Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Madem konumuz dolar, Şimdi aklımda deli sorular ''dolar kurunu etkileyecek yetki ve konumda olsam,önce yüklü miktarda dolar alsam,ayrıca etrafımdaki yalaka takımınada bolca aldırsam,sonra trt ye çıksam! faizi düşürmemiz şart desem! sonra pat dolar yükselse ohh miss, gece aldığım dolarları satsam, kur farkını indiragandi yapsam,kur manipülatörü olurmuyum olmazmıyım? sonra bana soru soran hadsizlere şu cevapları yapıştırsam,dolsa nolur dolmasa nolur? dolarlamı doğdun? dolarlamı maaş alıyon? ...

Scudo
Arap alfabesinden Latin alfabesini gecip de Turkce diye bir sey kalmadigini soylemeniz cevabiniza akil ve mantik sinirlari disinda basladiginizi gosteriyor malesef. Turkce diye bir sey ( Turk dili ve kulturu diyelim ki dilimizi ve kavramlari duzgun kullanalim ) olmasi icin Turk Dil Kurumu cumhuriyet ile beraber kuruldu, bu da bir cumhuriyet kazanimidir.

Bahsettiginiz arsiv satilmasi hatadir, bunu tartismaya gerek yok ama sizin mantiginiza gore bu yapildiysa TTK kazanimini anlamsiz mi kiliyor?

Baska hangi milletler, irklar bizden beter ya da daha iyi? Bunu tespit etmek icin muazzam tecrubelere, egitimlere sahip oldugunuza eminim ama bizi de bilgilendirirseniz bundan sonra ona gore davranabiliriz.

Mimar Sinan'in kafasi incelemesinden mimariye yaptiginiz gecisi anlayabilecek seviyede de degilim malesef ama TTK irkci arastirmalar yaptiysa bu yine TTK'nin butun islevlerini anlamsiz mi kilacak?

Turk kulturunun son 100 yil icerisinde yok edildigini dusunup Turkce'nin yuzyillarca Arap alfabesi ile yazilmasi mantiksiz degil mi? Hadi diyelim son 100 yildir yok ediliyor Turk kutluru, bir kez olsun halifelik Osmanli'ya gectikten sonra Arap kulturunun Osmanli uzerindeki asimilasyonu olabilecegi hakkinda hic dusundunuz mu?
Butun bunlari gectim Devlet-i Aliyye'nin Arap kokenli bir hanedan ismiyle ( Hanedanin kendisi Arap kokenli degil, isim arap kokenli kaldi ki Osman Gazi'nin isminin Osman olmasi da mumkun degildi ) anilirken Turk kulturu cok sahane mi korundu? O donemdeki divan edebiyati Turkce mi yaziliyordu?

Butun bunlar dururken Turk kulturunun son 100 yilda yok edildigini dusunmek biraz komik oluyor.

Tekonolojik eksikligi askeri harekat sonrasi gorebildigimizi zannediyorsaniz Ataturk'un "hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sozunu ve bir devlet adami olarak yazdigi kitaplari size hatirlatmak boynumun borcudur. Bu ilkeyi takip edip sadece Darulfunun ( O da 1864'ten sonra Nuri Efendi konagina tikilmistir ) gibi tek yuksek ogrenim kurumunun yetersizligini gorup 1930-1950 arasi kurulan Yuksek Ziraat Enstitusu, Ankara Universitesi gibi kurumlar var ( Bunlarin icerisine Istanbul Universitesi ve ITU de dahil edilebilir aslinda ) Butun bunlari gectim koy enstituleri varken bilim ve teknoloji acigini siz Kibris harekati sonrasi gorebildiyseniz kacirdiginiz cok sey var.

Mesajinizi satir satir okuyup cevap yazmaya calisiyordum, sunu gordukten sonra cevap yazmamin anlami kalmadi.
hocam TDK'nın sözlüğü yerine daha eski sözlükleri tavsiye ediyorum. daha güzel sözlükler.türkçeniz gelişir. Türkçe diye bişey hep vardı.Nasıl böyle bişey yazabiliyosunuz anlayamıyorum.
Bulgarlar bizden beterden kastım, dediğim gibi bu kağıtlar üstünde araştırma yapacak bi kapasiteleri var mı o devirde. Sonuçta sovyet devrinde bizden fakir bi ülkelerdi.
mimar sinan'dan mimariye atlamadım sadece kısa kısa geçmeye çalışdım.
Halifelik Osmanlı'yı asimile etmedi. Ondan önce Selçuklular zaten o bölgede vardı.
Osmanlı'nın arapçı olduğunu vs düşünüyosunuz bunu da anlamıyorum. Selçuklular farsça yazarken Osmanlı resmi dili türkçe olarak tutmuş. Arap asimilasyon kısmını anlamadım. Aşırı muhafazakar bi düşünce yapınız var. Türkler araplarla karşılaştığında devrin en ileri teknolojisi onlardaydı. Araplardan bi ton kelime aldık arapça olduğunu bilmeden dahi kullandık. Sonra fransızlar geldi fransızca olduğunu bilmeden yine binlerce kelime kullandık bunlar gayet normal. Divan edebiyatı konusunda ise isteyen istediği dilde yazabilir. herkes ileri gördüğü dilde yazsın bunda alıncak bişey yok ki. bu türkçeyi de geliştirir kim niye alınıyo ben onu anlamıyorum. Muhafazakarlığı bırakmalısınız.

Türklerin arapça yazı kullanması için şunu diyebilirim. araplarla türkler karşılaşmadan önceye dair kaç adet eski türk alfabesinde metin yazılmış buna da bir bakın. o devre ait türk kültürüne dair ne söyleyebiliyorsunuz.Yazılı bi edebiyatımız var mı? türklerin modern dünyaya merhaba demeleri araplarla başlıyor. Olay şu ki arap alfabesine geçtikten sonra 1000 yıl boyunca bu alfabede yazıp çizdikten sonra yeterince bi literatür oluşmuş oluyor. Bi anda türkçenin literatür geçmişini sadece latin alfabesiyle yazılmış kitaplara indirmiş oluyorsunuz. Kaynak olarakta 100 sene önceki bi memurun yazdığı raporu okuyun bi de şimdi yazılan bi metni. Keramet alfabede olsaydı japonlar değiştirdi.

Bilimde gelişemedik cumhuriyet döneminde hala gelişemedik Atatürk bi laf söyleyip veya bi kaç kurum açınca bişey değişmedi. Pratikte karşılığı olmadı bunların.Teknolojik eksikliği gördük ama 50 senede bişey geliştirseydikte kıbrısta kullanabilseydik hocam. O devirde bi tek Atatürk yoktu ya devamındakiler de yapmadı.

Ama mesajımın özünü lütfen kaçırmayın, anadolu halkı olarak hala fakiriz. değişen bişey olmadı.

Son düzenleme:
Hastasıyız.

Konu başlığı resmi

images (7).jpeg
Bir de bazı arkadaşlar geçmişe takmış kafayı, uğraşıp duruyorlar.. Şimdiyi değiştirmeye bakın, geçmiş geçmişte kaldı.. İstediğiniz kadar uğraşın, geçmiş yaşandı ve bitti.. Şimdiye bakın.. Ve geleceğe.. Bunlar elimizdeki şeyler.. Değiştirme şansımızın olduğu şeyler.. Ben anlamıyorum mesela bu hükümeti.. Ulan ne yönetme aşkıymış.. Belediye başkanı, il parti başkanı, meclis başkanı, parti başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı nı nı nı nı.. +21 yıldır adam başımızda.. Ama koltuk sevdalısı cehape zihniyetinden kılıçdaroğlu 😁 ne kadar pislik varsa bunlar sütten çıkmış ak kaşık.. Hata yok, günah yok, olsa olsa saflıktan iyi niyetten aldatılma.. Bir arkadaşımız dayazmış nankörlük etmeyin diye.. Ulan sağ cebimizden alıp sol cebimize koyuyor adam, benzine, yağa ota zam yapıyor.. Ne anladık bu işten? Yapamıyorsunuz, kafanız basmıyor bu işlere.. Bu açıkça belli oldu..

• Beğen
Tepkiler: ghostt
hocam TDK'nın sözlüğü yerine daha eski sözlükleri tavsiye ediyorum. daha güzel sözlükler.türkçeniz gelişir. Türkçe diye bişey hep vardı.Nasıl böyle bişey yazabiliyosunuz anlayamıyorum.
Bulgarlar bizden beterden kastım, dediğim gibi bu kağıtlar üstünde araştırma yapacak bi kapasiteleri var mı o devirde. Sonuçta sovyet devrinde bizden fakir bi ülkelerdi.
mimar sinan'dan mimariye atlamadım sadece kısa kısa geçmeye çalışdım.
Halifelik Osmanlı'yı asimile etmedi. Ondan önce Selçuklular zaten o bölgede vardı.
Osmanlı'nın arapçı olduğunu vs düşünüyosunuz bunu da anlamıyorum. Selçuklular farsça yazarken Osmanlı resmi dili türkçe olarak tutmuş. Arap asimilasyon kısmını anlamadım. Aşırı muhafazakar bi düşünce yapınız var. Türkler araplarla karşılaştığında devrin en ileri teknolojisi onlardaydı. Araplardan bi ton kelime aldık arapça olduğunu bilmeden dahi kullandık. Sonra fransızlar geldi fransızca olduğunu bilmeden yine binlerce kelime kullandık bunlar gayet normal. Divan edebiyatı konusunda ise isteyen istediği dilde yazabilir. herkes ileri gördüğü dilde yazsın bunda alıncak bişey yok ki. bu türkçeyi de geliştirir kim niye alınıyo ben onu anlamıyorum. Muhafazakarlığı bırakmalısınız.

Türklerin arapça yazı kullanması için şunu diyebilirim. araplarla türkler karşılaşmadan önceye dair kaç adet eski türk alfabesinde metin yazılmış buna da bir bakın. o devre ait türk kültürüne dair ne söyleyebiliyorsunuz.Yazılı bi edebiyatımız var mı? türklerin modern dünyaya merhaba demeleri araplarla başlıyor. Olay şu ki arap alfabesine geçtikten sonra 1000 yıl boyunca bu alfabede yazıp çizdikten sonra yeterince bi literatür oluşmuş oluyor. Bi anda türkçenin literatür geçmişini sadece latin alfabesiyle yazılmış kitaplara indirmiş oluyorsunuz. Kaynak olarakta 100 sene önceki bi memurun yazdığı raporu okuyun bi de şimdi yazılan bi metni. Keramet alfabede olsaydı japonlar değiştirdi.

Bilimde gelişemedik cumhuriyet döneminde hala gelişemedik Atatürk bi laf söyleyip veya bi kaç kurum açınca bişey değişmedi. Pratikte karşılığı olmadı bunların.Teknolojik eksikliği gördük ama 50 senede bişey geliştirseydikte kıbrısta kullanabilseydik hocam. O devirde bi tek Atatürk yoktu ya devamındakiler de yapmadı.

Ama mesajımın özünü lütfen kaçırmayın, anadolu halkı olarak hala fakiriz. değişen bişey olmadı.

Şu yazdıklarınızı okuduktan sonra sizle sohbet edersem ya kizdiracağım ya da küstüreceğim.

1930'larda 2. Dünya Savaşı öncesi Bulgaristan'a sovyetler dönemi diye atıf yaptıktan sonra ciddiye alınmaniz malesef mümkün değil. 1934'e kadar iki ülke arasında diplomatik ilişki dahi olmadı.

Şu yazdıklarınızı okuduktan sonra sizle sohbet edersem ya kizdiracağım ya da küstüreceğim.

1930'larda 2. Dünya Savaşı öncesi Bulgaristan'a sovyetler dönemi diye atıf yaptıktan sonra ciddiye alınmaniz malesef mümkün değil. 1934'e kadar iki ülke arasında diplomatik ilişki dahi olmadı.
evet hocam orda bi amatörlük olmuş.

Son düzenleme:
Dolar, all time high yapmış. Yani üstü boş, yolunun üstünde karşılaşabileceği direnç bile yok.Yani paşa gönlü nerede isterse orada duracak. 8.90 mı olur 9.20 mi olur 10 mu olur Allah bilir.
Bundan dolayı zırt pırt başlığı güncelleyelim 9 plus olsun 10 plus olsun muhabbeti yapmayın.Zaten dolar istediği yerde duracaktır.Başlığı moderasyon değil sadece dolar bey değiştirebilir.

Uzun uzun yazmayacağım. Elinizdekilere sahip çıkın arkadaşlar, bu saatten sonra ne nasıl olur hiçbirimiz bilemeyiz.
Mevcudu koruyabilen kazançlı çıkacak gibi görünüyor. Herkes kendi kesesini doldurmanın kendi kıçını kurtarmanın derdinde olduğu için bu ülkede heran herşey olabilir.

