Scudo Sports

Dura ace mi yoksa Ultegra mı?

berkayyy

Üye
Tepki
45
İsim
berkay
Bisiklet
Focus
arkadaslar dura ace mi yoksa ultegra mi siz olsaniz bisikletinize hangisini takardiniz?

Scudo
aynen super record :hhhhhh: olmadı sram red

• Beğen
Tepkiler: berkayyy
Soruna göre Dura-Ace öneririm ama bana kalırsa Altus :cool:

• Beğen
mesela cervelo bile ultegra yada dura ace kullaniyor neden diyorum bazen:)

Campagnolo Super Record kullanacağım bu sefer..Shimano'dan el etek çekeceğim

Fren-vites kollarına, arka vitese, rubleye ya da aynakola bakmadan aralarındaki farkı anlayabiliyorsanız Dura Ace. Yok anlayamıyorsanız Ultegra, + 1000 TL. Fazla kasmaya gerek yok diye düşünüyorum. İkisi arasındaki farkı gözüm kapalı anladığımda net tavsiyelerde bulurum ben de.

Elbette bu biraz da bütçe meselesi. Eğer Dura Ace cebinizdeki 1000 TL'den daha fazla mutlu edecekse kesinlikle Dura Ace.

Ya bu konu gerçek mi? :acpsnr:
Herkes bir üst sistemi ister ama iş parada bitiyor hangisini tercih ederdiniz diye bir olay yok yani.
Ayrıca Dura Ace, Ultegra'nın bir seviye üstü mantıken sizce de daha iyi olması gerekmiyor mu? Shimano vs. Sram deseniz tamam derim de Dura Ace vs. Ultegra ne demek arkadaşım?

Ooo dura ace ultegra kararsizligindan nerden temin edebilirize geldik :)

• Beğen
@sinobjk :)) yok usta almam ki suan bende 105 var ztn. sadece bilgi edinmeye calisiyorum

Yarış koşmuyorsan, 105 set gayet yeterli. Hatta 105 setle yarış bile koşulur, elbette ki yarışlarda üst seviye parçalar kullanılır bu da bir pazarlama stratejisi. Yalnız amatör birine pro seviye parça tavsiye etmek bence bisiklet sporunun ruhuna aykırı. Daha önceki setim 9 lu tiagra idi, şimdi 10 lu Ultegra set kullanıyorum, bana performans bakımından getirdiği çok da büyük bir katkı yok. Aradaki fark ile iyi bir jant seti ve lastiğe yatırım performans bakımından daha gerçekçi katkı sağlar.

Bilgi edinmeye çalışıyorsunuz? Dura-ace 9000 1200 euro, Ultegra 6800 ise 500 euro.Sizce hangisi daha iyidir? Pro peloton'da Dura-ace kullanılıyor.Dura-ace daha hafif.Dura-ace daha üst.Dura-ace Shimano'nun en üst mekanik grupseti.Sizce hangisi daha iyidir? Bilgi almak için grupset tablolarını inceleyebilirsiniz.Bu kadar kolaycılık konu kirliliğinden başka bir şey değil.

Dura ace alıp hafiflik avantajı sağlarken kısa ömürle yine masraf açarsınız. Yarış koşan profesyoneller zaten maddi anlamda sponsor destekli. O nedenle set bitmiş yenisi ne kadar diye düşünmedikleri gibi son kullanıcı fiyatından da almıyorlar emin olun.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Ultegra alırdım, cebime kalan para ile de konfora yatırım yapardım. İyilerinden şort forma, rüzgar geçirmez ceket, ayakkabı kılıfı, rahatından sele alırdım. Bilmiyorum bisikleti ne amaçla biniyorsun, bana göre performans ilk sıralarda değil. Gerçekten konu baştan sona hayal kokuyor.

Geri