Scudo Sports

Durduk Yere Lastik Patlaması

287241 dosyayı görüntüle
Benimki de aynı bu şekilde oldu havayı az basınca birşey yok çok basınca 1 gün içerisinde patlıyor

Jant bandınızı kontrol edin. Eskimiş ve jant tel girişi noktasında boşluk oluşmuş olabilir. Yüksek basınçta iç lastik buradan kaynaklı patlıyor olabilir.

Elektrik bandı ile üstünden 2 tur geçin jant bandınız eskidiyse eğer.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve MAERKEK
Scudo
Jant bandınızı kontrol edin. Eskimiş ve jant tel girişi noktasında boşluk oluşmuş olabilir. Yüksek basınçta iç lastik buradan kaynaklı patlıyor olabilir.

Teşekürler Bı deneyeyim

• Beğen
Tepkiler: Spd-SL Terlik

Elektrik bandının ince kalacağı düşüncesindeyim. Eski iç lastiği janta şerit olacak şekilde kesin. Sibob deliği açın. Yama yapıştırıcı ile janta geçirdikten yapıştırın. Sibop deliğini biraz büyük tutun ki sonradan iç lastik değişimde sıkıntı çıkarmasın.

Elektrik bandı ısıdan vs çok çabuk etkilenebilir ömrü az olur. İç lastiğin ömrü daha fazla olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Spd-SL Terlik
Benim de başıma geliyordu bu sorun, sonradan farkettim ki jantımda hafif bir eğilme varmış yaptırdıktan sonra hiç lastiğim patlamadı. Eğer her seferinde aynı lastik patlıyorsa sizde de bu tarz bir şey olabilir.

Elektrik bandının ince kalacağı düşüncesindeyim. Eski iç lastiği janta şerit olacak şekilde kesin. Sibob deliği açın. Yama yapıştırıcı ile janta geçirdikten yapıştırın. Sibop deliğini biraz büyük tutun ki sonradan iç lastik değişimde sıkıntı çıkarmasın.

Elektrik bandı ısıdan vs çok çabuk etkilenebilir ömrü az olur. İç lastiğin ömrü daha fazla olacaktır.

Önceden jantın içine eski bir lastiği kesip yapmıştım ben zaten acaba dış lastik çok eski 7 8 senelik ondanda kaynaklana bilirmi

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Önceden jantın içine eski bir lastiği kesip yapmıştım ben zaten acaba dış lastik çok eski 7 8 senelik ondanda kaynaklana bilirmi
Dış lastiğin dişleri eridiyse inceldiyse kesinlikle yapar.

• Beğen
Tepkiler: Nfdnn
Geçmiş olsun, bir başka sebebi de jant kesmesi diye tabir edilen bir olay var. Resimlerde ben biraz öyle anladım. Yüksek basınçlı iç lastiğin, yol ya da kaldırım kenarları gibi köşeli yerlere denk geldiğinde, sizin de ağırlığınız ile daha da artan basınçtan, tam o köşelerden geçişlerde bazen dış lastiği anlık olarak (çok kısa sürede/ saniyenin çeyreği gibi sürelerde) dışarı ittiği anda jantın kesmesi söz konusu olur. Başıma gelmişti, hatta dış lastiğin aynı yere denk gelen bölgesinde dirsek oluşmuştu. Böyle durumları yaşamamak için selden çok az kalkıp pedal üstünde hafif yükselerek geçişleri yumuşatabiliriz

Bir de çok yamalı iç lastik kullanmanızı önermem. Yağışlı zamanlarda iç lastiğe su girdiği zaman, yamaların yapışkan kimyasalı olumsuz etkileniyor. Kuru havalarda da fazla yamalı lastik balans sorunu yaratır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Nfdnn
Geri