Scudo Sports

Düz yolda yaptığınız maksimum hız?

İnternet üzerinden triban 500 alacağım..Şubelerden birine telefon açıp,bisikletle ilgili birkaç şey sordum..Mesela bisikletin akıcılığının,jantlarının nasıl olduğunu sordum..Karşımdaki genç arkadaş bana şöyle dedi;
''Abi,bisikletlerle ilgili geri bildirimler alıyoruz..Bu bisikletle düz yolda 100 yapan müşterimiz var''
Ben güldüm tabi:D
''O kadar da değil,kamyon arkasıdır o'' dedim..''Yok abi,kamyon arkası değil'' dedi:D

Böyle bir şey olamaz tabi..Bir kere bisiklet,yarış bisikleti değil..Endurance kadro bir yol bisikleti..Bu bisikletle bu hıza ulaşamazsınız..
Profesyonel yarışçılar bile,düz yolda 80'i filan zor görürler..Onu da peloton sayesinde yaparlar..Genelde 40 ortalama ile yarışları bitiriyorlar..20'ye de düşüyorlar,60-70'e de çıkıyorlar..Hadi 80'e çıksınlar..Hadi sende amatör olduğun halde 80'e çık..Daha üstü imkansız..Tabi dümdüz yoldan bahsediyorum..

Bir de bu hız merakı nedir?Ne aceleniz var?
Diyelim ki bir taşa denk geldiniz,uçtunuz..Kim bakacak size,hastane masraflarınızı kim ödeyecek?Biraz bunları düşünüp,sonrasında hız denemesi yapılacaksa yapılmalı..

Scudo
@Raptor8 Ben de kendisini uzun zamandır takip ediyorum. Şehir içinde spd ile o arabaların arasına rahatça girmesine çok şaşırıyorum :) Ama kendisine dikkat eden birine benzemiyor. Allah korusun ama ciddi bir kaza geçirmesi çok uzak değil.

@ahlaksız
Tabiki, her şeyde bir riskin olduğu gibi masum bir hız denemesinde risk var,yokuş aşağı hızlı inmede de,trafiğe çıkmaktada vs
Herkes bunun bilinciyle hareket etmeli...

@ahlaksız Hocam kimse 80e çıkmıyor düzde Marcel Kittelinki 71 olması lazım bir röportajda okumuştum diğer sprinterlerde o civarlarda 72maxtır yani 80de basarlar falan değil hocam sonuçta insanlar. Bende salcano xrs001 ile 63bastım max Düzde

@bahadir3455
Sprintte değil de,pelotonla arkadan esen rüzgarla 80'i görebilirler sanki..Yalnız dediğiniz gibi 70'leri hatırlıyorum..İnişlerde 90'ı geçiyorlar galiba..

Bu insanlar profesyonel..Kullandıkları bisiklet üst düzey..Bu halde,hadi maksimum 80 diyelim..Sen amatörsün,altında profesyonellerin bisikletlerine göre dandik bir bisiklet..Bu rakamları nasıl göreceksin?Göremezsin..
Sallayanlara diyorum tabi:)

kamyon arkası, hafif eğim, rüzgar vs gibi şeyler olmadan;

mtb max 45-50
şehir bisikleti aşağı yukarı aynı
yol 60-70kmh

bunlardan daha hızlı gidebildiğini iddia eden tour de fröansa katılsın, milletçe destekleyelim.

/konu kilit

@Knight Rider
O yüzden cahilce olmasın diyoruz ya :) Şimdi dişleri saydım, önde 52 arkada 14 tane. demekki bir tur pedalda tekerim 52/14=3.71tur yapıyor. Tekr 20inc, 50cm'den çevresi PI*50'den 157cm yapar. Demekki her pedalda 157*3.71=5,82metre gidiyorum. Saniyede iki pedal çevirsem (bunu 15/20sn yapabilirim herhalde) dakikada 633.6m, saatte 38km hızla gitmiş olurum.
Demek kendime şunu sorayım, saniyede 2.4 pedal atıp saatte 46km'ye ulaşmış olabilirmiyim:harika::harika: (5-10snliğine) yoksa alet ölçüm hatası:acpsnr::acpsnr: veya eğim rüzgar vs.. yardımcılarım mı oluyor :islik::islik:
Ben saniyede 2yi tutturabildiğimi düşünüyorum :)

Ha bu arada bisiklet 12.9kg, aksesuar olarak sadece portbagaj var..

------------------------------
Ha bide sonradan aklıma geldi, 20inc olan jant kalınığı aslında? yani tekr çapım iki lastik yan genişliği kadar daha fazla, yani 50cm değil 55-56cm olsa, hız hesabında %10 eksik hesaplamışız aslında...

@avcioglu

Saniyede 2,5 pedal 150 Rpm oluyor.

Katlanır bisikletle bahsettiğiniz dişli oranlarında 90 kadansta (Ki gayet tempolu bir sürüş bu) (eğim & rüzgar yok) hızlar;
katlanır90.png

Aynı koşullarda 120 kadans (Baya yüksek bir performans bu)
katlanır120.png

Aynı tempo ve dişli oranları ile yol bisikletinde sonuç;

yol.png

Ki çoğu yol bisikletinde küçük dişli 11'e iner. Bu durumda hız 74 km/s oluyor. O vites oranında 120 kadans çeviren arkadaşlara bir takıma girmelerini öneriyorum. Havada kapacaklardır sizi, çok ciddiyim.

Bahsettiğiniz eğer 52×14 ile saniyede 2,5 devir yani bir diğer anlamda dakikada 150 kadans ise dediğiniz gibi ya ölçümde hata var yada hesabınızda....20 inç üzerinden değilde 28 üzerinden takribi 70 lere denk gelen bir sürat bu..... aynakol ruble oranı(52×14)ile 150 kadans yol mtb katlanır farketmeksizin bir amatör için yol düzlükte olsa oldukça yüksek ve hatta bazılarımız için erişilemeyecek bir km/h. @BerkEvren zaten matematiksel olarak detaylı paylaşım yapmış ...

500 Metrelik Kartal Sprint segmentini şuraya bırakayım. Bu konuda yazan 60-70'le giden herkes denesin şansını :D
(link)
Kom sahibi max. 115 kadans yapmış mesela. (60'la tamamlamış segmenti)

Herkesin alışılmış bir hızı ve segmenti var düz yolda gitsek bile bazı etmenler yavaşlatıyor bu sebeple yeniden hızlanınca ekstra efor sarf ediyoruz normal olarak antrenman ve hız olarak çalışılırsa İyi ortalama yapabilir kamyon arkası iyi güzelde arka kapağı kapatmıyorlar o yüzden rampa çıkarken mıcır banyosu yapabilirsiniz :)

Mtb salcano ng450 29 hd düz yolda en fazla 43 gördüm.
Yokuş aşağı kısa mesafeydi 65 oldu

@MücahitSeba çok güzel ya böyle hız yapınca mtb ye mi geçsem evde 1 bisiklete izin veriyorlar maalesef :/

@Emreislerel
Tur bisikleti en iyisi valla tekerlekleri değiştircem bende daha fazla hız görürüm ama amacım hız değil gezmek , pedallamak , yorulmak sonra eve gidince güzel bi duş alıp uzanmak

Önemli olan ulaşmış olduğunuz hız da kaç km gidebildiğiniz belli bir hıza ulaştıktan sonra ciğer yada bacak bitiyorsa bir anlamı olmaz .

Ve önemli olan antreman sonun da ki ortalama hız:harika:

Geri