemedim. Onun da sebebi upload sitesinde idi, mecbur sahibinden.com linki koymak zorunda kaldım biraz absürd kaçıyordu gerçi. O zaman kuralları okuyup, fotoğraflı biçimde tekrar güzel bir ilan hazırlayıp koyayım. Teşekkürler.

Arkadaşlar şu an bisikletten memnunum. Maşa değişti, gerçekten Suntour, başlangıç için orta kalite maşa yanılmıyorsam. Bu bile gerçekten çok rahat.

Müsait olduğumda gideceğim yanlarına, hâlâ aynı lafları gevelerse tüketici hakları mahkemesine gideceğim. Gerçi böyleleri dayaktan anlar anca!

Lütfen bilgilendirin arkadaşlarınızı, bu adamlardan bir şey almayın..

bende daha 5 gün önce aldım ordan bisikleti umarım banada böle yamuk çizmezler bisikletim de şuan bir sorun sadece arada bir vites degiştirirken geçmemezlik yapıyor o kadar

Bir firmanın değeri , birşey satın alırken değil satın aldıktan sonra belli olur.

Bu forumda daha önceleri de yazmıştım. Efor ile sadece soru sormak amaçlı telefon ile, bir kez de önünden geçerken bir şey sormak için muhattap oldum o kadar. Performans bisiklet mağazasından da geçen yıl kron xc 1000 aldım ve halen sorunsuz kullanıyorum. Arka janta ufak bir ayar yaptırdım sadece o kadar. Kron yada Efor fanatiği değilim ancak bu güne kadar Efor ile alakalı ciddi bir sorun da yaşamadım.

geçmiş olsun... bu tarz sorunlar yaşatmamalı firmalar. alış verişlerinizde erdoğanlar bisiklet veya delta bisiklet tercih etmenizi tavsiye ederim.

:D bende almayı düşünüyordum bu xc250'yi bu maşa benm için sorun değil aslında çalışsın yani fark etmez benm için maşada takılma oluyormu örneğin kaldırımdan inince içine girip takılıyormu maşa yoksa mormal eski haline dönüyor mu. Diğer sorum ise başka bi aksamında sorun varmı vites geçişleri olsun rahatlık olsun son sorum ise bu bisikleti kaç paradna temin edebilirz peşin yani sizin aldığınız fiyatlar şimdiden iyi günler....

Umarım bir çok kişi bunların ne mal olduğunu anlamıştır. Arkadaşlar tamam üzerindeki ürünler kaliteli olabilir. Onları KRON üretmediği için! Shimano olduğu için ama bunların esnaflığı, müşteri memnuniyeti, insanlığı sıfır.

Diğer arkadaştan haber bekliyorum, kendisi şehir dışında. Beraber mahkemeye vereceğiz. O adamların peşini bırakmayacağım ve hakkımı yedirmeyeceğim. Üye olduğum, olmadığım tüm forum sitelerine yazıyorum başıma gelenleri.

böyle bisiklet satışlarını yapan yerlerin bisikletten ve bisikletçinin derdini anlayan kişilerin yapması lazım.örn edirnede accel bisiklet grubunun satış yeri bir beyaz eşyacı.bir diğeri de salcano.onunda satış bayisibereket tekstil diyebir yer onunda beyaz eşyacı dan fazlası var eksiği yok böyle olması çok üzücü ama ne yapalım :(

Arkadaşlar bende geçtiğimiz mayıs ayında kron xc250 bisiklet almıştım ama karabükte okuduğum için bulunduğum yerdede yetkili satıcı bayii olmadığı için ankaradaki performans bisikletten aldım bazı arkadaşların dediği gibi kaliteli ve iyi bir firma satın alırken değil satın aldıktan sonra da kendini belli eder ben şahsen satın aldığım yerden çok memnunum en azından bir sorun olduğunda adamlar ilgileniyorlar mesela benim bisikletimin kutusunun içerisinden hani şu faturanın haricindeki garanti belgesi varya defter şeklindeki o belge yoktu ben de aslında kendi kendime kutunun içerisinde garanti defterinin çıkması gerektiğini düşünmüştüm sonra faturanın garanti belgesi yerine geçtiğini düşünmüştüm fakat böyle olmadığını 5 ay sonra anladım daha önceden de 2 tane bianchi aspid sf bisiklet elimden geçti ordan biliyorum uzun lafın kısası tabiiki ben efor bisiklet ile muhatap olmayıp bisikleti satın aldığım yer aracılığı ile garanti belgesinin adresime gönderilmesini istedim bakalım şu an beklemedeyim...

slm arkadaşlar bende kronxc4000 spec edi var 5yıl oldu efordan alanı ama ne bir sorun nede hizmet eksiği görmedim NE ZAMAN BİR SIKINTIM OLSA ÇÖZDÜLER SADECE SELE BORUSU SORUNU VARDI ODA HALEDİLDİ ARKADAŞLAR[ EFORDAN BENİM HİÇBİR ÇIKARIM YOKTUR BİLGİNİZE...........]

@metin karaman

Hocam iyi demişsin ama çoğu kişi bu vaziyette maalesef. Diğer arkadaş gelsin mahkemeye vereceğiz, onu bekliyorum. Çünkü aynı olay onun da başına geldi. Hatta İstanbul'dayım Cuma gününe kadar, gidebiliriz gerçeklerle yüzleşmek adına.

Almayın sakın KRON!!! Benim gibi 100 - 200 liram yok diye Sedona'dan vazgeçipte bu markayı almayın!

• Beğen
Tepkiler: Gokalp Gokmenler
slm arkadaş konuşmakta fayda var ve birde benim bisikleti oğluma verip yine kron xc5000 almayı düşünüyorum...daha iyisi olsada tercihim yine kron benim fikrim

Geri