Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Eylül başından beri dolara çevirip duruyorum paramı. Maaşımdan kalan olursa, türk lirasını elde tutmaya değmiyor çok hızlı eriyor ve kagıt oldu artık iyice.. Başka türlü geçinmek mümkün değil, ihtiyacım oldukça bozuyorum. Bitirdiler artık ekonomiyi, kendimizi kurtarmaya bakıyoruz artık
bence senle işleri daha bitmedi, bisikletin, kaskın, gözlüğün, kask aynan, tşortun, eldivenin saraya bi musluk daha eder

Son düzenleme:
Scudo
Çocuklarımıza bırakacağımız teknoloji Türkiye'si için bütün gelecekten özür diliyorum. Dolar yarın sabaha 8.00'ı geçecek. Geleceğimizi bizim geçmişimiz çöp etti ve etmeye devam ediyor. HELAL OLSUN!

• Beğen
Tepkiler: Serkan-tetova
"Bana bundan sonra dolar bey diyeceksiniz" Benjamin

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Şimdi hepiniz yavaşça bisikletlerinizin yanına gidin ve onlara daha bir sıkıca sarılın. Büyük ihtimalle uzun bir süre birlikteliğiniz devam edecek. 2021 bisikletlerin fiyatlarını düşünmek dahi istemiyorum.

Şimdi hepiniz yavaşça bisikletlerinizin yanına gidin ve onlara daha bir sıkıca sarılın. Büyük ihtimalle uzun bir süre birlikteliğiniz devam edecek. 2021 bisikletlerin fiyatlarını düşünmek dahi istemiyorum.
inanılmaz bisikletler inanılmaz düşük fiyatlarla reklam vermiş bir distribütörümüz. 40550 (kırkbinbeşyüzelli) lira ucuzlamış hali. komponentler ise ağlıyor, burda herkeşin burun kıvıracağı şeyler.

2023 yılında bu başlığa geri dönüp baktığımızda diyeceğiz ki: Ne güzel 2020'de dolar ve euro 10 liranın altındaymış, altın 500'ün altındaymış diyeceğiz... Referans için 3 yıl öncesine bakmamız yeterli:
  • 2017 yılında dolar kuru en düşük 3.40 en yüksek 3.95
  • euro kuru en düşük 3.70 en yüksek 4.68
  • altın:
Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 140,80, lira oldu.
İstanbul Kapalıçarşı'da 140,60 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 140,80 liradan, 926 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 942 liradan, 128 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 132 liradan, 905 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 924 liradan, 452 liradan alınan Yarım Ziynet 462 liradan, 226 liradan alınan Çeyrek Ziynet 231 liradan satıldı.

Ne güzelmiş be diyoruz, 3 yıl sonra da inşallah bugünlere ne güzelmiş be demeyiz ama çoğumuz gibi ben de hiç iyimser olamıyorum etrafıma baktığımda

@Murat B. 14 bin dolar dolar yurtdisinda da cok para. Bu uzerine tonla vergi binmis hali, sanmiyorum bu urun amerikada 2-3 bin dolarin uzerinde olsun

@ihsangencer Bayii karı falan 9000 dolara alıp üzerine 3000 dolar vergi ödeyip 3000 dolar karla satıyorlardır.

Ayiptir soylemesi bir yerden guzel bir para geldi, aero bisiklet alsam mi diye dusunuyordum yaz basinda. Sonra dedim ki hanim kizacak bir bisiklet daha alirsam, biraz daha uzerine koyup baska bir sey alayim. Gunumuz kosullari ile arsa aliniyor ayni paraya ( benim alabilecegim bisiklet bu kadar pahali degil ama olsun ) , hatta daha ucuz.

Bisiklet parasina bize zeytinlik alma firsati taniyan reyizden allah razi olsun. Onun yuzunden memleketi terk ettim ama keyfi yerinde olur da secim yaparsa oyum bundan sonra ona.

Screenshot 2020-10-08 at 12.25.48.png

Screenshot 2020-10-08 at 12.25.29.png

Son düzenleme:
arada patlıyorum böyle, yani bize neredeyse vergisiz mi gelmiş oluyor?, ikna olmak çok güç
Aynı bisikletin ABD satış fiyatı 11.500$. Yanlış bilmiyorsam Türkiye'de ABD menşeili bisiklet için %20 ilave gümrük vergisi ve %18 KDV ödeniyor, bu da yaklaşık olarak iki fiyat arasındaki fark kadar oluyor. Yani aynı zamanda ithalatçı olan satıcının kar marjı, ABD'deki satıcınınki kadar...
Almanya'daki fiyatında vergi var, o yüzden ABD'den pahalı ama bizdekinden ucuz.

3 ay önce bisikletimin vites sisteminde ve jant göbeklerinde bir güncelleme yapmak istiyordum. 700 tl civarında bir fiyat çıkmıştı. 2-3 ay bekleyeyim demiştim. Fiyat 1200 tl bandına çıktı. Bunun üzerine şu anki vites sistemine onu çok sevdiğimi söyleyen cümleler kullandım. Belki ömürleri biraz daha uzar. 😀

Bunun yanında ben bisiklet fiyatlarının önümüzdeki dönemde beklenenden de çok artacağını düşünüyorum. Geçenlerde yurtdışındaki giriş sınıfı bisikletlere bakmıştım. 300 sterlin civarındaydı. Kuru çevirince an itibariyle Türkiye'de bu fiyata daha iyi komponentlere sahip bisiklet alınabiliyor. Tabi bisiklet bulabilirseniz. Yeni üretilen bisiklet fiyatlarında %50'ye yakın bir artış olabilir.

3 ay önce bisikletimin vites sisteminde ve jant göbeklerinde bir güncelleme yapmak istiyordum. 700 tl civarında bir fiyat çıkmıştı. 2-3 ay bekleyeyim demiştim. Fiyat 1200 tl bandına çıktı. Bunun üzerine şu anki vites sistemine onu çok sevdiğimi söyleyen cümleler kullandım. Belki ömürleri biraz daha uzar. 😀

Bunun yanında ben bisiklet fiyatlarının önümüzdeki dönemde beklenenden de çok artacağını düşünüyorum. Geçenlerde yurtdışındaki giriş sınıfı bisikletlere bakmıştım. 300 sterlin civarındaydı. Kuru çevirince an itibariyle Türkiye'de bu fiyata daha iyi komponentlere sahip bisiklet alınabiliyor. Tabi bisiklet bulabilirseniz. Yeni üretilen bisiklet fiyatlarında %50'ye yakın bir artış olabilir.
alım gücü de düşüyor. orta sınıfı ortadan kaldırınca, bisiklete binenler ve bisiklete binenleri seyredenler diye 2 sınıf oluşacak.

Bence doların vs yükselmesi değil üretimsizlik sıkıntı. Dolar euro karşısında hatta TL karşısında bile değersiz gözüken Rus, Çin, japon, kore para birimleri olmasına rağmen halkı etkilenmiyor. Çünkü üretimleri var. Bugün bizim aldığımız yerli kaç ürün var? Türkiyede yatırım mantığı sadece altın ve inşaata çalışıyor. Buda işe yaramaz bir yöntem. Üretimimiz olsa ve üretici ahlaklı olsa bizde "Banane dolardan ben ona hiç bakmıyorum" diyebiliriz belki bir gün..

Geri