Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Bence doların vs yükselmesi değil üretimsizlik sıkıntı. Dolar euro karşısında hatta TL karşısında bile değersiz gözüken Rus, Çin, japon, kore para birimleri olmasına rağmen halkı etkilenmiyor. Çünkü üretimleri var. Bugün bizim aldığımız yerli kaç ürün var? Türkiyede yatırım mantığı sadece altın ve inşaata çalışıyor. Buda işe yaramaz bir yöntem. Üretimimiz olsa ve üretici ahlaklı olsa bizde "Banane dolardan ben ona hiç bakmıyorum" diyebiliriz belki bir gün..
Benim çocukluğum, japon merkez bankasının japon yeninin değerini düşürmek için çabalamasına dair haberlerle geçti. Eee adam sony satacak, honda satacak, casio satacak. Mümkünse ucuza mal etmesi lazım, bunun bir yolu da para biriminin değerini düşürmekmiş. Bakın ben ne üretiyorum? Kore telefonu ile, çin finlandiya amerikan altyapısı üzerinden laf üretiyorum. Üstelik elektriğin de rus doğal gazından ağırlıklı olarak. Geçmiş olsun hepimize.

Zimbabwe de para pul olunca, tuvalet kağıdı para yerine kullanılmış. Bizde de fren disk pedi, fren teli bir para birimi olabilir. Mesela, tirrek marka bisletim, 1150 arka fren teli ya da 800 shimano fren pedi diye ilana çıkabiliriz.

Scudo
Ayiptir soylemesi bir yerden guzel bir para geldi, aero bisiklet alsam mi diye dusunuyordum yaz basinda. Sonra dedim ki hanim kizacak bir bisiklet daha alirsam, biraz daha uzerine koyup baska bir sey alayim. Gunumuz kosullari ile arsa aliniyor ayni paraya ( benim alabilecegim bisiklet bu kadar pahali degil ama olsun ) , hatta daga ucuz.

Bisiklet parasina bize zeytinlik alma firsati taniyan reyizden allah razi olsun. Onun yuzunden memleketi terk ettim ama keyfi yerinde olur da secim yaparsa oyum bundan sonra ona.

243169 dosyayı görüntüle

243170 dosyayı görüntüle

Yine bir yerlerden para geliyormuş 😂

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
@Mehmet Metin Levent Cin ve japonyaya para birimlerini daha fazla dusurmemeleri icin giden ve hatta rahatsizlanan abd başkanlarını da hatırlarsın o zaman hocam.
Bize gelenler bizimkilere madalya takıyor , ödül veriyor , teşekkür ediyor. En son artık sırplardan bile et ithal ediyoruz. ( hanı sırp kasabı seçimlerimizden ...)
Hedef 2023 dedikleri yoksa dolar 20,23 mü idi yoksa dur söylemeyin 202,3 mü :krktm:
Maalesef çok geç eğer hala anlamadıysan... hedef sensin, hedef benim , hedef biziz....

alım gücü de düşüyor. orta sınıfı ortadan kaldırınca, bisiklete binenler ve bisiklete binenleri seyredenler diye 2 sınıf oluşacak.

Maalesef biri yerken biri bakmaz...
2002 krizi sonrası hatırlayanlar vardır. Kapkaccilik artmıştı. Artık ATM önlerinde aynalarında polisler bekler olmuştu. Bu bahaneyle de polis sayısı sürekli arttırıldı. 2002 e göre yaklaşık 3 kat arttı. Bazı suçlar önlenemez hatta polis izlerken bazı durumlarda şahin gibi müdahale etmeleri gözden kacmiyor.
Lafın özü bir söz vardı aklıma gelmedi. " yoksulluk maneviyatı bozar " gibi bir anlama geliyor.
Eğer ekonomi bozulursa ; uckagit , hırsızlık, gasp ,fuhuş , ...artar.
Gıdalar bozulur, alınan mallar hileli olur, parası olduğu sanılan kişilerin evleri soyulur. (mahalledeki yada güvenlikli sitedeki farketmez istisna bazı ayrıcalıklı kişilerdir ki onlar zaten bu ekonomik sosyal bozulmanın musebbibleri )

Son düzenleme:
@Çağdaş78 gıdaların bozulmasıyla ilgili yanlış hatırlamıyosam bi dönem örneğin çaya, peynire "sahte ürün" demek suç sayılacak diye haberlerde gördüydüm, bakın şok marketlerde mis "kaşar peyniri"nin adı "tost peyniri" oldu. daha dün akşam haberlerde tereyağına patates katıldığı söylendi, fakire ürünü yapıştırıyolar işte bimde, şokta vs. yine önceden "beşler fermente kasap sucuk" yazıyodu şimdi "fermente" ibaresi yok pakette, fiyat aynı yine. zaten başımızdakiler ne zaman "şükredin, şükretmek süper bi şey" dedikleri zaman, anla ki vergi, zam geliyo

paramız sadece fiji doları, haiti parası, malavi parası ve venezüella bolivarı'na karşı değerlenmiş, doların arttığı falan yok, paramız eriyo
venezuela, malavi, haiti ve fiji'den daha iyi durumdayız diye okumladım

Screenshot_2020-10-08 TLkur com - Para Çevirici, Döviz Hesaplama ve Canlı Döviz Kurları.png

Son düzenleme:
@ihsangencer aslında farketmiyor. Sistem paraya dayalı liberal ( gerçekte vahşi kapitalizm aslında ) bir anlayışta ise. Para ile ilgili şeylere dikkat edersin. En ufak bir hırsızlık yolsuzluğa ağır ceza getirirsin. Yanı paraya tapıyorsan ona göre bir sistemin olur. Bknz amerika. Biz böyle olsaydık baştaki yada diğer hırsızlık yolsuzluk vb lara musade edilmezdi. Çiftlik bank kurucusu adamı buraya getirip cezalandirmak için her yol uygulanırdı.
Yok eger para ile değil insanların emekçi ve esit vatandaş olması üzerine sistem kurmuşsan , herkesin ihtiyacını karşılarsın herkes de aynı miktar çalışır . Bunu bozacak olanları kaytaranlari ağır cezalandirirsin.
Çok milliyetçi isen ve bunu etrafına ispatlamak istiyorsan . Intikam peşinde isen. Israil gibi ss subaylarını nerde olursa olsun bulur kaçırarak yada başka el altından işlerle getirip cezasını verirsin. Bizde ise Bknz a. öcalan bknz. fettullah g. sağlık sıhhat içindeler.
Yanı eğer balıkçılıktan hayatini kazanan bir şehir ülke isen denizleri temiz tutar, korur zarar bedenleri ağır cezalandirirsin.
Yada turizmden kazanıyorsan. Turisti kazıklamaya ona kötü davranmayi en ağır cezalandirirsin .
Sistem ne olursa olsun amaç milletin menfaati olmali. ( sağlık ekonomi, eğitim, ......)
Bizim sistem eğer paraya dayalı bir sistem ise para damardaki kan muamelesi görüyorsa buna karşı önlemlerini alırsın.
Ama bizde kim neyi savunduğunu iddia ediyorsa tam tersine iş yapıyor. Olan bu milletin çocuklarına oluyor.

İpi ilk göğüsleyen Elizabeth the second oldu. Tebrikler🎀IMG_9744.PNG

GÜNÜN ÖZETİ BU GALİBA VİCDANSIZ BENJOO🙄🙄IMG_20201008_183712.jpg

8 ekimde dolar 8 TL dendi olmadi.
d8lar yazmislar bi de : D

@Çağdaş78 antalya ucak fuarinda yuzlerce kisinin gozune bakarak italyan a-129 helikopterine %100 yerli ve milli dersen, ben buna yalan duzeni derim, nerde yerli ve milli ucak? Nerde yerli ve milli araba? Nerde yerli ve milli tank? Diye sorarim. Bu yalan duzeni TL'nin tum dunyadaki paralara karsi deger kaybini acikliyor, ic savas icindeki suriye parasinin bizim paramiz karsisinda nasil degerlendigini acikliyor. musteri garantili kopruleri, hastaneleri saymiyorum daha. Gaz bulduk, petrol bulduk denilerek avunmamiz bekleniyor, avunmak karin doyurmayinca da "musluman kuru ekmege sukretmelidir", "fakirlik allaha yakin olmaktir" denilerek toplum kontrol altinda tutulmaya calisiliyor

Bir de vatandaşa çıkmayan sayısal loto çekilişleri var. Bunu da yazın kenarıya.

Sussam gönül razı değil. Ama yine de susayım. Hyundai ile anadol otosan aynı yıl kurulmuş. Nokta.

Tama buldum. Söz asli bu sekilde:

" Açlık ,sofulugu bozar ."
1700 lu yillarda olan uzun yillar anadoluda etkisi suren " Büyük Kacgun " u araştırın. Özellikle genç işsizler üzerinden okuyun. Azaplar, ulema,...

Tama buldum. Söz asli bu sekilde:

" Açlık ,sofulugu bozar ."
1700 lu yillarda olan uzun yillar anadoluda etkisi suren " Büyük Kacgun " u araştırın. Özellikle genç işsizler üzerinden okuyun. Azaplar, ulema,...
Celali İsyanları ardından gelen kaotik dönem. Anadolu'da devlet otoritesinin olmadığı, halkın eşkıyanın insafına bırakıldığı, insanların açlık ve ölüm korkusuyla dağlara çekildiği karanlık dönem.
Ama sorarsan Muhteşem Yüzyıl, Muhteşem Süleyman, Osmanlı torunuyuz, heeeyt!
Özellikler gençler iyi okusun. Bunlar öyle isyan çıktı, bastırıldı olayları değil. Yavuz döneminde başlayıp yüz yıldan fazla süren toplumsal olaylar. Güya Osmanlı'nın en güçlü dönemi. Çiftçisi, askeri, yeniçerisi, kadısı, valisi, kaymakamı, herkes isyanda. Hala ceremesini çekiyoruz.
Fatih İstanbul'u aldığında yeni bir çağ başlattı, ama Avrupa için. Anadolu ortaçağa devam!
@ihsangencer aslında farketmiyor. Sistem paraya dayalı liberal ( gerçekte vahşi kapitalizm aslında ) bir anlayışta ise. Para ile ilgili şeylere dikkat edersin. En ufak bir hırsızlık yolsuzluğa ağır ceza getirirsin. Yanı paraya tapıyorsan ona göre bir sistemin olur. Bknz amerika. Biz böyle olsaydık baştaki yada diğer hırsızlık yolsuzluk vb lara musade edilmezdi. Çiftlik bank kurucusu adamı buraya getirip cezalandirmak için her yol uygulanırdı.
Yok eger para ile değil insanların emekçi ve esit vatandaş olması üzerine sistem kurmuşsan , herkesin ihtiyacını karşılarsın herkes de aynı miktar çalışır . Bunu bozacak olanları kaytaranlari ağır cezalandirirsin.
Çok milliyetçi isen ve bunu etrafına ispatlamak istiyorsan . Intikam peşinde isen. Israil gibi ss subaylarını nerde olursa olsun bulur kaçırarak yada başka el altından işlerle getirip cezasını verirsin. Bizde ise Bknz a. öcalan bknz. fettullah g. sağlık sıhhat içindeler.
Yanı eğer balıkçılıktan hayatini kazanan bir şehir ülke isen denizleri temiz tutar, korur zarar bedenleri ağır cezalandirirsin.
Yada turizmden kazanıyorsan. Turisti kazıklamaya ona kötü davranmayi en ağır cezalandirirsin .
Sistem ne olursa olsun amaç milletin menfaati olmali. ( sağlık ekonomi, eğitim, ......)
Bizim sistem eğer paraya dayalı bir sistem ise para damardaki kan muamelesi görüyorsa buna karşı önlemlerini alırsın.
Ama bizde kim neyi savunduğunu iddia ediyorsa tam tersine iş yapıyor. Olan bu milletin çocuklarına oluyor.
Bizde sistem hırsızlığa dayalı mafya sistemi. Halkı da aynı, devleti de.
Halk ne ise, yönetimi de odur. Yönetim de halktan çıkar neticede.
Her halk hak ettiği şekilde yönetilir. Ne eksik, ne fazla.

SOMALİNİN EKONOMİSİ UÇUYOR YADA BİZİM EKONOMİ YERİN DİBİNE GİRİYOR. KARAR SİZİN.Adsız.png

Geri