Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
Sene 82 de sanırım rahmetli dedemin Rahmetli kardeşi anlattiydi o zamanları. Dolar ziplamiş parca alinacak 55 model belaire.Taksiden geçim sagliyorlarken.İyi kötü emekli maaşı da var tabi.E malum ziplama pek iyiye gelmemiş hani o zamanlar çekilen filmlerde görürdük ya yarisi dökülmüş araçlar geçerdi.Arac dokuz ay yatmış çünkü hem parçası ederinden pahali hemde yok gelmiyor.Şu durumda da gelmesi mantıklı olmayan şeyleri saticilar getirmiyor.Mesela piyasada çadır outdoor ürünü bir kaç kalemle sınırlidir.Bisiklette de öyle.Suan ortlama bisikletlere bakıyorum ne halde diye alhonga zozo quando saiogon zirto zarto yandan carkli shimano. Durum daha da farklı hale doğru gidiyor.Kötu falan demiyorum çünkü kötü olan bir durumda yok ortada zira insanlardaki tepki de artik normal

Bizim milletimiz ensesine şaplak yemeden akıllanmaz. İyi bir şaplak (develiyasyon) hakettik.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Bisiklet tutkunları, farklı zaviyeden bakıyoruz haklı olarak. (Zaviye = açı) kaliteli, kullanmaktan keyif aldığımız ürünlere ulaşmak zorlaşıyor. Daha önemli açılardan bakarsak, ithal ilaçları kullanması gereken binlerce insan var. Bu insanlar bu ilaçları kullanmak zorunda. Döviz stoğu biten devlet bu ilaçları getiremez ise, karaborsa oluşur, belki bazı ilaçlarda oluşmuştur. Bu ilaçlar kanun dışı yollardan kontrolsüz olarak ve ederinin yerine göre 10 veya 20 katı fiyatla ülkeye gelecek. Bir aynakolu belki 5 sene kullanır idare edersiniz ama ilaç öyle değil. Almamak olmaz.

1969'da 9 lira olan dolar
1981'de 110 lira olmuştu
2004'te 1.421.923 (birmilyondörtyüzyirmibirbindokuzyüzyirmiüç) lira olmuştu
tl'den 6 sıfır atarak 1,42 lira oldu.

100 lira olması öyle imkansız değil ama kıyamet senaryosu da değil.
ne yollardan geçti bu memleket.
O zamanlarda buğdayı, mercimeği, nohutu, samanı, eti... ithal etmiyorduk.

Şu siteye biraz kafa dağıtmak adına gelip, dolaşan yüzlerce bisiklet sever var, tamam konu dışına ya da sohbet kısmına yazılıyor olabilir ama şu dolar ile ilgili bir kelime görmeye ben şahsen dayanamıyorum. Ülke nin gerçeği, maalesef yıllardır devam eden kötü yönetimin sonucu ama buraya da yazmayın be arkadaş. Her gün kazancımızın eridiğini biliyoruz, engel olabilecek gücümüz de yok, canımız zaten sıkkın, biraz konunun dışına çıkıp kafa dağıtalım, şu yeşilin adını bile duymayalım diyoruz onda da forum başında konular için de bayrak gibi sallanır buluyoruz. Şahsen kendi fikrim doların yükselişini eleştirenlerin çoğunu da samimi bulmuyorum, aksine yatırımlarını bu yönde yaptıkları için sevinçten dört köşe olup yorum yazdıklarını düşünüyorum. Hatta olumsuzluğu daha da abartıp biraz daha artmasında katkım olur mu diye düşünenler de olduğunu biliyorum, ne derece etki edecek orası komedi tabi ama diyorum ya kazanıyorum diye ne yapacağını şaşırmış oluyor bu tür zihniyette olanlarda. Maaş ile çalışıp yatırım yapabilecek gücü olamayan insanlar var, elinde bin doları olan seviniyor artıyor diye. Oraya buraya sözde kızgınmış gibi saçma sapan yorumlar atıyor. Kimse kazanmıyor hepimiz kaybediyoruz. Bırakın bari burada biraz rahat nefes alalım.

Başlığa yeni kur üzerinden güncelleme yapılmalı zannımca

Vatandaş: Dolar bey napıyorsunuz ?
Dolar: Beni bırak öyro ve altına bak , hatta tüm dünya kurları aldı gidiyor sen daha yayansın.. ama duble yollardasın , hadi yine iyisin.

@MuratHan Sizi anlamakla birlikte, katılmıyorum. Her yerde ama her yerde ama her yerde, olur olmadık her yerde hem de artık bas bas bağırılması gerek. Bağırılması gerek ki, 1 tane bile seçmende eğer bu kurların neden böyle olduğuna dair bilinç oluşturulsa; bir dahaki seçimde o bilinçle oy atmasını sağlamak gerek.

Yorulduk be.

Başlığı kimsenin anladığını sanmıyorum diye ekleme yapacağım simdi.zira ; iş bu resimlerde görüldüğü gibi bakılması lazım duruma Screenshot_2020-08-06-12-25-46.png

• Beğen
Tepkiler: MertV
avrupa dibimizdeyken ve tl değersizken büyük iş fırsatları yakalanır gibi geliyor örneğin yurtdışına motor ihraç eden birinin haberi vardı dün nede olsa çin ile alışveriş dolar+vergi şeklinde

Sonunda lira ile eş değer oldu dolar :D
11.png

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
gıkımız çıkmadan şükretmeliyiz, zimbabwe ve etiyopyadan iyiyiz çok şükür. daha önceden yapmışız; ilk yağma nerde olacak diye merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Alım gücü yerlere düştü.

Artık hep birlikte sürünebiliriz. Teşekkürler. Parmakla gösterilen Türkiye.

Ayrıca düğüne gideceklere de hatırlatma gram altın 477 TL an itibari ile.

Geri