Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Ronin45
Hakikatleri gören gerçeğin farkına varanları tenzih ederim,ama maalesef ülkenin yarısı bu durumda özellikle Anadolunun ücra köyleri herşeyden bir haber.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Scudo
@Ronin45
Bayburtluların bazıları, Reisin iki sene önceki devalüasyon sırasında Bayburt'ta yaptığı meşhur mitingin etkisinden kurtulamamış ellaham.
Bir saatlik mitingde reis konuştukça dolar 50 kuruş artmıştı

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ronin45
@hamlet2006 meşhur fıkra üçlüsünü bilmiyorsun sanırım:
Oflu, Rizeli , Bayburtlu. 😁😁😁

Kızmayın Bayburtlulara

Hayatım boyunca, ne verdiğim oy, ne de savunduğum düşünce çoğunluğun parçası oldu.
Ve bu ne hayalkırıklığı, ne de yılgınlık nedeni oldu. Bugün de olmaz.

Çalışmaya, yaratmaya, yaşamaya devam.

Yaşım 57 oldu.Umutsuzluğa kapıldığımda, Mete Atatüre'nin bu paylaşımı aklıma gelir..Sizede iyi gelmesi dileği ile..

Son düzenleme:
Hayatım boyunca, ne verdiğim oy, ne de savunduğum düşünce çoğunluğun parçası oldu...ve bu ne hayalkırıklığı, ne de yılgınlık nedeni oldu. Bugün de olmaz.

Çalışmaya, yaratmaya, yaşamaya devam.

Yaşım 57 oldu.Umutsuzluğa kapıldığımda, Mete Atatüre'nin bu paylaşımı aklıma gelir..Sizede iyi gelmesi dileği ile..
Hocam, ne güzel demişsiniz. Satın Atatüre ingiltereden bildirmiş ama. Kendisini doğduğu yerde eğitim verirken görmek ister bu deli gönül hem de haftaya. Zira, bu ülkeden eğitim alıp, uzaklara uçup ordan konuşması kolay. Ama efendim, burada bir cambridge bir oxford olsa gider mi dediğinizi duyar gibiyim. O bile umudu ingiliz diyarında bulmuş.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@hamlet2006 NİSAN MAYIS GİBİ FİKİRLERİNİZİ BEYAN EDIN KI 5 6 AY OLSA SON BAHARA ÇIKARSINIZ 😂😂😂 ŞAKA YAPİYORUZ DA ALLAH KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN

"onların doları varsa, bizim de alahımız var!"
küçücük çocuklarımızdan başlıyolar şükrettirmeye, çocukluktan şükretmeye başlarsan gençliğinde kuru ekmeğe bile şükredecek kıvama geliyosun, şeyhinin artık tabağını yalıyosun! bence amaç bu. turistle alışverişte yanyana geldiniz mi hiç? onlar alışveriş arabalarını doldururken elinizdeki poşete baktınız mı? alanya bunu yaşamanız için harika bir yer, herkese tavsiye ediyorum bu yakınlaşmayı. fakire şükretmeyi öğret ki; pirzolanı rahat yiyesin

küçücük çocuklarımızdan başlıyolar şükrettirmeye, çocukluktan şükretmeye başlarsan gençliğinde kuru ekmeğe bile şükredecek kıvama geliyosun, şeyhinin artık tabağını yalıyosun! bence amaç bu. turistle alışverişte yanyana geldiniz mi hiç? onlar alışveriş arabalarını doldururken elinizdeki poşete baktınız mı? alanya bunu yaşamanız için harika bir yer, herkese tavsiye ediyorum bu yakınlaşmayı. fakire şükretmeyi öğret ki; pirzolanı rahat yiyesin
Hocam Size 6 aylık Ankara haymana hava değişimi yazıyorum. Belli ki, gayrimüslimlere maruz kalmışsınız. Hem haymananın leş gibi kaplıcalarında gevşer hem de, iç anadolumuzun sabırlı, şükürlü ve şark kurnazı yerlileri ile tanışmış olursunuz.

@Mehmet Metin Levent hocam sagolun recete icin, 20 yasima kadar ankaradaydim iyi bilirim curumuslugunu. Kodaman gececek diye ambulansin 15 dk bekletildigini iyi bilirim. hamam deyince eksik biraktigim bi mevzuyu da yazayim; forum camiasini gectim 1 tc vatandasi "ben pamukkaledeki hamama girdim" desin ustte yazdigimi silsinler

@Mehmet Metin Levent hocam sagolun recete icin, 20 yasima kadar ankaradaydim iyi bilirim curumuslugunu. Kodaman gececek diye ambulansin 15 dk bekletildigini iyi bilirim. hamam deyince eksik biraktigim bi mevzuyu da yazayim; forum camiasini gectim 1 tc vatandasi "ben pamukkaledeki hamama girdim" desin ustte yazdigimi silsinler
Allah kurtarmış. Ben de İzmir'den Ankara'ya okumak vesilesi ile hicret edeli 28 yıl oluyor. Ankara, balçığı gibi sıvandı kurtulamıyorum buradan. Allah yazmamış olsun, cana kastetsem çoktan iyi halden tahliye olmuştum. Ankara ve iç anadoluyu bilmeyenler için şöyle söyleyeyim, zordur insanı. Letgodan ankarada küçük araba koleksiyonumu satıyorum. Abi 4 te bir fiyatına versene öğrenciyim diyor. Biz de öğrenci olduk aslanım, senin gibi paramız yoktu o nedenle koleksiyon yapamadık, sen de yapma, harçlığını çarçur etme diyoruz, yanıt olarak küfür ediyor. Torunuma alıcam şu 200 liralık olanı 30 liraya ver emekliyim diyor, dayı bak orda 25 lira olan var onu al, artan 5 liraya çay içersin diyorum küfrediyor. Güzel insanları var.

