Scudo Sports

Downhill sürüş teknikleri hk.

goktugX

Aktif Üye
Tepki
34
Merhaba, downhill yaparken bildiğiniz belli sürüş tekniklerini anlatır mısınız ? Mesela arazi asfalt gibi değil fren yapınca çok kötü şeyler olabiliyor dh`de en çok hatayı dönüşlerde yapıyorum, virajı alırken sanırım küçüklükten kalma asfaltta sürme alışkanlığından yada başka bişeyden bilemiyorum arazideyken ya çok yavaş kalıyorum yada neden bilmiyorum bisikletle dönemiyorum dönerken kaycak ve düşeceğim diye bir korku oluyor içimde bunun tekniği var mı mesela nerde yavaşlamalıyım virajın içindeyken mi yaklaşırken mi ? Tam dönerken frene basmam savrulmama neden oluyor bazen dönmem gerekirken dümdüz gidiyorum bu sorunları nasıl aşarım ?
Teşekkürler

Scudo
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin... imzan durumu özetlemiş kardeşim ayağını downhillciler gibi hazırla bas frene arka atsın düşecek olursan vurursun ayağı kaldırırsın veya viraja gelmeden önce hızını yavaşlat ve dön ancak sürekli ön lastiğe bakarsan dönemezsin gidonu ceviremezsin ileriye bak ve gidonu çevir düşmeyi filan düşünme :D

Sizin sorduğunuz şey yemek tarifi değilki buradan yazarak anlatılabilsin. En iyisi videoları izleyip uygulamaya çalışın, arkadaş grubunuzla beraber biniyorsanız öğrenmek her zaman daha kolay ve hızlı olmuştur.Çünki herkezin diğerlerinden daha iyi yaptığı birşey vardır, diğerleri bunu ondan görerek daha kolay öğrenir.

Göktuğ abi güzel yerlere değinmiş ama Özgür Tunalı abi de uygulamalı teknik yapın demiş. Kafam karıştı reyisler :) neyse düşe kalka öğreneceğiz. MTB grubum benimle taklacı diye dalga geçerler yarım metrelik ağaç arasında bile takla atarım her türlü yani :D takla derken düşme anlamında uçarken değil yani :D

Geri