Scudo Sports

Dolar 8 Plus

TL dolar karşısında:

---2010 yılı ocak ayından uçuşa geçeceğimizi vadettikleri 24 Haziran 2018 seçime kadar yıllık ortalama %15,5 değer kaybı yaşamış. 1,43 ₺(01.2010) seviyesinden 4,91 ₺(07.2018) seviyesine çıktı.
---Uçuşa geçeceğimizi vadettikleri 24 Haziran 2018 seçimleri sonrasında ise yıllık ortama %22 değer kaybı yaşamış. 4,91 ₺ (07.2018) seviyesinden an itibari ile 7,61 ₺'sını gördü.
---01.2010'dan bu zamana kadar ise ortalama olarak her yıl %16,7 değer kaybı var.

Önümüzdeki yıllarda Amerika ve Avrupa Euro Bölgesinde çok büyük bir kriz olmazsa bu seviyede değer kayıpları devam edecektir. Seneye bu zamanlar en iyi ihtimalle 8,80 seviyesini göreceğiz gibi duruyor. En iyi ihtimalle diyorum çünkü tam bir sene önce ve bugün arasında %34 değer kaybı var.
e uçuşa geçecez demişler yapmışlar işte uçurmuşlar doları euro yu :D

Scudo
$'lar karşısında ₺' nin durumunu. Ahh benjamin Ahh, seninle çok iyi bir ikili olabilirdik. 😂😂IMG_20200921_172856.jpg

Muhalif mi yoksa muhalif gözüküp muhalif geçinenleri yumuşak geçişe hazırlayan mı bilemediğim ekomomist tayfası, dolar 7.50 'yi kırdı mı 7.80 de soluklanır sonra 8.20 ye çıkar, orda bekler, sonra vira bismillah 8.80 der, sonrasında önü açık belli olmaz 15 18 20 lira olursa ağlamayın diye 1 aydır ötünüyorlar. Tarihi fırsatlar kaçıyor. İmamın kayığına binen bilir. Önce güzelce yıkarlar, pamuklarlar, kefenlerler. Eller üzerinde kısa bir saltanat ile musallaya usulca bırakırlar. Ordan sonrası talkıma kadar ne olduğunu anlamayacağın süreç. Münker ve nekir gelir O zaman dersin ki ben ölmüşüm.
Çinle amerikanın ipler gerilmiş, asgari ücret çinle rekabett edecek hale gelmişken, evropalı amarigonyalı istese nassolsa taşır fabrikaları anadoluya. Vw açayazdı manisaya sonra yüz geri etti. Çünkü herkesin dilinde şimdi şurası soğuktur burası ılıktır şeklinde nakarat var.

Dolar/TL kurunun son 1 aydaki seyri. Paramızın değeri 1 ayda %4 oranında erimiş Dolar karşısında:

A64Qgr.jpg

Endişelenmeyin lütfen. Kötü günler geride kaldı, şimdi bizi daha kötü günler bekliyor...

Moody's yayınladığı güncel Türkiye raporunda, ödemeler dengesi krizi ve buna bağlı olarak Dolar/TL'de sert bir düzeltme ihtimalinin arttığını yazmış:

"Kısa süre önce Türkiye’nin notunu kırarak yatırım yapılabilir seviyenin 5 derece altına indiren kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ile ilgili değerlendirmesini içeren bir rapor yayınladı. Derecelendirme kuruluşu, Türkiye’de bir ödemeler dengesi krizi yaşanma ve ona bağlı olarak TL’nin değerinde sert bir düzeltme ve kamu maliyesinde bozulma ihtimalinin arttığını belirtti.

Merkez Bankası’nın rezervlerinin son 20 yılın en düşük seviyesine indiğini kaydeden Moody’s, Swap yoluyla bankalardan alınan dövizin de yıl başından bu yana iki kat arttığına dikkat çekti.

Geçmişte kamu maliyesinin sağlam yapısının Türkiye’nin dış kırılganlıklarından kaynaklanan baskıyı hafiflettiğini ifade eden Moody’s, artık bunun da gündemde olmadığını savundu. Derecelendirme kuruluşu, bütçedeki faiz dışı açığın etkisiyle kamu borcunun milli gelire oranının gelecek yıl yüzde 42’ye yükseleceğini öngördü.

Türkiye’nin dış borcunun bu yıl milli gelirin yüzde 67.5’ine yükseleceği öngörüsünde de bulunan Moody’s, bunun üçte ikisinin özel sektöre ait olduğuna dikkat çekti. Borçlu şirketlerin önemli kısmının TL cinsinden gelir elde ettiğini vurgulayan derecelendirme kuruluşu, dövizde yükseliş durumunda özel tüketim, yatırımlar ve kamu tüketiminde sert daralma yaşanacağını savundu."

Okulumuz da uzaktan bitiyor. Bu yaz İsviçrenin Waldstätte kantonuna yerleşeceğim.Daha sonra Türkiye'ye gelip yegen ehonomi çoh iyi uçuyoz dicem Avrupa berbat bizi gısganıyor dicem.

Okulumuz da uzaktan bitiyor. Bu yaz İsviçrenin Waldstätte kantonuna yerleşeceğim.Daha sonra Türkiye'ye gelip yegen ehonomi çoh iyi uçuyoz dicem Avrupa berbat bizi gısganıyor dicem.
Videoda bizi kandırmak için arada Türkler'e de sormuşlar, onlar bile kıskanmıyoruz demiş. :koptum:

Videoda bizi kandırmak için arada Türkler'e de sormuşlar, onlar bile kıskanmıyoruz demiş. :koptum:
Bunlar hep algı operasyonu. Kıskanmıyor gibi yapıyorlar ki biz gevşeyip ,malum şirketlere daha az ihale verelim, yol mol yapmayalım. Ama biz yer miyiz? Tabiki hayır.