Şu sıralar bir fabrikada tercümanlığını yaptığım İngiliz bir mühendis buraya 2009 yılında geldiğinde yatırım için Side’de bir ev almış; dolayısıyla burada bir banka hesabı açtırmış.

Dün, işten önce bankaya benimle gelir misin, diye rica etti. Gittik. Pound hesabında 11.000 poundu kalmış; unutmuş 11 yıl geçtiği için. Türk lirası ne kadar ediyormuş, siye sordu. 110.000 lira küsür dedik.
10.000 lira kadar bozdurup çekeyim, dedi.

Araç, yakıt ve konaklama şirketten karşılanıyor. 3 haftalık yeme içme için çektiği miktar bu. Aslında sadece 1000 pound. Tabii ki keyiften dört köşe. Türkiye’de sıradan bir vatandaşın 1 yıl yiyecek içecek masrafıyla eşdeğer.

Ben ise bu meblağ ve lüksün yanında çok komik olan faturamı nasıl ödeyeceğimi, kredi kartı minimumunu nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum.

Pamukkale hamam tespiti de çok iyi. Birebir yaşadım :) Hem iş hem arkadaşlık olarak çok misafirim oldu; beraber çok gezdik. Millet Ölüdeniz’de paraşüt de yaptı, Kapadokya’da balona da bindi. Bunun gibi nice şeyler yaşadım gördüm. Bendeniz gariban Türk vatandaşı bu şartlarda, gelirimi yurtdışından sağlamazsam bu tip şeyleri ancak hayal edebilirim.

Paramız eriyor, ekonomi batıyor, dünyadan kopuyoruz. Göz göre göre uçurumdan aşağı yuvarlanıyoruz.

Herkes gelecek planlarını buna göre yapsın.

Şu sıralar bir fabrikada tercümanlığını yaptığım İngiliz bir mühendis buraya 2009 yılında geldiğinde yatırım için Side’de bir ev almış; dolayısıyla burada bir banka hesabı açtırmış.

Dün, işten önce bankaya benimle gelir misin, diye rica etti. Gittik. Pound hesabında 11.000 poundu kalmış; unutmuş 11 yıl geçtiği için. Türk lirası ne kadar ediyormuş, siye sordu. 110.000 lira küsür dedik.
10.000 lira kadar bozdurup çekeyim, dedi.

Araç, yakıt ve konaklama şirketten karşılanıyor. 3 haftalık yeme içme için çektiği miktar bu. Aslında sadece 1000 pound. Tabii ki keyiften dört köşe. Türkiye’de sıradan bir vatandaşın 1 yıl yiyecek içecek masrafıyla eşdeğer.

Ben ise bu meblağ ve lüksün yanında çok komik olan faturamı nasıl ödeyeceğimi, kredi kartı minimumunu nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum.

Pamukkale hamam tespiti de çok iyi. Birebir yaşadım :) Hem iş hem arkadaşlık olarak çok misafirim oldu; beraber çok gezdik. Millet Ölüdeniz’de paraşüt de yaptı, Kapadokya’da balona da bindi. Bunun gibi nice şeyler yaşadım gördüm. Bendeniz gariban Türk vatandaşı bu şartlarda, gelirimi yurtdışından sağlamazsam bu tip şeyleri ancak hayal edebilirim.

Paramız eriyor, ekonomi batıyor, dünyadan kopuyoruz. Göz göre göre uçurumdan aşağı yuvarlanıyoruz.

Herkes gelecek planlarını buna göre yapsın.
ülkemizde daha çok yabancı çalışmalı evropadan, amarigonyadan. neden döviz getiriyolla da ondan. bak TC merkeze +1000 pound yazıldı. Allah sizden razı olsun. evet yabancılar madenleri şunu bunu söküp götürürler ama döviz gelir işte fena mı? biz de o dövizlen rolls royce alırız, sizin paranıza ihtiyacımız yok der, yüzlerine tokat gibi fırlatırız o gavur paralarını. biz gururluyuz arkadaşım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Mehmet Metin Levent boyle bir seyin ihtimali bile olsa bazıları avucunu ovuşturur. Memleketin yerlisine kiralık ev vermezler , hatta çay bile vermeyebilirler. Belki fahiş fiyatlardan . Bknz popüler tatil beldeleri, turizm bölgeleri ...

@Mehmet Metin Levent bu orjinalinin sahibi Churchill yada başka bir siyasetçiydi sanırım. " savas askerlere birakilamaz" gibi birşeydi sanırım.
Sizin aktardığınız sözü hatırladım ama sahibini çıkaramadım. Kaldı ki 80 yıldır Türkler cahil ve yoksul bırakılmakta ( devrin şartları ve cahillik tanımı ile yoksulluk tanımına konuşuyorum yoksa evler, arabalar telefonlar, doktor , mühendis ,......sayılarından bahsetmiyorum )

• Beğen
Tepkiler: TafLan
@Mehmet Metin Levent bu orjinalinin sahibi Churchill yada başka bir siyasetçiydi sanırım. " savas askerlere birakilamaz" gibi birşeydi sanırım.
Sizin aktardığınız sözü hatırladım ama sahibini çıkaramadım. Kaldı ki 80 yıldır Türkler cahil ve yoksul bırakılmakta ( devrin şartları ve cahillik tanımı ile yoksulluk tanımına konuşuyorum yoksa evler, arabalar telefonlar, doktor , mühendis ,......sayılarından bahsetmiyorum )
rivayet odur ki, sorduğum söz için malibirand söyledi derler.

Geri