Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@bayırniyazi
GAZ VE PETROL ARAMA/BULMA İZNİ İHLAS HOLDİNG VE “ÇİN” ortaklığına verildi

Scudo
ne demek dolar yükselmiyor tl batıyor. adam açık açık rahipi saat 6 ya kadar vermezsen dolar 7 yi geçecek dedi. doları da etraftan çekersen aynı senin yaptığın gibi dolar yükselecektir. çekeceksen altın çek. dolar abd de kaldığı sürece ülkeler doları dışlayacak.

papazın 5 ay önce dediği " rusyayı kendi yanımıza çekmemiz lazım Rusya bizdendir. Türkiye nin başında da bir mahalle kabadayısı var her tarafa sataşan söz dinlemeyen (onların tabiri bu) onu daha mülayim bi ile değiştirmek İranı yanlızlaştırır." seçimlerden hemen sonra İran da ayaklanmalar başladı.

eğer başımız da mülayim biri olsaydı (papazın dediği gibi) bırak birini rehin almayı der di ki biz sana 75 bin imam verelim kes gitsin. der ki yalvarırım bize dokunma. bizi de yanına al yalvarırım derdi i. ama şuan doğru olarak boyun eğmiyoruz. doğru olanı yaparak gerekirse zevklerimizden vaz geçecez gerekirse aç kalacaz tasarrufa yönelecez, milli tüketecez. birlik ve uyum çok önemli.

ülke savaşta iken sen dolar hesabını soramazsın. vatanını satmaya bu kadar meraklı bir toplum herşeyi hak eder. bunca yıldır üretim yapmadık sadece tükettik bir kere olsun doğru olanı yapmamız lazım.

Seçimde oy verin dolarla kapışalım dediler sonra onların doları varsa bizim Allah'ımız var dediler.E bunu Trabzon'un köyünde , kahvede pişpirik atan dayımız görünce inanıyor ama yatırımcı öyle mi ? Yeni ekonomi paketi dediler kimse bir şey anlamamış çünkü anlatılan bir şey yok.Değinilen tek şey daha sağlam daha istikrarlı daha sürdürülebilir vs. kardeş 1 tane de fabrika açıcaz istihdam yaratıcaz vs. bir şey deseydin.Ben doların bilerek arttırıldığını düşünüyorum (bizim tarafımızdan).Aksi takdirde küresel camiada hiçbir önem arz etmeyen açıklamalar, sözde ekonomik adımlar yapılmaz.Göz göre göre ayağımıza sıkıyoruz.

15 yıldır vatanımıza, Türk milletine ne saldırılar oldu, ne hakaretler edildi bırakın müdahaleyi "Amannnn ehonomik istikrar bozulmasın ses etmeyin" diye diye memleketi kabile sistemi yaşayan Afrika ülkesine çevirdiler. Şimdide dolarlari çıkarmayan vatan hayini dir diyorlar. Yandaşları ve Sultanları çıkarsın görelim o dolarlari.
Nasilsa stokları vardir

@seviman paranın değeri ona duyulan güvendir başka birşey değil. ekonomik arz-talep ile açıklanan değer ilişkisinden ayrı birşeydir. örneklemek gerekirse, 2 gram altın ile dünyada nereye giderseniz gidin 2 gramın karşılığı olan ne varsa alırsınız. altın sizi yarı yolda bırakmaz. anadolu köyüne giderseniz size bir römork patates verebilirler eğer o sene patates bolsa, afrikada bir keçi alırsınız, amerikada belki bir hız göstergesi verirler, japonyada bir dilim kavun alamazsınız o altına. ancak altın sizi hiç bir yerde yarı yolda bırakmaz. eskiden altın yerine geçen para ingiliz sterliniydi. nereye giderseniz gidin, saygı gören paraydı. sebebi neydi biliyor musunuz? ingilizler, bana 100 sterlini nerde getirirseniz getirin, altınınızı size vermeye söz veriyorum diyor ve bu sözlerini tutuyorlardı. güven denilen şey budur. birinci dünya savaşı ile sterlinin yerini dolar aldı. ikinci dünya savaşı değil bakın birinci dünya savaşı ile. ikinci dünya savaşından sonra doların hakimiyeti resmiyet kazandı. bugün cebinizde 100 dolar varsa, dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, istiyorsun duj verirsin 100 doları, alırsın duju. bu güvendir. ancak dolar artık rezerv para olmaktan çıktı. yeni bir alternatifi var.
gelelim Türk lirasına, ev sahibi evini kiralıyor ve eve gelen kiracı harabeye çevirirse tamir için, elektrik suya abanır da ödemeden kaçarsa diye depozito alıyor. ama depozitoyu dolarla alıyor. türk lirası depozito almıyor. bu da güvensizliktir.
Türk parasının değerli olması için güvenli olması lazım. ben bir ay çalışınca, işverenim bana emeğimin karşılığı budur diye bir para veriyor. geçen ay 30 ekmek aldığım türklirası bana bu ay 25 ekmek alıyor.
bitcoin ilk çıktığında, kimse kullanmıyordu. ne idüğü belirsiz bir şey. bir pizzacı kabul etmiş ilk perakende efendiden kullanımını. o zamanlar bir pizzaya yalan olmasın 10 mu 18 mi bitcoin ödemişler. zamanla işe yararlılığı ile beraber duyulan güven artınca şimdi o yenen pizza bir servet :)
güven yoksa, paranın değeri yok.

Bugüne kadar kendilerine yöneltilen her türlü yapıcı eleştiriye kulak tıkayan, her şeyin en doğrusunu kendilerinin bildiğini sanan, "ben yaptım oldu" kabadayılığıyla kendilerinde her türlü emrivakiyi, oldu-bittiyi yapma kudreti gören, "bakın bu yaptığınız yanlış, bu bizi ekonomik krize götürür" diye uyaranları "Monşerler, Geziciler, vatan hainleri!" diyerek yaftalayan, o insanları gazeteciyse çalıştığı gazeteden, akademisyense üniversitesinden kovduran, iş insanıysa şirketine müfettiş yollayan, vergi cezası kesen, attıkları zaman mangalda kül bırakmayan ama 7 TL'ye dayanmış dolar karşısında ne yapacağını şaşırmış olanlar şimdi bize diyorlar ki:

"Gün birlik günüdür, ekonomimize savaş açılmıştır, bize güvenin, aynı gemideyiz, dış mihraklar vs. vs."

O fasıl kapandı sevgili kardeşim. Ülkemizi, ekonomimizi felakete sürükleyen tek bir mihrak var; o da sensin. Bunun sonuçlarıyla yüzleşecek ve siyasi bedelini de ödeyeceksin. Bugüne kadar bir şekilde bedel ödemekten kaçabildin; bir şekilde göz boyayabildin ve sorumluluklarını gizleyebildin. Ama bu halk, tırnaklarıyla kazıyıp eşinin çocuğunun rızkı diye bir kenarda biriktirdiklerinin yarısını bir gecede yok edenleri affetmez, bu yapılanın hesabını mutlaka sorar.

Ben de İç Anadoluluyum, Neşet Ertaş'la hemşeriliğin gururunu yaşayanlardanım ve bu başlıkta saçmalayan, o kadar yapılan açıklamaya mantıklı karşı-argümanlar getiremeyip de hala "dış güçler, operasyon, dik duruşumuzdan ötürü ceza" diye boş boş konuşanların "şehir" kısmında hep İç Anadolu şehirlerini yazması, memleketim olan bölgede nasıl bir zihniyet krizi yaşandığını gösteriyor. Üzülüyorum. Utanıyorum.

Dünya, dünyanın bilgisi, 73 milletin görgüsü, Türkiye'nin kıyılarından içeri nüfuz edemiyor.

İç Anadolu (ve Karadeniz'in bir kısmı) adeta denizde çırpınan Türkiye'nin bacağına demirden gülle olmuş, dibe çekiyor.

(Ey umarsız adam, şu başlıkta daha önce yazılmış olanları bir oku önce. Oku, Allah aşkına oku, Allah rızası için oku. Bildiğini okuma, biraz da farklı şeyler oku. Ama ne olur oku, batırdın bizi, yeter ne olur artık biraz oku!)

@seviman
Yahu hukukun bagımsız olmadıgı bir ülkede tutmaktan ya da serbest bırakmaktan söz ediyorsunuz.
Adam sucluysa yargılansın ancak hukuk adamları baksın bu işe, başkaları karışmasın. Bak Deniz Yücel diye birisini elinde tutuyordu zaatı muhteremin birisi, ne diyordu? "Bu adam terorist, asla serbest birakamayız!". Almanya ile bozuştugumuz sıralarda. Sonra bi görüstüler, adam yargılanmadan cikti. E hani bu adam terorist degil miydi? Hani bu adam asla birakilmayacakti?
Yani konu rahip vs degil. Bu iş çok danışıklı dövüş kokuyor. Zaatın yaptigi aciklamalar amerika yaptirimi olmasa dahi yabanci yatirimciyi korkutacak ve dolari yukseltecektir. Bilmiyor mu bu zaat bunu yapinca dolarin yukselecegini?
Hadi biraz beyin fırtınası.
Bu arada dolarını yakmayı düşünen varsa bana göndersin lütfen arkadaslar ben trumpa dm den kayarım sizin icin :D :D

Ortada bir kitap var ve siz kitabın içini açmadan, kitabı yorumlamak ve yorum yapabilmek için sadece başlığına ve arkadaki özeti okuyor ve diyorsunuz ki "vatanını satmaya meraklı ne çok kişi var!" Açın hocam o kitabı okuyun hatta mümkünse ve üşenmezseniz o kitapta anlatılan konuları farklı yorumlayan kesimleri de okuyun. Bizler Amerika'nın tweetlerinden değil ülkeyi yönetenlerin ekonomik programlarına!( A-B-C planlarından) ve kendilerine duyduğumuz güvensizlikten 3-5 kuruşluk dövizimizin tedirginliğini yaşıyoruz. Bu arada vatanını satmaya meraklı ne çok kişi var diyorsunuz, bu ülkeyi yönetenler bugüne kadar döviz bozdurmuş mudur? Garibanın 3-5 bin dolarının yanında iç/dış bankalardaki milyonlarca dolardan bahsediyorum. Ülkeyi batıran Amerika mı sanıyorsunuz hala? Bir tweetle hızla ekonomisi çökecek kadar zayıf ve kırılgan bir ekonomisi olan bir ülke bu. Ama ilginç, işler bu noktaya geldiğinde bile eleştirenler vatan haini oluyor. Siz durun biraz daha henüz bu doların kur'u piyasalara yansımadı. Yarın öbür gün evinize ithal patatesinizi, soğanınızı, ekmeğinizi, muzunuzu(daha nicelerini hani biz üretiyorduk ya hatırladınız mı?) pahalılık nedeniyle alamadığınız zaman, iş için kullandığınız arabanıza aldığınız benzin canınızı çok daha fazla yaktığı zaman anlarsınız (belki). Medeni ve gelişmiş memleketlerde nice siyasiler yandı, nice liderler koltuklarından oldu burada olanlari 100de 1i olduğunda. Sizler hala en büyük fenerbahçe ulan havasında adam tutuyorsunuz. Çok merak ediyorum bugün tr'deki olanlar başka parti varken olsaydı bugünkü iktidar ve sizler bu olayları nasıl yorumlardınız. Bazen batsın bu ülke de görün gününüzü diyorum ama maalesef aynı gemideyiz!

@Rocketman

Coooook guzel yazmissiniz. Ancak bu kadar guzel/iyi ifade edilebilirdi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Ilter Elmas
Damadın direktifi ile bu operasyon yapıldı..Dedikodu yaparsan ayvayı yedin:D
dedikodu çıkartanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı.
(link)

Facebook veya twetter gibi yerler çok tehlikeli..Bir cümlenizle hapse girebilirsiniz..
Bu forumdaki bu konudan haberleri yoktur..Biri ihbar ederse,hepimizi içeri alırlar..Admin konuyu silsin,hepimizi banlasın,yoksa hapiste batak oynarız:D

@ahlaksız ben de tam bu konuda uyarıda bulunacaktım. En çok bu muhabbetin döndüğü para sitelerinde de bu uyarı veriliyor:

(link) (Sabitlendi)

(link) "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlattı."

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri