Arap alfabesinden Latin alfabesini gecip de Turkce diye bir sey kalmadigini soylemeniz cevabiniza akil ve mantik sinirlari disinda basladiginizi gosteriyor malesef. Turkce diye bir sey ( Turk dili ve kulturu diyelim ki dilimizi ve kavramlari duzgun kullanalim ) olmasi icin Turk Dil Kurumu cumhuriyet ile beraber kuruldu, bu da bir cumhuriyet kazanimidir.
Bahsettiginiz arsiv satilmasi hatadir, bunu tartismaya gerek yok ama sizin mantiginiza gore bu yapildiysa TTK kazanimini anlamsiz mi kiliyor?
Baska hangi milletler, irklar bizden beter ya da daha iyi? Bunu tespit etmek icin muazzam tecrubelere, egitimlere sahip oldugunuza eminim ama bizi de bilgilendirirseniz bundan sonra ona gore davranabiliriz.
Mimar Sinan'in kafasi incelemesinden mimariye yaptiginiz gecisi anlayabilecek seviyede de degilim malesef ama TTK irkci arastirmalar yaptiysa bu yine TTK'nin butun islevlerini anlamsiz mi kilacak?
Turk kulturunun son 100 yil icerisinde yok edildigini dusunup Turkce'nin yuzyillarca Arap alfabesi ile yazilmasi mantiksiz degil mi? Hadi diyelim son 100 yildir yok ediliyor Turk kutluru, bir kez olsun halifelik Osmanli'ya gectikten sonra Arap kulturunun Osmanli uzerindeki asimilasyonu olabilecegi hakkinda hic dusundunuz mu?
Butun bunlari gectim Devlet-i Aliyye'nin Arap kokenli bir hanedan ismiyle ( Hanedanin kendisi Arap kokenli degil, isim arap kokenli kaldi ki Osman Gazi'nin isminin Osman olmasi da mumkun degildi ) anilirken Turk kulturu cok sahane mi korundu? O donemdeki divan edebiyati Turkce mi yaziliyordu?
Butun bunlar dururken Turk kulturunun son 100 yilda yok edildigini dusunmek biraz komik oluyor.
Tekonolojik eksikligi askeri harekat sonrasi gorebildigimizi zannediyorsaniz Ataturk'un "hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sozunu ve bir devlet adami olarak yazdigi kitaplari size hatirlatmak boynumun borcudur. Bu ilkeyi takip edip sadece Darulfunun ( O da 1864'ten sonra Nuri Efendi konagina tikilmistir ) gibi tek yuksek ogrenim kurumunun yetersizligini gorup 1930-1950 arasi kurulan Yuksek Ziraat Enstitusu, Ankara Universitesi gibi kurumlar var ( Bunlarin icerisine Istanbul Universitesi ve ITU de dahil edilebilir aslinda ) Butun bunlari gectim koy enstituleri varken bilim ve teknoloji acigini siz Kibris harekati sonrasi gorebildiyseniz kacirdiginiz cok sey var.
Mesajinizi satir satir okuyup cevap yazmaya calisiyordum, sunu gordukten sonra cevap yazmamin anlami kalmadi.