Scudo Sports

Dünya çıplak bisiklet sürme günü ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Görüntü kirliliğinden başka birşey değil. Fit olanını henüz gören olmadı bu üryan velespitseverlerin geneli yağlı ve hımbıl ouyor :)

@feroden
Beyefendi o kadar yılan dilli bir uslübunuz var ki size cevap vermekle gerçekten uğraşamayacağım. Zaten inandırmışsınız kendinizi bazı şeylere, devam edin böyle. Amsterdam'daki olayı Kuran'daki ayetle değerlendirin, 90'lar politikasını da üstün araştırmacı gazeteci kimliğinizle çözün. Ancak bu onlarca aydın vatandaşımızın Sivas'ta katledildiği gerçeğini değiştirmeyecektir. Normal bir konuşmada taraflar birbirini anlar ve ona göre cevap verir ancak siz daha okuduğunuzu anlamıyor olacaksınız ki benim hayvanlarla seks yapmanın normal olduğunu söylediğimi iddia ediyosunuz. Size de bir 10 puan gönderiyorum, ahlakçılıkta 2 numarayı da siz aldınız, bravo alkış

@umutcelik
pardon senin de orda olabileceğini unutmuşum ?

@feroden
Deistlere Kuranla cevap vermek mi? :tskler:

• Hahaha
Tepkiler: Taygun Kon
@Triban
Yazılanları nasıl bu şekilde anlayabiliyorsunuz? Bir izahı var mı?
Sokakta çırılçıplak dolaşmanın ahlaksızlık olduğunu söylemek, Türkler, Araplar vs. ahlaklı demek manasına nasıl geliyor?
Kimse, Türkler, Araplar vs. ahlaklı demedi ki.
Bir ingiliz ahlaksızlık yapınca önce bir Türk'ü kınamadan, ingilize ahlaksızlık yapıyor diyemez miyiz?
Eğer diyemiyorsak, bu aşağılık kompleksinin dayatması olsa gerek.
Hadi ısrarla böyle düşünenler için duymak istediğinizi ben yazayımda yazdığımız anlaşılabilir olsun. "Türkler, Araplar, Kürtler hepsi ahlaksız, biline."

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
@onur caliskan
Demek, ben senin ne demek istediğini anlayamıyorum!..
Sizin "fanatik ikiyüzlü", yılan dilli" "anlayışsız" vb. iltifatlarınıza mukabil benim uslubum rahatsız edici?..
Ben senin yazdıklarını anlayamıyorken, sen kendi yazdığını dahi anlamamışsın.
Ben de sana 10 puan gönderiyorum.... YAKALA...

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
@Türko
Ne zaman sizin seniniz oldum, ne zaman samimiyet kurduk hiç farkında değilim ama benim içinde yer almayı uygun bulduğum bir organizasyon değil. Bu karşı olduğum ya da yasaklanmasını istediğim anlamına da gelmiyor.
Yine fırsatı kaçırmayarak muhteşem mizah anlayışınızdan beni de mahrum bırakmadığınız için çok teşekkürler. Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim.

Son düzenleme:
@Türko
Deistlere cevap verme diye birşey yok.
Soru şu:
onur caliskan "Buna ahlaksızlık, sapıklık fln diyenler neye göre değerlendirme yapıyorlar"
Cevap ta şu:
feroden "Kuran - Nur Suresi - 30. ve 31. ayetlere göre"
Yani ortada deist, meist yok
Umarım anlaşılmıştır.

@Türko
Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz diye bir laf vardır. Lütfen kişisel olarak tanımadığınız sadece yorumunu beğenmediniz diye kişilere Deist yaftası yapıştırmayın.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Konu ayet, dinli-dinsiz seviyesine ulaşmış. Ahlak ve özgürlük konularını ayetle ilişkilendirmek konunun seyrini değiştirecek bir durumdur ki daha önceki örneklerdeki gibi bu başlıkta aynı akıbete uğramış.

Avrupanın yaşantısıyla bizim toplumumuzun yaşantısı arasında benzerlikler olduğu kadar uçurumlar da mevcut. Türkler araplaşmadan evvel ahlak konusuna dikkat eden bir toplumken o dönemlerde Modern Roma ve bozuk Arap toplumunda ahlak seviyesi diplerdeydi. Bu bilgilere filmlerden değil tarihi belgelerden, bizzat kendi tarihçilerinin aktarımlarından ulaşmaktayız.

Geçmişteki Türkler ne Roma gibi Nudist ne de güneşten beyni sulanmış, ağzı köpürmüş Araplar gibi yobaz bir toplum değillerdi ta kibu iki coğrafya arasında sıkışıncaya kadar..