Yok mu bu dolayı 9 yapacak bir erkek?

• Hahaha
Tepkiler: M.İhsan
Hayvancılıkla uğraşan can bir arkadaşım var. Hayvanlarını birer ikişer satıyor. Yem maliyetleri yüzünden. Dolar coştukça, ithal yemler halaya başlamış. Pandemi, aşı, normalleşme diye oylanırken, hayat pahalılığına bir de gıda kıtlığı eklenirse diye bir düşünün bakalım. Piyasada gıda diye sayılanların yüzde 60ı kalitesiz diye sözler dolaşıma çıkmışken, işin bir de bu boyutu var. Dolar yükseldikçe bize yedirdiklerinin kalitesi düşecek.

Merkez bankası başkanımla faizlerin düşürülmesi konusunu konuşacağım demiş reis.. 😁 Sanki asker arkadaşı, piknik tube.. Parti devleti.. 1984 George orwell ya da sineklerin tanrısı kitabının konusuyuz resmen.. Aynı zihniyet Musa Orhan tecavüzcü şerefsizine, tecavüzcü şerefsiz dediği için ezgi mola hakkında tutuklama ve hapis istemi davası açan zihniyet.. Şaşırdık mı yok.. Durmak yok, yola devam..
Olayı şöyle özetleyeyim hatta..

Dün tuvalet kağıdı almaya gittim, en son orta seviye bir markanın kini 38 tlye(32'li) almıştım.
Önce indirim bölgesinde 77 TL rakamlarını görünce şoke oldum neyse reona geçtik, orada baktım 60TL'ye falan satılıyor.
Rahat bir nefes alıp 32li tuvalet kağıdımla kasaya yöneldim.
Nasıl oluyorsa bu ay enflasyon 0,89 çıkmış anlamayamadım. Saf köylü bünyem ekonomi matematiğini çözemiyor ne yapsa, napalm devlet büyüklerimiz doğru hesaplamıştır herhalde...

Dün tuvalet kağıdı almaya gittim, en son orta seviye bir markanın kini 38 tlye(32'li) almıştım.
Önce indirim bölgesinde 77 TL rakamlarını görünce şoke oldum neyse reona geçtik, orada baktım 60TL'ye falan satılıyor.
Rahat bir nefes alıp 32li tuvalet kağıdımla kasaya yöneldim.
Nasıl oluyorsa bu ay enflasyon 0,89 çıkmış anlamayamadım. Saf köylü bünyem ekonomi matematiğini çözemiyor ne yapsa, napalm devlet büyüklerimiz doğru hesaplamıştır herhalde...
Dolarla maaş almadığımız gibi, her ay zamlı maaş almadığımıza göre zamlar hakkında da düşünüp kafa yormamıza gerek yok bence :D
EDİT: Şahsım adına dolar ile almadığıma göre değişeyim :)

• Beğen
Tepkiler: Scyleia
@Scyleia Tuvalet kağıtları da eskisi gibi değil. İncecik, hemen bitiyor. Çikolata gibi hem küçülüyor hem zamlanıyor. Aslında adet olarak değil de kilo hesabı satılması lazım da tüketiciyi düşünen yok.
İç lastik alayım dedim. Hafif olanları 150 tl olmuş. İki saat ucuzunu arayıp çiftine 60 TL verdim. Ben aldıktan hemen sonra mağaza yüzde 10 zam yapmış.

Efendim büyüme nedir sorusunu aklınıza getirin lütfen.
Burada yaşanan büyüme fotoğrafta olduğu gibi faydalı bir durum değildir.
Bahsedilen %7'lik büyüme şu manaya gelmektedir : Mevcut ekonomik şartlarda halk geçimini(normal hayatını) sağlamak için harcadığı para miktarı %7 artmıştır.

Yani harcanan para arttığı için(nereden geliyor bu para? zor günler için biriktirdiğimiz veya normalde yatırım için ayırdığımız) ekonomi büyümüş...

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Temmuz Ağustos ayında faizi bir miktar düşürecek olurlarsa yol 9 - 9,27 - 9,60 olur. Sonrası zaten uçurum. Hayır bari faiz yüksek olmasaydı.

Geri