Malum anlayis, yurt icindeki fabrikalari , tarim isletmelerini ve her nevi ureticiyi ; satarak, kapatarak, zarar ettirerek , haksiz rekabetle ezerek 20 yila yakin sure sonunda ulkeyi Gıda , ilac ve hammadde konusunda ithalata bağımlı yaptı. Eğer böyle olmasaydı - zaten böyle bir kriz olmazdi- en fazla bir kac urun fiyatından şikayetçi olur ama günlük hayatımız , sağlığımız, beslenmemiz, ... sıkıntılı ve riskli duruma düşmezdi. Artan fiyatlar doğrudan kaçakçılıgin ve sahteciliğin artmasına sebep oluyor.

Geçen sene 19 şubatta 300.000 tl'lik bir bütçenin dünya turu için yeterli olduğunu düşünüyordum. Şimdi oldu 450 bin TL. Hedeflerimi yükselttiği için Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürü bir borç bilirim. :D

Yav değiştirin şu başlığı her baktığımda için daralıyor. 😱 😱 😱 😱 😱 😱

Ben de Marsa gitmek için para biriktiriyordum bir süredir. Elon bey 500.000$ olarak belirlemişti ücreti. Biraz dişimi sıkmam gerekecek çünkü kur çok yükseldi. Umarım dolar 8’i geçmeden önce biriktirmiş olurum yoksa işim zor :agla: Hayır bisikletle de gidilmiyor ki meret

başka bi mevzu var arkadaşlar;
iç savaşı devam ederken bi yandan da TL karşısında değerlenen suriye lirası (3 aylık)

Screenshot_2020-09-28 Suriye Lirası Kuru Bugün Ne kadar , Suriye Lirası TRY Çevir.png

bu da iç savaşı devam ederken TL karşısında değerlenen ırak parası (5 yıllık)
Screenshot_2020-09-28 ırak farası - Google'da Ara.png

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Bazen sadece zaytung haberi olmasını dilersiniz..
Yeni Ekonomi Programı sunumundan sonra gazetecilerin döviz kurlarına ilişkin sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum” dedi.

Size bir fıkra anlatayım...

Eşek ile karga, uçakla seyahat ediyorlarmış. Oturdukları koltuklarda "hostes çağırma düğmesi" varmış. Karga basmış düğmeye. Hostes gelmiş, "Buyrun, ne istemiştiniz?" diye sormuş. Karga da "Hiçbir şey istemiyorum. İ.nelik olsun diye bastım düğmeye" demiş.

Aradan 5 dakika geçmiş, karga yine basmış düğmeye. Hostes gelmiş, "Buyrun?" Karga "Hiiiç, i.nelik olsun diye basmıştım". Üçüncüye yine aynı diyalog, "İ.nelik olsun dediydim..."

Hostes bu sefer soluğu pilotun yanında almış, demiş "Böyle böyle". Pilot da "Bir daha yaparlarsa bana haber ver, uçaktan atayım bunları".

Eşek de kargaya özenmesin mi? Bu sefer eşek basmış düğmeye. Hostes gelmiş, "Buyrun Eşek bey?" Eşek pis pis sırıtarak "Bir şey yok, i.nelik olsun diye bastım".

Bu sefer hostes pilota bir işaret çakmış, pilot da düğmeye basıvermiş. Eşekle karganın oturdukları koltukların altındaki kapak açılmış, iki kafadar da kendilerini boşlukta süzülürken bulmuş.

Tabii karga hemen başlamış kanat çırpmaya, ancak eşek serbest düşüşe devam... Can havliyle bağırmış eşek, "Karga kardeş, yardım et bana! Ne yapacağım ben şimdi?"

Karga hiç oralı olmamış, cevabı da yapıştırıvermiş: "Kanatların yoksa, i.nelik yapmayacaksın!"

Kıssadan hisse: Kanatların (Güçlü, üreten bir ekonomi, sağlam döviz rezervleri, yetişmiş insan kaynağı) yoksa, i.nelik yapmayacaksın. Sağda solda millete kabadayılık taslamayacaksın. Yarın müzakere masasına oturacağın, yüz yüze bakacağın, hatta borç istemek zorunda kalacağın adamlara racon kesmeyeceksin. Yaparsan, işte böyle serbest düşüşe geçersin ve kimse de seni kurtarmaz.

Bazen sadece zaytung haberi olmasını dilersiniz..
Yeni Ekonomi Programı sunumundan sonra gazetecilerin döviz kurlarına ilişkin sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum” dedi.
Maarif Nazırı Emrullah Efendi'nin "Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim" sözünün evrim geçirmiş hali.

@Mehmet Altuğ yalnız soyle bir şey var. Racon kestiği iddia edilenler tarafından en büyük destegi aldığını unutmamak lazım. A dan Z ye tüm ülke ve örgütlerle işbirliği yapanlar kimdi? (AB, ABD, FETO, PYD, VATIKAN, ESAD,.......) Uretim yapan fabrikalari ve çiftçileri şimdiki hale getirmek için yapılmayan sey kalmadı. Balyoz zamanı her hafta CIA FBI başkanları geliyordu buraya . Acilim zamanı teslim edilen ilçeleri işgalden kurtarmak için her yerlesim yerinde 50 ile 70 şehit verildi. Hatta şu an güncel bir durum olduğu için hatirlatma yapalim . Bursa da ermenistan ile yapılan futbol maçında Azerbaycan bayraklarını içeri sokmayıp çöpe atanlar kimdi? Sayfalarca yazsak bitmek ki bunlar alenen yapılan ve ilan edilen hatta gurur duyulan şeyler . (BOP baskan yardımcılığı ) El altından neler yapıldı ileride anlarız.

Geri