@hamlet2006 259277 dosyayı görüntüle bizimki de divan a danışıyor diyorlar.
—Ayasofyanın açılışının acısını çıkartıyorlar. Topunuz gelin biz buradayız, bunun da üstesinden geliriz evelallah.
—Yetmez ama evetçiler memnun musunuz? Ülke kaynaklarını Suriyelilere harcamaktan kasada para kalmadı. Suriyeliler rahat içinde yaşamaya devam ediyor, biz ne hallerdeyiz.
—Bunlar küreselcilerin ve onların ülke içindeki taşeronlarının operasyonları. Bu ülkeyi onlara yedirmeyiz. Tez vakitte hdp yi kapatacağız.
Hayret eden iç muhalefetle sadece kınayan ana muhalefeti de eklersek daha çok artış görürüz.
Oturun ve sakince kabullenin. Değilse dış hatlar hala çalışıyor.
Döviz yok üretim yok insanlar elindeki parayıda kripto para peşinde çarçur edip, sanal para kovalıyor. Oda patlamayı bekleyen ayrı bir balon bence, iş yerinde bakıyorum herkesin elinde telefon, kripto para endeksi takip ediyor. Yöneticiler illallah etmiş durumda, adam önünden geçen mala bakmıyor yav telefonda coin kovalamaktan, insanlar üretmekten çalışmaktan uzaklaştıran bir sisteme doğru itiliyoruz, Bu bahsettiğim insanlar gençler, taşı sıksa suyunu çıkarır. Ama gel gör ki kafalarının içinden geçen belli, ne çalışacağım iki coin kovalarım maaş çıkar derdinde herkes, Allah cümlemize Akıl fikir versin ve sonumuzu hayır eylesin
Üretmek konusunda haklısınız. 22 yıl anadol marka araba kullandık. Çocukluğum, gençliğimde hep dalga geçildi benle. Yok saman, yok keçiler yiyo bunu diyerek. Bir öğrendim ki, anadolu üreten otosan ile koredeki hyundai aynı sene kurulmuş. Sanırım, tanzimat ile ortaya çıkan, özellikle batı hayranı bir kitlenin genetik mirasını devam ettiriyoruz. Yerli malı kullanan adamla ölümüne dalga geçiyoruz. Aselsan, gsm çıktığında 1919 ve 1920 model 2 telefon çıkarmıştı. 1920, aynı sezonda çıkan nokia dan daha iyiydi hatta. Ancak, milletimiz tercih etmedi. O proje de çöp oldu. Ne zaman aç kalıyoruz yada anca karnımızı doyurmak bizim için zorlaşıyor o zaman bir kendine dönmecilik oyunu oynuyoruz. Şimdi tuzu kuru olan kişi, kendisi gider yurtdışından istediği bisikleti alıp gelebilir, evet ya adam zengin alsın der geçeriz. Biz tüketim toplumuyuz özetle. Bizde parayı bulan en iyisini alır. Üretmek ve süreklilik, geliştirmek, dünya markası çıkarmak bize ters biraz.@ErzincanLee Çok çok güzel bir tespit. Mikro ölçekte faiz artışı, Ayasofya vs. pek çok sebep buluyoruz. Ama makro ölçekte bizim sıkıntımız üretmemek buna bağlı olarakta ihracat yapıp ekonomiyi büyütmemek. Üzerine turizmin de bu şekilde durması eklenince sıcak para kesildi. Pek çok şeyi de ithal edince resim ortada. Ciddi manada insanlar üretmeye teşvik edilmeli. Ama maalesef tam aksi bir politika söz konusu.
Aselsan, gsm çıktığında 1919 ve 1920 model 2 telefon çıkarmıştı. 1920, aynı sezonda çıkan nokia dan daha iyiydi hatta. Ancak, milletimiz tercih etmedi. O proje de çöp oldu
Siz gıda kısmındaysanız, haklısınız. Benim iki dedem de tütün çiftçisi. Urla ise tütün tarımı yapılan bir ilçe idi. Nerden nereye.Mehmet bey,
Genel bilinen bir yanlışı düzelteyim. Aselsan cep telefonu projesi "milletimiz tercih etmedi"ği için çöp olmadı. Tam aksine, aşırı talep karşısında yeterli üretim hacmine ve teknolojiye mutlak erişime sahip olamadığımızdan talebi karşılayamadığı ve büyük ölçüde GSM lisanslama konusunda da sıkıntılar yaşadığı için -bunun üstüne bir de o dönemki dağıtıcılar tuz biber olunca- "çöp olmuş" bir ticari başarısızlıktır. Nitekim, cep telefonu pazarı, ortaya çıktığından beri dinamik ve teknolojiden çok daha fazlasını isteyen ticari zeka ve dağıtım ağı isteyen bir pazardır. En bariz örneği de Nokia'dır. Çok teknolojik olmanız veya teknolojiyi ürün haline getirmeniz yetmiyor. "millet yabancı hayranı da ondan böyle oldu" demek işin kolayı.
Global dünyada herkesin kendine biçtiği bir rol var. Almanlar "bu ne kardeşim, Siemens cep telefonları çöp oldu, herkes yabancı hayranı" demiyor muhtemelen.
Bizim millet yabancı hayranı yoksa cep telefonu üretecektik diye hayıflanacağımıza; neden mercimek'i ithal eden bir ülke konumundayız onu düşünmek gerekiyor. O da mı yabancı hayranlığı?
En başarılı oldukları konu bu,gündem değiştirmek! Ekonomide çözümler bizde bu şekilde üstü örtülmeye çalışılıyor.Haşmetlü Efendümüz çarşamba günü bazı açıklamalarda bulunacaklarmış.