Scudo Sports

Dolar ne zaman 2 TL'ye çıkar?

Türk lirası karşısında rezerv paralar uzun vadede yukarı yönlü istikrarlı bir seyir izliyorlar ve bunun nedeni ülkenin yüksek dış finansman ihtiyacı(cari açık + vadesi gelmiş özel ve kamu kesimi dış borcu). Bu durum kısa ve orta vadede değişecek gibi durmuyor.

• Üzgün
Tepkiler: HakanAydn
Scudo
işin ilginci dolar 100 tl olsada bu "ahmet mehmedi yedileeer, bunu yedirtmeyeceğiiiiz" ve "dış mihrak " muhabbetinin baki kalacak olması..tutuyor zira...
dolar bu kardeşim, faizler de yukarı yönde, buna ister alttan bak isten profilden ya da arkadan, bu böyle...ha dersinki yok benim için önemli değil, o seni bağlar ama bırakta buna üzülenler dile getirsin..hattüzatında topiğin başlığı da bu yönde...2 yi geçti demişler 2011 de şimdide 7 yi geçti diyoruz...geçmedi mi?

Altınları 1700usd /ons tam bozalim mi dersiniz? 3000usd tahimini olan ütopik şirketler var ama artık riskli gelmeye başladı bana altın. Patlayacak gibi

Yılmaz Özdil doların nasıl indiğini yazdı:

(link)

dolar 2 tl görünce aklıma şu efsane geldi 😂
D29_cYcXcAAcF8F.png

1 Dolar 7 Lirayı Geçti.

zorunuza gitmiyor mu gerçekten merak ediyorum.

elin amerikalısının senden 7 kat daha değerli olması,
amerikan çöpçüsünün türk doktorundan daha çok kazanması,
onların 1 haftada aldığı telefon için 2-3 yıllık kredi çekmen,
ufacık çocuğun limonata satarak beyaz yakalı maaşı çıkarması,
kendi ülkende döviz için turistlerin karşısında ikinci plana atılman,
sen hayalini bile kuramazken yabancıların burada ev-arsa sahibi olması,
gerçekten hiç mi zoruna gitmiyor?
ciddi ciddi değer vermiyor musun kendine?
istemez miydin biz de rahat rahat gezelim dünyayı?
döktüğümüz alın terinin karşılığı alalım istemez miydin?
300 dolarlık telefon için yıllarca kredi ödemek zoruna gitmiyor mu?
dünyanın vergisini verirken karşılığını alamaman üzmüyor mu hiç?
gerçekten bizi kıskandıklarını falan mı sanıyorsun?

benim çok zoruma gidiyor.

güney kore'nin bilime yatırım yapıp zenginlik içinde yaşaması,
japon vatandaşının vizeyle uğraşmadan istediği ülkeye gidip dolaşması,
amerikalı çocuğun bahçede limonata satarak benden çok kazanması,
orta sınıf maaşının 10'da 1'i ile bir aylık mutfak alışverişi yapması,
çok zoruma gidiyor.

çok zoruma gidiyor sözlük.
ingiltere'deki anaokulu öğretmeni arkadaşım yıllık izinde dünya turuna çıkarken bana "sen ne yapacaksın izinde?" diye sorduğunda "bir planım yok" demek çok zoruma gidiyor.

Kaynak: Ekşi Sözlük ichji

@Türko ithal araçlar, eşyalar vb.. az yada eski teknoloji olsa da dert değil, işini görürsün de sen daha kendi toprağının etini, sütünü, peynirini, meyvesini , sebzesini, kuruyemisini tüketmiyorsan çok daha büyük sorun var demektir. Üstelik şunun şurasında kaç sene öncesine kadar bizde olmayan , anavatanı yabancı ülkeler olan cay, muz, kivi,.....yetistirebilecegin 4 mevsime sahipsin. Hadi millet az yesin dedim, yedikleri de tatlandırıcılı, tahsis , sağlıksız ürünler...

Boş yapmak parayla olsa kredi çekip yine boş yaparsınız..

Geri