Katılacağım bif organizasyon değil ama katılan sapıktır, gaydir, transtır tarzı söylemlere kesinlikle karşıyım.

@feroden
Sn.feroden;en son foruma mesaj yazdığınızda sene 2011 imiş..8 senedir mesaj yazacak,bula bula bu konuyu mu buldunuz :D

Ben kimseye veya bir topluma ahlaklı veya ahlaksız demem..Çünkü ahlak denilen şey,bir uydurmadan ibarettir..Nietzsche'nin dediği gibi,ahlak denilen şey,sürü hayvanlarının bir içgüdüsünden ibarettir..Dini-toplumsal-kültürel;nasıl anlarsanız anlayın,bu kavram,insanları manipüle etmek için uydurulmuş bir kavramdır..

Burada ayet filan paylaşmanız doğru değil..Herkesi müslüman sanmayın lütfen..Ben sizin gibi müslümanların ''ahlaksız'' diye yaftaladığı(bunu dinen yapmak zorundasınız..!) bir ateistim..
Bu çıplak yapılan organizasyona da katılırdım açıkçası..Keşke Türkiye'de böyle bir şey yapsak..Önce ben soyunurum:D

Bakınız,burada mesele şu..
Bir insanı sırf çırılçıplak diye yargılayamazsınız..
Bir insanı sırf müslüman diye yargılayamazsınız..
Bir insanı sırf ateist diye yargılayamazsınız..
Bir insanı sırf içki içiyor diye yargılayamazsınız..
..vb
Yani,insanların kimliklerine takılmayın..Önemli olan kişiliktir..

@Triban
@Bigpatron bkz. mesaja. Herkes için kullanmadım bu sıfatı. Ama keza bunu açıkça söylemiş üyelerimiz var. Yoksa tabi ki kimseye bu Müslüman bu yahudi bu dinsiz demek kimsenin haddine değil.

Forum her yeni güne bir garip konu ile uyanıyor. Dün 78 km hız ve 13 saat karakolda konusu ve bugün bu. Amaç nedir? Çok yanlış yerlere kayıyoruz sanki.

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve MakRo
Neden bir arap gibi düşünüp ve ya ingiliz gibi hareket etmek zorundayız ?!
Bazı istem dışı olaylara Türk örf ve adetlerine uygun tepki versek daha mantıklı olmaz mı ?
Konu bisiklet gündemine yarar sağlayamadığı için kapatılması daha mantıklı olur diye düşünüyorum .

Konuları açan açana...Oysa yaz gelmişti, yollar bizimdi...
Laf ve düşünce bezirganlığı için aportta bekleyenlerin başka bir hobisi yokmuydu ?

@Türko
Sevgili Türko..Bana ateist,ahlaksız,namussuz diyebilirsiniz..Hiç dert etmem..

Kabaca..Ateizm denilen şey,bir takım teistlerin birkaç yüzyıl önce ortaya attıkları bir kavramdır..İnanmanın mutlak doğru olduğunu söyleyen bir takım insanlar,hiç bir şeye inanmayan insanları ''ateist'' diye damgalamışlardır ama esasında inanç denilen şeyin,bilgiden yoksunluk olduğunu idrak ettiğinizde,ateizm kavramını icat eden bu insanların,ne kadar absürt bir şey ortaya koydukları da anlaşılabilir..
Yani,ben sizin gibi insanlara göre ateistim..Beni ateist gören sizsiniz..Ben aslında kendimi ateist olarak görmüyorum/gör(e)mem..

Ahlak ve namus kavramları da,dini kavramlardır..X dini veya Y kültürü,şunu şunu yaparsan ahlaklı olursun,şunu şunu yaparsan namuslu kalırsın gibi şeyler öne sürerek;insanları bir takım normlar adı altında bir arada tutmaya çalışırlar..Bu bir araya gelmiş insan toplulukları,kendileri gibi düşünmeyen/davranmayan herkesi de ''ahlaksız'' veya ''namussuz'' olarak görebilirler/gösterebilirler..
Yani ben bir protestan hristiyana göre ahlaksızım..Bir sünni müslümana göre namussuzum veya bir şintoiste göre şerefsizim ama bunların hiçbiri değilim..Beni böyle tıpkı ateist gibi damgalayanlar,bir topluma ait bir kültürü benimsemiş inançlı insanlardır..
En başta dediğim gibi,sizin gibi inançlı insanların beni ne şekilde damgaladıkları umurumda bile ol(a)maz..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri