Scudo Sports

Dolar 8 Plus

2. el aldıgım corellimin lastiklerini degiştirmeyi duşunuyordum. krizden once 70 liraydı. dolar ne zaman cikti olmuş 110 lira. artik lastikler pert olana kadar kullanmayı duşunuyorum....

Scudo
Son 24 saattir Akbank çökmüş durumda, ödenmiş tüm kredi kartları - bakiyede ve hala sorun giderilebilmiş değil.
yolda kalanlar, hastanede kalanlar, markette kasada kalan insanlar çeşit çeşit. (Bu mağduriyete bende dahilim, ödeme yapmış olmama rağmen kartım - bakiyede)

saat 09.56 baktığımda sistemi düzeltmişler hesabım + bakiye fakat 24 saat insanların anasını ağlattılar, kimbilir neler yaşandı. Benzinlikte yolda kalanları biliyorum Twitterda yazılanlardan.

Berlin Flarmoni orkestrasını düşünün , yaylılar , nefesliler , vurmalılar vs vs gibi ayrı ayrı enstrumanlardan oluşan karışık bir yapı . Her enstrumanın ayrı bir görevi var.Sokaktan geçeni bu orkestraya almıyorlar. Yani hem yılların deneyimine sahip olacaksını , hemde oldukça yetenekli olacaksınız.

Birde bunun şefini düşünün. Hangi çalgının, nerde esere dahil olacağını , ne zaman susacağını ,Eserin hangi tempoda çalışacağını belirliyor. Dışardan ne görünüyor. Elinde çubuk sallayan bir adam. Eğer bu orkestrayı şef yönetirse , ortaya dinleme zevki olan , kulaklara hoş gelen bir müzik çıkarken ,müzikten anlamayan herhangi bir kişi eline o sopayı alıp, kafasına göre sallarsa ve orkestra bu şefe uyarsa ortaya saçma sapan bir gürültü çıkar.

O da sopa sallıyor , bu da sopa sallıyor. Nedir yani ?

Müzikten anlamayan bu şef , harika sopa salladığını iddia edebilir. Orkestrada çalan müzisyenlerin, aslında müzikten hiç anlamadığını da iddia edebilir. Hatta kendisini kıskanan Almanların bir oyunu olduğunu bile söylenebilir Zamanlamanın mandiar olduğu da beyan edilebilinir.

Bu şefin konserlerine otobüsler dolusu insanlar taşınabilir. Ortaya çıkan gürültüye finalde büyük alkış alınabilir. Veya ortaya çıkan gürültünün, aslında harika bir sanat eseri olduğu da söylenebilir . Yandaş medya da aslında buna gürültü diyenlerin aslında Ülkenin gelişmesini istemeyen hainler ve fetocüler olduğunu yazabilir. Sonuçta opera binası yıkılarak yerine AVM yapılabilinir.

Osmanlıda operamı varmış ? diye tartışmalar çıkabileceği gibi , Opera dinlemenin caiz olmadığına dair fetvalar verilebilinir.

İşi bilen şefte nedir sahi ? Her seferinde aynı eser çalınır. Orkestranın yönetimini, işi bilmeyen şefe vereceksin ki bir çalınan diğerini tutmasın. Bu sefer ne çalacaklar kim bilir diye merakla bekleşelim.

(link)
Hatalı işlemleri iptal etmişler. Şükür ii bi haber.

Şimdi herkesin konuştuğu bu yıl sonunda büyük firmaların iflası mevzusu var. En yakın örnek Hotiç firmasından geldi. Türkiyede 91 mağazası bulunan Hotiç Ayakkabıdan geldi. Hatta fırsat reyonu konusunda bir arkadaşta yazmış ürünlerde %30 indirim yapmışlar. (link) Konkordato'yu google iflas anlaşması olarak açıklıyor. Bilgisayar oyunlarından tanıştığım gruptaki bir abimiz var 350 kişilik alüminyum döküm tesisinin sahibi ve bayramdan beri sadece 1 gün çalıştırdıklarını zorunlu izin yapmak zorunda olduklarından bahsetmişti. Dileriz bu tip olaylar yaşanmaz sonucunda işin ucunda sadece çalışanlar değil onara bağlı olan ailelerde var. En önemlisi de ülkemiz var.

@gezgin gezer
Acaba iptal edildi mi;)

Ünlü bir marka ülkemize fabrika kurmak istiyor, bisiklet markası. Ama kuramıyor. Çalıştığı uluslararası sigorta şirketi Türkiye deki kurulacak fabrika ve üreteceği malları sigortalamıyor. Asgari ücret artık çinin altına ya indi ya inmek üzere, ülke üretim yapmak için çok cazip. Neden gelmiyor bu yatırımcılar kafam almıyor ;)

@Mehmet Metin Levent
Adam buraya 6 milyon dolar yatırım yapsa, burada parası TL'ye dönüşecek değil mi? Dolar 6 lira olsa misal, 36 milyon lirası olur burada. Sonra dolar artıpta 10 lira olduğunda(60 milyon TL'si olması gerekirken 36 milyon lirası olduğundan) 24 milyon lira zararda olacak şirket. Siz olsanız yatırım yapar mıydınız?

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Üretim yapmak için geliyor. Burda üretecek, nakliye maliyeti düşük, işçilik ucuz pazar arap, ortaasya avrupa. 6 milyon dolar gömecek 6 senede 6 milyon kazanacak. 7. Sene kara geçecek. Yoksa paradan para kazanmaya gelmiyor. 10 sene çalışsa fabrikayı burda 10 milyon dolara satar. Neyse, hukuk olacaktı sıkıntı sanırım.

valla yapısal refom diyorlar hep en büyük eksik tabiki bu reformlar

Halkbank Müdürünün yaptığı açıklama, malum haber saati farklı neler var diye gezerken buna rast geldim. Umarım gerçekten dedikleri gibi bilmem kaç milyon milyar yapılan işlemler hakkında araştırma başlatmışlar. Nedense milyar milyon denildiği zaman Flash TV'de kocasını azarlayıp "sen 3 milyar 750 milyon sen bu paraları ne yaptın" diyen kadın aklıma geliyor

2018-09-02-2554.jpg

• Beğen
Tepkiler: efaruk
@MakRo böyle bıyık bırakmış adamlara güvenmeme konusunda bir kanı oluştu bende. diyeceksiniz bıyık mı neden? ya da her böyle bıyıklı adam güvenilmez mi? 10 yıllık kişisel deneyimlerim bana artık bunu telkin ediyor.

dolares hatun 6.67 ile hayırlı haftalar diledi.

Bir arkadaşım, Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden Rönesans Holding'de çalışıyor. Söylediğine göre firma büyük sıkıntı içindeymiş. Geçenlerde 480 ofis çalışanını işten çıkarmışlar. Mal tedarik ettikleri firmalar, ödeme alamadıkları gerekçesiyle (ve gelecekte ödeme alamayacakları endişesiyle) mal sevkiyatlarını durdurmuşlar. Yakında bu firmayla ilgili iflas haberlerini medyada görmeye başlarız. Bu büyüklükte bir firmanın iflası, sektörde domino etkisi yaparak başka birçok firmayı da batışa sürükleyecektir.

Rönesans gibi dev firmalar bu durumdaysa, daha küçük ölçekteki firmalar ne haldedir, varın siz düşünün...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Mehmet Metin Levent

Bu konuda iki örnek vermek istiyorum:

(link)

(link)

Düşünün, 50 milyar dolarlık şirketsiniz; gerekirse avukat ordusu tutarsınız. Kim olduğu belli olmayan birileri uydurma bir senet ile makinalarınız haczedip fabrikanızı çalışmaz hale getiriyor, sonra haczedilmiş makinalar çalınıyor. Bir daha güvenip orada yatırım yapar mısınız?

Veya tipik bir Türk işadamısınız, çok karlı bir AVM inşaa etmişsiniz, oluk oluk kira geliri geliyor. Ancak ortaklarınızdan birinin sizinle alakası olmayan bir şirketi battığı için AVM'nin yürüyen merdiveni haczediliyor, koskoca AVM çalışmaz hale geliyor.

İstanbul'un ortasında göstere göstere bu olabiliyorsa, kimsenin yolunu bilmediği fabrikaya neler olabilir? Veya, Dünya'nın en büyük yüz bilmem kaçıncı şirketini koruyamayan hukuk sistemi sizin 6 milyonluk atölye irisi fabrikanızı koruyabilir mi?

Diyecek bişey bulamadım.

DmFbZxOXoAAGlHv.jpg large.jpg

Az önce de Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı, sadece %2 artış olmuş..
Herşeyin çarşıda pazarda beyaz eşyada her yerde %50 zamlandığı ortamda, YERSEN tabi..
Sokak öyle demiyor..

Screenshot_2018-mnjh.png

Burda da güzel bi çalışma yapmışlar 20 günde ne kadar artış gösterdi belli başlı ürünler..

@ÇerkesOnurGecen yil şok da gunluk sut 2.00tl idi. Demin baktim 3.25tl olmus.
Enflasyon sepetinden cikarmislardir herhalde :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok ilginç günler. Gerçekten fiyatlar gidip gidip geliyor diyemiyorum. Gidip gidip gidiyor.

(link)

@Mehmet Metin Levent
İlginç,şaşıracak,tuhaf karşılanacak bir durum yok ki..
Son yıllarda beni şaşırtan bir haber hatırlamıyorum..

Geri