Scudo Sports

Dünya çıplak bisiklet sürme günü ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@hgercek

Olay bu noktaya nasıl geldi acaba adamlar daha önce neler deneyip işe yaramadıysa en son biz en iyisi pantulları indirip binelim abi şuna demişler. Adam kot pantulu, donu çıkarıp binmiş, al ulan madem öyle, işte böyle demiş, pek güzel oldu bunu yaptığımız deyip bide geleneksel hale getirmiş ?

Not: Bu yorum hiçbir yargılama içermemektedir. Tamamen mizah amaçlıdır.

Scudo
@Obsrn

o gün yaşananlar:
+Aga ya bu sıcakta bisiklet sürerken bu giysiler insanı pişiriyo. Dur lan napıyon niye soyunuyon?
-Başlarım sıcağına cıbıldak sürcem artık.
(O gün bu gündür dünya çıplak bisiklet sürme gününü kutlarız)???

Arkadaşlar, neyi niye dert ediyorsunuz? Adamların kendi ülkesi, istediği gibi davranır, bize ne. Adam bırak kendi ülkesinde istediği davranıp eğlenmeyi, geliyor bizim ülkemizde bile bizim vatandaşımızdan daha iyi ve daha ucuza tatil yapıyor, el üstünde tutuluyor, parası daha değerli, daha uzun yaşıyor, ülkemize istediği gibi girip çıkıyor, biz ise aynısını yapamıyoruz. İleride durum daha da vahim olacak. Robotlar gelecek, bir sürü genç işsiz kalacak, daha iyi eğitim almaları lazım ama tren kaçıyor. Dert ettiğimiz şeylere bak. Buna kadar takılacak çok şey var dünyada ve ülkemizde. Bu tepkinizi asıl onlara gösterin. Unutmayalım ki bu çıplak bisiklet sürenlerin ataları bir kaç yüzyıl önce yüzbinlerce kadını cadı diye meydanlarda yakıyordu. Bir kaç yüzyıl sonra durumu görüyorsunuz. Siz de şimdi o ahlaksız bu ahlaklı diye kafa patlatıyorsunuz ama torunlarınız kimbilir neler düşünecek neler yapacak.

Her toplumun kendi dinamiği var gencolar. Maçası yeten varsa çıksın gezsin. Yok olmuyorsa zenginin dinamiği züğürdün çenesini yormasın.

Bakın Çorlu tren kazası davasında mahkeme heyeti davadan çekildi. Nedeni bildiğimiz sebepler. Hala alınmayan ifadelerden bahsediliyor. İstifa etmeyen yetkililer bizim aşina oldugumuz konular. Kısaca bizi ırgalamaya yaklasamayan şeyler yaşandı bu coğrafyada.

Ha bu kaza o ahlaksizların yaşadığı yerlerde olmuyor ya da nispeten çok nadir oluyor. Olunca da bizdeki manzara yerine başka türlü şeyler konuşuluyor, adalet dağıtılıyor vs.

Şunu da söyleyeyim ben de efil efil binmek isterim bisiklete. Tıpkı ıssız yerlerde sivil denize girmeyi sevdiğim gibi.

Yazarken aklıma geldi. Dün kız arkadaşım, küçük kızı ve köpeğimiz ile Belgrad ormanına pikniğe gittik. Bilenler bilir banklı, tuvaletli ve en önemlisi tuvaletlerden büyük mescitli piknik bölgeleri mevcut. Mangalı yakarken bir tane takkeli sakallı adamın bize doğru yaklaştığını gördüm. Burada takkesini ya da sakalını yargılandığım için değil, konuya bağlı olarak karşıtlık yarattığı için yazıyorum. Yaklaştı, yaklaştı, on metre kadar kadar uzağımızda çömelerek ve donunu indirerek çatır çatır sıçmaya başladı. Akabinde eline toprak alıp bir şeyler yapmaya çalıştı. Ben doğal olarak zıvanadan çıktım, olay ise hala aklımdan çıkmadı.

Birileri bana toplumsal ahlaktan bu açıdan dem vurmasın, şu yaşıma değin yaşadığım olaylar bizim ahlak algımızın maalesef siyasal İslam ile paralize olduğu yönünde sağlam doneler vermekte. Ben tabi ki mevcut toplumda bunu yapmayı savunacak kadar aklımı peynir ekmek ile yemedim. Ancak ahlak anlayışının da kişisel olduğunu bilmeyecek kadar cahil değilim. Yahut bu mevzuda bahsi geçen toplumların bireylerden oluştuğunu bilmeyecek kadar.

Son düzenleme:
@Mab1K
???
Ortalık birbirine girmiş. Aslında bu kadar acayip yerlere varacağını düşünmemiştim lakin "başlık kaldırılsın" diyen arkadaşlara da katılmıyorum; Başlığı açan olduğum için değil.

Açıkçası burada ahlâksızlık görmüyorum. Bu örgütlü ve plânlı yapılmış ir organizasyon; içinde insanları rahatsız etmek, teşhircilik, taciz gibi olgular barındırmıyor. Ayrıca herkes çırılçıplak sürmek zorunda da değil, haberde bu da belirtiliyor. Vücudu boyamak, belli bir miktar soyunmak vs serbest.

Nudizm felsefi bir görüştür, dünyanın her yerinde de binlerce takipçisi vardır. Eleştiren arkadaşların bir çoğunun bundan haberdar olduğunu pek sanmıyorum.

Bakınız nudizm hk. Hem de Milliyet gazetesinden:
(link)

Yapılan eylem de burada gördüğünüz ilkeler çerçevesinde yapılmıştır. Evet günümüz Türkiyesi için kesinlikle radikal bir durum sayılabilir ki zaten eylem Türkiyede değil. Bana sorsanız burada olsa toplu tecavüze yeltenecek çok insan var. Bence de bugün burada yapılmamalı.

Eylemin bisiklet ile alakası var mı ? Kesinlikle var. Her şeyden önce radikal denebilecek bisikletli bir eylem. Ama içerisindeki söylemler kesinlikle hem çıplaklık hem de bisiklet ile oldukça tutarlı.

Şurada bisiklet camiasının işine yarayacak bir konu açsak ne bu kadar beğeni, ne de bu kadar yorum gelir. Ben bunu anladım.

Son düzenleme:
Dunyada kaç milyar insan var ise o kadar özgürlük tanımı var; Bana göre evine ekmeğini göturuyorsan, çolugun cocugun aç-bitap degil ise, vergini veriyor, sokagindaki kedinin vs nin derdini dertlenebiliyorsan, bir hobin var ise saglikliysan ozgursun. Birakin ingilizler protesto icin bi tarafina vileda sopasi soksun , umrum degil. Ayrica ingilizlerin dunyaya verdigi zarar, katliam, sömürü ortadadir. Yesinler birbirini umrum olmaz

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
ön gidona tespih takıcan ....arkayada selenin altına güzel bir beylik laf yazdırıp asıcan .... tuğrada olabilir... hmm başka ne olabilir türkiyede dikkat çekmek için aklıma bişey gelmiyor ya

202499

@mariokaldato

İşte "Çıplak protesto"nun bizim halkımızdaki karşılığı: ".öte Vileda sokmak"... Böyle bir zihniyet oldukça bizde çıplak protesto falan olmaz :)

Bunlarda Avrupa'nın çomarları oluyor herhalde. Bu bir tür tacizdir. Benim nefes aldığım yerde sigara içilmesi nasıl taciz ise benim doğal görüş alanımda teşhir yapılması aynı şekilde tacizdir. Hem ahlaka ihtiyacı olmayanlar, ahlaka ihtiyacı olanları neden eleştirmiş anlamadım. Biz susalım siz konuşun o zaman? Teşhir edin, küfür edin, hakaret edin, o anki duruma göre özgürlük tanımı uydurun ona da tamam diyelim? Kusura bakmayın yok öyle bir dünya.

Bahsettiğim, Türkiye'nin başına bela edilen bu tiplere zamanında Oktay SİNANOĞLU'nun yaptığı göndermeyi şöyle bırakayım.

Dünyanın başka bir yerinde taytla bisiklet sürmek de ahlaksızlık kabul edilebilir. Dünyanın daha başka bir yerinde de şortla hatta eşofmanla bisiklet sürmek ahlaksızlık kabul edilebilir. Hatta bisiklet sürmek ahlaksızlık kabul edilebilir. Çıplaklık Avrupa'da ahlakla pek ilgisi olmayan bir kavram. Sauna, soyunma odası, duşlar, havuz başı, göl kenarı vb. ortamlarda defalarca çıplak insanlarla karşılaşıp ne kadar normal karşılandığını gördüm. Oysa bizde öyle değil. Size uymuyorsa katılmazsınız. Bakmazsınız. Bir örnek vereyim. Bir tatilde su topu oynayacaktık. 2 Tane Norveçli hanımefendi üstsüz güneşleniyordu zaten ama su topu maçına da bu şekilde katılmak isteyince ben oyuna katılmaktan vazgeçip çıktım havuzdan. Afrika'da komple çıplak dolaşan insanlar var. Şimdi bunları vay ahlaksız namussuzlar diye eleştirmek saçma geliyor. Her toplumun değer yargıları ve ahlak anlayışı farklıdır.

@Fat1h
yalnız desteklediğim için değilde aklıma birşey takıldı doğal görüş alanı-taciz vs derken biriside çıksa dese ben bıyıklı adam görmek istemiyorum doğal görüş alanımda biri dese bende sarı saçlı insana dayanamıyorum öteki mavi gözlü beriki şişman vs bu pek sağlıklı bir yaklaşım olmadı gibi geldi naçizane bilemedim yani....

@OnurYollarda
Sansini bi dene istersen mesela Bagcilar mesela Tarlabaşı uygun

Kadınların bisiklete binmesini ahlaksızlık olarak görenleri barındıran, hatta taytla bisiklete binenin çıplak bisiklete bindiğini hissettiren bir toplumuz İngiltere'deki çıplak bisiklet protestosu burada az bile konuşuluyor. Bisiklet şeytanın arabası ona göre.

@dryakup23
S E L A M

• Beğen
Tepkiler: dryakup23
@Fat1h
Doğal görüş alanında teşhir istememek konusunda haklı olabilirsiniz. Ben de farklı düşünmüyorum, ancak bu kadar tepki gösterilecek bir şey de değil. Kendi adıma böyle bir şey yapmam ama karşıma çıksa da böyle bir durum güler geçerim. Çok da büyütülecek bir mevzu değil. Zaten buradaki husus da sonuçta bir protesto, taciz amacıyla yapılan bir aksiyon değil.

Keşke çıplaklığa gösterilen tepkinin onda biri haksızlığa, adaletsizliğe, trafik canavarlığına ve diğer çok daha önemli konulara gösterilse...

Adamın g.tünü keserler.

@Anonim
Tepkiyi büyüten şey, bunu ahlaksızlık olarak tanımlayan kişilere gereksiz bir laf atılması. Ne yani biz susalım onlar konuşsun? Ben konuşturulmadığım yerde savaş bile çıkarırım.

taytla bisiklet süren erkeklere bile yan gözle bakan erkekler var toplumda alimallah birde çıplak sürsen kadın erkek dinlemezler direk dalarlar...

@mariokaldato
YALNIZ BAHSİ GEÇEN MUHİTLERDE ÇIPLAK OLMAYA GEREK YOK KAT KAT GİYSENDE ADAMI SOYAR YAPACAĞINI YAPARLAR...

Son düzenleme:
@Fat1h
Siz söylenen sözlerin gerekliliğini ölçen birimin kontrol amiri misiniz? Neye göre gerekli yada gereksiz diyorsunuz? Cevap yazmayayım kendi hallerinde debelensinler diyordum ama forumdan gelen bildirimler üzerine insan ister istemez bakıyor. Size susun, bizim fikirlerimiz uyun diyen yok. Tam da bu konuda özgürlük savunması yapıyoruz zaten. Siz nasıl özgürce konuşabiliyorsanız, onlar da özgürce kendi ülkelerinde anormal sayılmayacak şekilde protesto yapıyorlar. Bunu siz buradaki kafanızla ahlaksızlık olarak nitelendiriyorsunuz. Karşı çıktığımız konu bu.
Son olarak sizin bu savaş çıkarırım zihniyetiniz çok eskide kaldı, siz kefen giyip geldim diyim yanınızda çatapat patlasa kaçacak yer ararsınız, burda klavye delikanlılığı yapmasın kimse

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri