Cuneyt Erkman
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 677
- Bisiklet
- Salcano
İngiltere ile Türkiye arasında teeee eskiden imzalanmış bir anlaşma. İş kurup ingiltereye yerleşme hakkı tanıyor. Kastedilen o. Anlaşmanın son tüketim tarihi geldi. Britanya imparatorluğu adasına hicret etmek isteyenler ellerini çabuk tutsun demiş Sayın Erkman.@Cuneyt Erkman anlamadım sanırım
Çomarcepşın 🤣Sahi bir Meşaz olayı vardı, ne oldu o meşazlara?
Kadın yaşını, erkek maaşını söylemez. Sorulmaz da. paranın çoğu değil bereketlisi önemlidir. Allah size sağlıklı uzun ömür versin, kazandığınızı güzel yerlere harcayın inşallah. Hayırlı olsun işiniz.Eski işime geri dönüyorum havalimanı ve dolarla maaş alacağım asgari ücret veriyorlar saatlik 12.4 dolar günde 7 saat haftada 5 gün çalışacağım.tabi dolar arttığı için 19 bin lira maaş almış oluyorum.Dolar'ın artması artık işime geliyor![]()
Ben söylüyorum ki ibret olsun millete hükümet sizi ağır vergiler ve destabilizationdan dolayı helak ediyor.aldığım asgari ücret ,sizin 19 bin liraya geliyor.Bereket diye birşey yok ayrıca dayı.Azı çoğu var ben 2000 tl ilede geçindim 19 bin tl ilede çok tutumlu bir insanım ondan dolayı hep birikim yaptım.Ama 2000 tl ile geçinmek ne demek ya biz burada adama 2 günde veriyoruz o parayı.Yokluk
Kadın yaşını, erkek maaşını söylemez. Sorulmaz da. paranın çoğu değil bereketlisi önemlidir. Allah size sağlıklı uzun ömür versin, kazandığınızı güzel yerlere harcayın inşallah. Hayırlı olsun işiniz.
Dayıcım, hayırlı olsun.Ben söylüyorum ki ibret olsun millete hükümet sizi ağır vergiler ve destabilizationdan dolayı helak ediyor.aldığım asgari ücret ,sizin 19 bin liraya geliyor.Bereket diye birşey yok ayrıca dayı.Azı çoğu var ben 2000 tl ilede geçindim 19 bin tl ilede çok tutumlu bir insanım ondan dolayı hep birikim yaptım.Ama 2000 tl ile geçinmek ne demek ya biz burada adama 2 günde veriyoruz o parayı.
Allah bereket versin, yada neye inanıyorsanız. Alt tarafta xxx özellikli kişiler başvurabilir demişsiniz ya o kadar bilgisi olan insan zaten sizin gibi bir yerde çalışıyor emin olabilirsiniz. Ben meslek lisesinde görmediğim İngilizce seviyem ile kolej mezunu arkadaşım ile aynı seviyedeyim. Yabancı dillerden en çok kullanılan İngilizce'yi bile öğrenmek bir yerlere kurslara gitmek şart. Okulda verilen eğitim ile ülkemizde bir çok Türkçeyi kendi anadilini bile konuşamıyor ve forumdaki örneklerden gördüğümüz üzere yazamayanlarda var (sözüm size veya yurt dışından girenlere değil) Tayland'ta 2-3bin dolar aylığa çalışan arkadaşım var. Profilde yazana göre 21 yaşındasınız yaşınız genç ve böyle bir işe girmişsiniz, şansınız varmış, kafanız çalışıyormuş, Allah "yürü ya kulum" demiş hepsi olabilir. Ama size iyi dileklerini sunanlara bile saldırıyorsunuz. Şuna emin olabilirsiniz ki kimse köle gibi çalışıp üzerine asgari ücret almak istemiyor, sizin ki gibi bir konuma gelmek için millet bir yerlerini yırtıyor.Eski işime geri dönüyorum havalimanı ve dolarla maaş alacağım asgari ücret veriyorlar saatlik 12.4 dolar günde 7 saat haftada 5 gün çalışacağım.tabi dolar arttığı için 19 bin lira maaş almış oluyorum.Dolar'ın artması artık işime geliyorİşe alımlar devam ediyor.Özel bir havayolu şirketinde dil bilen yer personeli alımı yapıyoruz özelden yazabilirsiniz.
İngilizce+Rusça+Almanca+Arapça en az B seviyesinde bilen ve belgeleyenler tercih sebebidir.
100 sene önce hem dünyada hem de bizde fransızca revaçta idi. Şimdi ise ingilizce . Galatada çalışan Türklere birara Türkçe konuşma yasağı bile gelmiş. Az gittim uz gitti dere tepe düz gitti. Bir de dönüp arkama baktim ki bir arpa boyu yol gitmişim.
Galiba sorun ne dolar/tl oranı , ne ekonomi, ne iktidar, ne yönetim sistemi ne de rejim....Daha derinde sıkıntılar var. Şunları bir atlatabilsek kalıcı bir refah ve ilerleme sağlayabileceğiz galiba. Ama olayların hep bir parçasından yaklaşıyoruz. Hatta bazen en az önemdeki sorunlara odaklanıyoruz.
Ben bu eğitimleri hiçbir yerden almadım kolojede gitmedim. Babam orta gelirli bir kişi.Babamdan bir kuruş almadım şimdiye kadar.Hep kendim kazandım kendim çalıştım.Onun dışında benim dil konusunda bir yönelimim oldu. Dışardan iş buldum.Daha sonra havalimanına geçtim.Frankfurtta yaşadım.Edinburghta yaşadım 1.5 sene. Onun dışında.Dil için hiçbir kursa gitmedim konuşmayı seven ve yabancı dil konusunda yeteneği olan bir insanım.İngilizce+Almanca+Fransızca+İspanyolca+Katalanca+Rusça biliyorum.Bunların dışında gelirimin büyük kısmını eğitimime harcadım.Zira babam eğitimimi karşılayamazdı.Anlayacağınız burjuva değilim yani.Şans diye birşeye inanmıyorum.Siz dil konusunda yetenekli olmayabilirsiniz.Ama başka bir konuda benden çok daha yetenekli ve bilgili olabilirsiniz.Ben buna birşey demiyorum zaten.Zira herkes bir konuda cahildir demiş yazar.Allah bereket versin, yada neye inanıyorsanız. Alt tarafta xxx özellikli kişiler başvurabilir demişsiniz ya o kadar bilgisi olan insan zaten sizin gibi bir yerde çalışıyor emin olabilirsiniz. Ben meslek lisesinde görmediğim İngilizce seviyem ile kolej mezunu arkadaşım ile aynı seviyedeyim. Yabancı dillerden en çok kullanılan İngilizce'yi bile öğrenmek bir yerlere kurslara gitmek şart. Okulda verilen eğitim ile ülkemizde bir çok Türkçeyi kendi anadilini bile konuşamıyor ve forumdaki örneklerden gördüğümüz üzere yazamayanlarda var (sözüm size veya yurt dışından girenlere değil) Tayland'ta 2-3bin dolar aylığa çalışan arkadaşım var. Profilde yazana göre 21 yaşındasınız yaşınız genç ve böyle bir işe girmişsiniz, şansınız varmış, kafanız çalışıyormuş, Allah "yürü ya kulum" demiş hepsi olabilir. Ama size iyi dileklerini sunanlara bile saldırıyorsunuz. Şuna emin olabilirsiniz ki kimse köle gibi çalışıp üzerine asgari ücret almak istemiyor, sizin ki gibi bir konuma gelmek için millet bir yerlerini yırtıyor.
Diyelim bugün istifa ettim ve yabancı dilimi geliştirmeye niyetlendim elimde olan birikim ile gideceğim 6-7 ay dil kursu bu sürede ne yiyip ne içeceğim, kira vs nasıl olacak. Kaldı ki ben bekar, gece hayatı, alkol ve sigarası olmayan adamım. Bunlara ek ailesi vs olan kişi zaten bunu yapabilecek durumda değil. "bekar olsam idare ederim" diyebiliyorken evli olan kişiler için bu öyle değil.
İstediğimiz için değil zorunluluktan çalışıyoruz. Yoksa işte deli gibi çalışmak yerine dağın birinde ücrada toplumdaki insanlardan uzakta kalarak yaşamayı tercih ederim. Ha bu arada devletimiz yine sağlık çalışanlarına izin iptali ve işten çıkış yasağı getirdiği için hastanede çalışan olarak bizi de etkiledi.
Aldığınız dolarları keyiflice harcamanız dileğiyle.
Z kuşağı İsmail Beyi anlıyorum. Z kuşağından tevazu bekleyen Sayın HakanAydın, sizi de kınıyorum.@İsmetCanpolat Genç işsizliğin %30 olduğu, gençlerin KPSS kazansa bile işe yerleşemediği, iş bulanların 2000-3000 TL lerle başladığı bu ülkede 21 yaşında tabiri caizse voliyi vurmuşsunuz.Üstelik 21 yaşında ve bir süredir çalıştığınızı düşünerek lisans eğitiminiz de yok muhtemelen...Az da tevazu eklerseniz tadından yenmez..Hayat size güzel değil, mükemmel..👍
Üniversite öğrencisiyim.Hayatım mükemmel değil.Arkadaşlarım araba alabiliyor 2. el 1 aylık maaşlarıyla Amerikada 3000 dolara ben 19 bin lira maaşımla 8 ayda 2. el aynı arabayı alabiliyorum.Hiçbir ülkede memur olarak iyi bir hayat yaşayamazsınız zaten.Startup şart ve bu malesef tevazuyla olabilecek birşey değil.Yada şükürle ,her zaman daha fazlasını istemek ve elde etmek gerekli.@İsmetCanpolat Genç işsizliğin %30 olduğu, gençlerin KPSS kazansa bile işe yerleşemediği, iş bulanların 2000-3000 TL lerle başladığı bu ülkede 21 yaşında tabiri caizse voliyi vurmuşsunuz.Üstelik 21 yaşında ve bir süredir çalıştığınızı düşünerek lisans eğitiminiz de yok muhtemelen...Az da tevazu eklerseniz tadından yenmez..Hayat size güzel değil, mükemmel..👍
Bu kısmı kaçırmışım pardon, tevazu ve şükür kısımlarını unutalım..Malesef maalesef, yada ya da...O kadar dil öğrenince türkçeyi unutmayı anlıyorum..malesef tevazuyla olabilecek birşey değil.Yada şükürle