Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
Allah, ithal ilaçlara bağlı olarak yaşamak durumunda olanlara yardım etsin.

—Ayasofyanın açılışının acısını çıkartıyorlar. Topunuz gelin biz buradayız, bunun da üstesinden geliriz evelallah.
—Yetmez ama evetçiler memnun musunuz? Ülke kaynaklarını Suriyelilere harcamaktan kasada para kalmadı. Suriyeliler rahat içinde yaşamaya devam ediyor, biz ne hallerdeyiz.
—Bunlar küreselcilerin ve onların ülke içindeki taşeronlarının operasyonları. Bu ülkeyi onlara yedirmeyiz. Tez vakitte hdp yi kapatacağız.

Hayret eden iç muhalefetle sadece kınayan ana muhalefeti de eklersek daha çok artış görürüz.
Oturun ve sakince kabullenin. Değilse dış hatlar hala çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
OO KONU HORTLAMIŞ :)

—Ayasofyanın açılışının acısını çıkartıyorlar. Topunuz gelin biz buradayız, bunun da üstesinden geliriz evelallah.
—Yetmez ama evetçiler memnun musunuz? Ülke kaynaklarını Suriyelilere harcamaktan kasada para kalmadı. Suriyeliler rahat içinde yaşamaya devam ediyor, biz ne hallerdeyiz.
—Bunlar küreselcilerin ve onların ülke içindeki taşeronlarının operasyonları. Bu ülkeyi onlara yedirmeyiz. Tez vakitte hdp yi kapatacağız.

Hayret eden iç muhalefetle sadece kınayan ana muhalefeti de eklersek daha çok artış görürüz.
Oturun ve sakince kabullenin. Değilse dış hatlar hala çalışıyor.

Muhalefetin bu konuda tam olarak ne yapmasını bekliyorsunuz?

Cidden merak ettiğim için soruyorum. "Muhalefet kınamayı bırakıp şunu yapmaladır"dan kastınız nedir?

@ErzincanLee Çok çok güzel bir tespit. Mikro ölçekte faiz artışı, Ayasofya vs. pek çok sebep buluyoruz. Ama makro ölçekte bizim sıkıntımız üretmemek buna bağlı olarakta ihracat yapıp ekonomiyi büyütmemek. Üzerine turizmin de bu şekilde durması eklenince sıcak para kesildi. Pek çok şeyi de ithal edince resim ortada. Ciddi manada insanlar üretmeye teşvik edilmeli. Ama maalesef tam aksi bir politika söz konusu.

Döviz yok üretim yok insanlar elindeki parayıda kripto para peşinde çarçur edip, sanal para kovalıyor. Oda patlamayı bekleyen ayrı bir balon bence, iş yerinde bakıyorum herkesin elinde telefon, kripto para endeksi takip ediyor. Yöneticiler illallah etmiş durumda, adam önünden geçen mala bakmıyor yav telefonda coin kovalamaktan, insanlar üretmekten çalışmaktan uzaklaştıran bir sisteme doğru itiliyoruz, Bu bahsettiğim insanlar gençler, taşı sıksa suyunu çıkarır. Ama gel gör ki kafalarının içinden geçen belli, ne çalışacağım iki coin kovalarım maaş çıkar derdinde herkes, Allah cümlemize Akıl fikir versin ve sonumuzu hayır eylesin

İnsanlar haklarını düzgün şekilde alabilseler, alamadıklarında talep edebilseler, aldıklarında da rezalet para politikaları sebebiyle döviz ve enflasyon karşısında erimeyip, rahat ve medeni bir konfor standardı yaşayabilseler, ellerine geçen üç kuruşla coin peşinde koşmazlar.

Allahın akıl ve fikir vermesi gereken başkaları var; coin peşinde koşan çalışanlar o listede çok altlarda...

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@ErzincanLee Çok çok güzel bir tespit. Mikro ölçekte faiz artışı, Ayasofya vs. pek çok sebep buluyoruz. Ama makro ölçekte bizim sıkıntımız üretmemek buna bağlı olarakta ihracat yapıp ekonomiyi büyütmemek. Üzerine turizmin de bu şekilde durması eklenince sıcak para kesildi. Pek çok şeyi de ithal edince resim ortada. Ciddi manada insanlar üretmeye teşvik edilmeli. Ama maalesef tam aksi bir politika söz konusu.
Üretmek konusunda haklısınız. 22 yıl anadol marka araba kullandık. Çocukluğum, gençliğimde hep dalga geçildi benle. Yok saman, yok keçiler yiyo bunu diyerek. Bir öğrendim ki, anadolu üreten otosan ile koredeki hyundai aynı sene kurulmuş. Sanırım, tanzimat ile ortaya çıkan, özellikle batı hayranı bir kitlenin genetik mirasını devam ettiriyoruz. Yerli malı kullanan adamla ölümüne dalga geçiyoruz. Aselsan, gsm çıktığında 1919 ve 1920 model 2 telefon çıkarmıştı. 1920, aynı sezonda çıkan nokia dan daha iyiydi hatta. Ancak, milletimiz tercih etmedi. O proje de çöp oldu. Ne zaman aç kalıyoruz yada anca karnımızı doyurmak bizim için zorlaşıyor o zaman bir kendine dönmecilik oyunu oynuyoruz. Şimdi tuzu kuru olan kişi, kendisi gider yurtdışından istediği bisikleti alıp gelebilir, evet ya adam zengin alsın der geçeriz. Biz tüketim toplumuyuz özetle. Bizde parayı bulan en iyisini alır. Üretmek ve süreklilik, geliştirmek, dünya markası çıkarmak bize ters biraz.

Aselsan, gsm çıktığında 1919 ve 1920 model 2 telefon çıkarmıştı. 1920, aynı sezonda çıkan nokia dan daha iyiydi hatta. Ancak, milletimiz tercih etmedi. O proje de çöp oldu

Mehmet bey,

Genel bilinen bir yanlışı düzelteyim. Aselsan cep telefonu projesi "milletimiz tercih etmedi"ği için çöp olmadı. Tam aksine, aşırı talep karşısında yeterli üretim hacmine ve teknolojiye mutlak erişime sahip olamadığımızdan talebi karşılayamadığı ve büyük ölçüde GSM lisanslama konusunda da sıkıntılar yaşadığı için -bunun üstüne bir de o dönemki dağıtıcılar tuz biber olunca- "çöp olmuş" bir ticari başarısızlıktır. Nitekim, cep telefonu pazarı, ortaya çıktığından beri dinamik ve teknolojiden daha ziyade ticari zeka ve dağıtım ağı isteyen bir pazardır. En bariz örneği de başlangıcından bitişine Nokia'dır. Çok teknolojik olmanız veya teknolojiyi ürün haline getirmeniz yetmiyor. "millet yabancı hayranı da ondan böyle oldu" demek işin kolayı.

Global dünyada herkesin kendine biçtiği bir rol var. Almanlar "bu ne kardeşim, Siemens cep telefonları çöp oldu, herkes yabancı hayranı" demiyor muhtemelen. Ha keza, Finlandiya'nın, Nokian kış lastikleriyle birlikte dünya piyasasındaki en bilinen -hatta zamanın tüm dünyada en bilinen- Nokia markasının bugün çöp olması, Finlandiya'nın yabancı hayranlığını göstermediği gibi, onları çok da etkilemişe benzemiyor.

Bizim millet yabancı hayranı yoksa cep telefonu üretecektik diye hayıflanacağımıza; neden mercimek'i ithal eden bir ülke konumundayız onu düşünmek gerekiyor. O da mı yabancı hayranlığı?

Mehmet bey,

Genel bilinen bir yanlışı düzelteyim. Aselsan cep telefonu projesi "milletimiz tercih etmedi"ği için çöp olmadı. Tam aksine, aşırı talep karşısında yeterli üretim hacmine ve teknolojiye mutlak erişime sahip olamadığımızdan talebi karşılayamadığı ve büyük ölçüde GSM lisanslama konusunda da sıkıntılar yaşadığı için -bunun üstüne bir de o dönemki dağıtıcılar tuz biber olunca- "çöp olmuş" bir ticari başarısızlıktır. Nitekim, cep telefonu pazarı, ortaya çıktığından beri dinamik ve teknolojiden çok daha fazlasını isteyen ticari zeka ve dağıtım ağı isteyen bir pazardır. En bariz örneği de Nokia'dır. Çok teknolojik olmanız veya teknolojiyi ürün haline getirmeniz yetmiyor. "millet yabancı hayranı da ondan böyle oldu" demek işin kolayı.

Global dünyada herkesin kendine biçtiği bir rol var. Almanlar "bu ne kardeşim, Siemens cep telefonları çöp oldu, herkes yabancı hayranı" demiyor muhtemelen.

Bizim millet yabancı hayranı yoksa cep telefonu üretecektik diye hayıflanacağımıza; neden mercimek'i ithal eden bir ülke konumundayız onu düşünmek gerekiyor. O da mı yabancı hayranlığı?
Siz gıda kısmındaysanız, haklısınız. Benim iki dedem de tütün çiftçisi. Urla ise tütün tarımı yapılan bir ilçe idi. Nerden nereye.

Haşmetlü Efendümüz çarşamba günü bazı açıklamalarda bulunacaklarmış.¹ Bunca hukuksuzluğun olduğu bir ortamda piyasa, olumlu bir dil kullansa dahi, bunu ciddiye almayacaktır. Eylem-söylem çatışması bir değil, iki değil. Vaziyet alalım: "Kötü günleri geçtik, sıra daha kötülerinde."

¹ Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Şu anda sloganlarımızdan tutunuz Çarşamba günü yapacağımız konuşmaya kadar hepsi hazırlanıyor ve Çarşamba günü yapacağımız konuşmada adeta 2023'ün manifestosu olacaktır. Gerek insan haklarıyla ilgili yaptığım reform paketleri, gerekse ekonomi paketiyle ilgili tüm bunları kapsayan bir konuşmayı planlamış bulunuyorum." dedi.

Haşmetlü Efendümüz çarşamba günü bazı açıklamalarda bulunacaklarmış.
En başarılı oldukları konu bu,gündem değiştirmek! Ekonomide çözümler bizde bu şekilde üstü örtülmeye çalışılıyor.

M.B Başkanı N. Ağbal'ı görevden almadan önceki bir kaç gün içinde memlekette dolar alımı 3 kat artmış diye bir söylenti var ama ben inanmıyorum kim ne derse desin..
Devletimizin ve milletimizin yanındayız . Bir kaç günlük operasyonla bir kaç milyar kazanç elde eden kimselerin elleri dert görmesin . Ülkenin üzerine 300 milyar TL'lik yük bindirdikleri filan bunlara inanmayınız. Bir de 128 milyar dolar sorusunu soran kesime şunu söylemek istiyorum bu bahsi geçen para inanıyorum ki emin ellerdedir. Selam ve dua ile.

Başlık şimdi gerçeği ifade eder hale geldi. Aylarca 7 lira iken, başlığı inatla 8plus diye değiştirmeyen sayın başlık sahibinin bir bildiği varmış.

Geri