Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@mariokaldato vay be. yalnız alacak olan da zarar etti. satacak olan da vazgeçmese yenisini alamayacağı için o da zarar edecekti yani hep zarar eden var :)

Scudo
@mertznc hayır bu yazılan neyi değiştirdi acaba? doları mı düşürdü? ABD'yimi korkuttu. bizi mi yüceltti? yazık çocuklara da iyi örnek olmuyor böyle yetiştirilmeleri geleceğimizin de değişmeyeceği anlamına geliyor

İktidarın ABD ile rahip Bruson davası üzerinden bu denli inatlaşması ve restleşmesi, aklıma 2001'deki anayasa kitapçığı krizini getiriyor.

O dönemde de, ekonomik kriz artık önlenemeyecek noktaya gelince, krizin patlak vermesinin bütün suçu, Atatürk'ten sonra belki de bu ülkenin gördüğü en düzgün, dürüst ve namuslu cumhurbaşkanı olan Ahmet Necdet Sezer'in üzerine yıkılmıştı.

Şimdi de benzer bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum. Ekonomide geri dönülmez noktayı çoktan aştık. Önce finans sistemimizi, hemen ardından da reel sektörümüzü vuracak, binlerce şirketin iflasına, yüzbinlerce insanın işsiz kalmasına sebep olacak krizin önlenebilmesi mümkün gözükmüyor. İşte bu yüzden iktidar sahipleri, rahip Brunson davası üzerinden olayı bir milli mesele, milli mücadele, ABD'ye karşı dik durma gibi soslarla süsleyip, ekonomik kriz patladığında tüm suçu ABD'ye, dış güçlere yıkmaya ve kendi sorumluluklarını gizlemeye çalışacaklar.

Öyle demeyin sayın Mehmet Altuğ. Aldığım bir duyuma göre Hükümet , Trump'a o kadar hızlı diz çöktürtecekmişki , Beyaz saray yetkileri , Trump'ın menisküs olmasından endişe ediyormuş.

Bu yetmezse Damadı Amerikaya gönderip pentagonda sunum yaptıracaklarmış. Sunumu alacak olan heyetin , damadın ne demek istediğini anlayana çalışırken beyin hücrelerinin bir kısmını ölmesi beklendiğinden , pentagonun beyin takımının çökertilmesi gibi bir plan yapılmış. Tamam belki ülkece askeri uydumuz veya nükleer füzemiz felan yok ama 1.000 füzeye denk damadımız var. Amariga ayağını denk alsın.

Not: Düğünlerde yere atılan "düğün parası" diye tabir edilen sahte doların fiyatı bile yükselmiş. Gülermisin ağlarmısın ?

@mertznc türk islam sentezi bir aile ama araba alman sanırım.

• Deniz Feneri Derneği açıklamasında “Yurt dışı bedeli 560 TL olarak açıklamıştı, ancak aşırı kur dalgalanması sonucu elimizde olmayan bu durumdan dolayı hisse bedellerinde küçük bir güncelleme yapma yoluna gitmek zorunda kaldık. Buna göre yeni güncellenen hisse bedeli yurt dışı kurban 660 TL, yurt içi ise değişiklik olmaksızın 1100 TL olarak belirlendi. Filistin için ise kurban hisse bedeli 1700 TL olarak belirlenmişti. Yeni ayarlamaya göre kurban hisse bedeli 2.100 TL oldu. Bu güncellemeler bundan sonraki yapılacak bağışlarla ilgili olup önceden yapılan kurban bağışları yeni fiyat ayarlamasından etkilenmeyecektir” denildi.

Turkuvaz medya grubu, milletin dolardan daha az etkilenmesi için Apara kanalını açacakmış. Teşekkür ediyorum kendilerine, artık ekonomiyi oradan dinleyip kafayı bulabilirim.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN evet ben de denk geldim o reklama. Halkı TL'nin değer kaybetmediği konusunda daha iyi ikna edebilmek için yeni kanal açıyorlar :snzdglsn:

indir.jpg

Haber içerikleri belli:
  • TL üzerine oynanan oyunlar
  • TL ile kim oynuyor?
  • Dolar lobisi iş başında
  • Doların sonu mu geldi?
  • Doların krallığı sona eriyor
:hihi:

suri.png

Suriye lirası TL karşısında %30 değer kazandı son 1 haftada. Sıkıyosa bunu haber yapsınlar :D
Hem komik, hem içler acısı haldeyiz, trajikomik :kötü:

Pazartesi günü gelecek diye içimde bir sıkıntı var. Cuma günü yaşadığımız travma yüzünden sanırım. Paramızın ve alım gücümüzün her saniye değer kaybettiği, geleceğimiz için endişendiğim bir gün veya günler daha yaşamaktan korkuyorum açıkçası. Sorumlular konusunda ne denir bilmiyorum sadece çok üzgünüm.

Youtube'da dolar yakanlar filan var mı dedim..Neler neler çıktı:D
Reis ''bozdur'' diyor,bunlar yakıyor:D
Bu da eski bir video..Küfürlü ama süper:D
Bu da ayrı bir değişik:D

Gerçekten gerizekalı insanlar var :snzdglsn: 1000 doları TL'ye çevir git bir hayır kuruma bağışla beyinsiz mahluk. Sen tezgahını kurmuşsun, işin gücün tıkırında, arka planda BMW ve Audi arabalar görünüyor ilk iki videoda. Beyinsizce şov yapacağına git bi boka yara da bağış yap. Hayatı boyunca hiç kimseye 5 kuruş faydası dokunmamış, sonradan görmüş öküzler görüyorum bu videolarda. Paranın, işinin tıkırında olması seni insan yapmaz ki hayvanın oğlu :D Baban insan olsa seni adam gibi yetiştirirdi :snzdglsn:

Bu öküzlerin amaçları dolara tepki falan değil, paralarını göstermek! Gerçekten de Doğuş'a katılıyorum babadan oğula nesil bunlar

hqdefault.jpg

@ahlaksız bunlar aklını peynir ekmekle yemişler. Amerikayı boykot diye başlarlarsa olay doların ötesinde. Madem protesto edecek adam gibi etsin. Facebook, instagram, twitter ve türevleri, windows, ios, android, youtube, google gibi liste uzar gider bunları söyledim geçen bir arkadaşa onların Amerika ile ne alakası var diyor. Coca Cola'nın ne alakası varsa onunda o alakası var diyorum yüzüme trene bakar gibi bakıyor. Az biraz konuştuk, "Reis darbe gibi bir oyunu nasıl bozduysa bu dolar oyununu da bozacaktır. Bunlar Kılıçtaroğlu gibillerin ve dış güçlerin ortak oynadığı oyundan ibaret elbet bunu da bozacak. Ben seni o zaman göreceğim. Haklıymışsın kanka eşşeklik ettiğim diye geleceksin yanıma" diye cevap aldım. Aklıma Mevlana'nın sözü geldi ve sustum "edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar" kendi kendi gelin güvey oldu uzun bir zaman sonra baktı ben sistemi kapatmışım konuyu değiştirdi.

(link)

Gemi Battıktan Sonra - İsmet Özel (3 Temmuz 1999)

Şimdiye kadar bir çok ağızdan işittik: Biz Türkiye ahalisi aynı gemide imişiz. Türküyle Kürdîyle, Alevîsi Sünnî''siyle, sağcısı solcusuyla aynı geminin yolcularıymışız. Gemi batarsa hepimiz mahvolurmuşuz. İşte bu yüzden ne yapıp yapıp gemiyi yüzdürmeye çalışmalıymışız. Türkiye''de yaşayan insanlar olarak bu tespiti ve ardından gelen tavsiyeyi kabullenmekte hiç zorluk çekmeyiz. Eğer gerçekten bir gemi içindeysek bizi boğulmaktan alıkoyan vasıtaya neden zarar verelim?

Ne var ki geminin sağlam kalmasına itina göstermemiz gerektiğini ileri sürenler bu güne kadar bize bu vasıtanın hangi tehlikeyle yüz yüze kaldığını hiç söylemedi. En azından şunu bilmiyoruz: Türkiye gemisinin dibi delindiği ve bu sebeple su aldığı için mi batma tehlikesi geçirmektedir; yoksa Türkiye''nin varlığını geminin rotası iyi tespit edilemediği için kayalara çarpıp parçalanma ihtimali mi tehdit etmektedir? Eğer birincisi ise millî bir seferberlik tehlikeyi savuşturmamıza kâfi gelecektir. Elbirliği ederek, işbölümü yaparak bazılarımız su boşaltmakla uğraşırken bazılarımız da deliği küçültme ve tıkama işiyle meşgul olur. Gemi mürettebatı ve yolcular su alan gemiyi yüzdürmek için dayanışmakta zorluk çekmez. Ve lâkin mesele geminin rotasındaysa ve birileri kayalara çarpıp parçalanma tehlikesinden söz ediyorsa mürettebat ile yolcular arasında sağlam bir dayanışma zemini bulmak hiç kolay değil. Yolcular rotanın değişmesini talep edebilir; ama bu değişikliği kendilerinin yapmaya ehil olmadığını bilebilirler. Mürettebat nerede yanlış yaptığını keşfedemediği için rotanın yanlış olmadığı inancını koruyabilir. Giderek mürettebatı, yolcuları, rotayı aynı hizaya getirememek (kayalara çarpmaktan bağımsız olarak) başlı başına bir tehlike olabilir.

Türkiye''nin bir gemi olduğu benzetmesi kimlerin işine geliyor? Öncelikle mevkiini koruyabilmek için çok sayıda insanın "niçin?" sorusunu sormaksızın itaat göstermesine muhtaç olanların. Toplumun işleyiş düzeneğinde iyi durumda olanların niçin iyi durumda olduklarının sorgulanması istenmiyorsa işin içinden "hepimiz aynı gemideyiz" deyip çıkıveriyoruz. İyi de, hangimiz geminin, ne sebeple, neresinde? Gemi benzetmesi bir de geminin gerçekte çoktan beri karaya oturduğu halde yüzer gibi durduğunu düşünenlerin işine geliyor. Gemi yüzer gibi durduğu için onlar hem gemide bulunmanın zevkini çıkarıyor; ama geminin karaya oturduğunu, asla sefere çıkamayacağını bildikleri için de kıymetli saydıkları ne varsa hepsini geminin dışında bir yerde muhafaza ediyorlar.

Geri