İğrenç bir şey bu.Dolar yükseliyor diyoruz adam bana ne ben amerika da mı yaşıyorum diyor.Sanki bir para biriminin değer kazanması sadece bizi etkiliyor.Hayır arkadaşım adam zamanınında bugünleri görmüş sinsice adımlarını atmış para birimini geçerli ve güçlü bir hale getirmiş.Avrupa vs etkilenmiyorsa dışa bağımlı olmadığı,ürettiği için etkilenmiyor ki dolar aslında şuan yükselmiyor bizim paramızın değeri düşüyor.
Ben Türkiye'nin bir Irak Suriye olacağına inanmıyorum,zira avrupaya yakın bir konumdayız o ülkelerden çok daha yakın.Ne alakası var derseniz bizim o kadar dibi görmemiz demek onlarında bundan etkilenmesi demek.Belki yıkılmamız amerikayı çok etkilemez ama avrupayı etkiler.Ayakta durmamız onların işine gelir.Mültecileri tutuyoruz,onların ülkelerine akın etmelerini engelliyoruz falan.Ama yükselmemiz de istemezler,ekonomik açıdan bağımsızlığımızı yitirip ağır şartlar altında borç almamız olası.Ya da RTE geçici rahatlama sağlamak için bir kesim insanın hesabındaki mal varlığına el koyabilir,vergiler iyice akıl almaz seviyeye gelebilir vs.İnternette yaz aylarından ziyade asıl etkilerin kış ayında görüleceği yazıyor ekim kasım gibi.Bakalım o zaman neler olacak.
Haritaya dikkatli bakın.Türkiye çok karışık bir hal alırsa avrupa suriye ya da ırağın karışmasından daha çok etkilenir zira dibindeyiz tabiri caizse adamların.Ama biz normal bir ülke suriye ve ırak çok karışıkken umurlarında olmuyor çünkü o ülkelerle arasında biz varız ama bu denklem tutmayabilir.Haritaya bakınca KKTC çok yakın Suriye'ye.Bu mantıkla oranında çok karışık olması gerekirdi.
Jeopolitikten daha iyi anlayan varsa bana cevap verip aydınlatabilir mi?
Ne olursa olsun umarım Türk siyaseti yenilenir,Erdoğan,Bahçeli,Kılıçdaroğlu gibi dinazorlar temizlenir,yerine de entellektüel birikimi tam olan siyasetçiler geçer(en azından Başkanlık koltuğuna tarif ettiğim gibi biri geçse yine olur yapılması gereken her şeyi yapar zaten bu insan profili) ama ihtimal vermiyorum.