Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
Haftasonu nedeniyle kurlar sabitti. Ben asıl yarın sabah nasıl bir başlangıç yapacak ondan korkuyorum. Sürücüsü olmayan 4 nala giden at arabası gibi yönetiliyor ekonomik politika :(

Din elden gidiyor dediğinde bizim ahaliye bir hâller oluyor. Oğlum dinin elde ne işi var
O senin yüreğinde. Dini elinde gezdirirsen ya bi yerde unutursun ya da biri elinden alıverir. Gılışdar ssk yi batırdı bu arada.

Rahmetli Aziz Nesin'in dediği gibi;

- Biz nah kalkınırız bu kafayla...

• Beğen
Tepkiler: mertznc
Yahu adamlar gerçek dolar yakar mı hiç???
Onların hepsi sahte , kalpazan parası...:koptum:

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
''Türkiye'yi tehdit etmek hiçbir kredi derecelendirme kuruluşunun haddi değildir. Milletimiz gönlünü ferah tutsun.
Ekonomimize kur üzerinden uygulamaya konulan operasyonun da biz üstesinden geleceğiz.
Sanayicilerimize sesleniyorum, bankalara saldırarak (link) alma yoluna gitmeyin. Milleti ayakta tutmak sanayicilerin de görevi.
Aksi takdirde B ve C planlarımızı devreye sokarız.''

(link)

"b ve c planı demedim bıcı bıcı yaparız dedim, torunlarla"

• Beğen
Tepkiler: specific
İğrenç bir şey bu.Dolar yükseliyor diyoruz adam bana ne ben amerika da mı yaşıyorum diyor.Sanki bir para biriminin değer kazanması sadece bizi etkiliyor.Hayır arkadaşım adam zamanınında bugünleri görmüş sinsice adımlarını atmış para birimini geçerli ve güçlü bir hale getirmiş.Avrupa vs etkilenmiyorsa dışa bağımlı olmadığı,ürettiği için etkilenmiyor ki dolar aslında şuan yükselmiyor bizim paramızın değeri düşüyor.

Ben Türkiye'nin bir Irak Suriye olacağına inanmıyorum,zira avrupaya yakın bir konumdayız o ülkelerden çok daha yakın.Ne alakası var derseniz bizim o kadar dibi görmemiz demek onlarında bundan etkilenmesi demek.Belki yıkılmamız amerikayı çok etkilemez ama avrupayı etkiler.Ayakta durmamız onların işine gelir.Mültecileri tutuyoruz,onların ülkelerine akın etmelerini engelliyoruz falan.Ama yükselmemiz de istemezler,ekonomik açıdan bağımsızlığımızı yitirip ağır şartlar altında borç almamız olası.Ya da RTE geçici rahatlama sağlamak için bir kesim insanın hesabındaki mal varlığına el koyabilir,vergiler iyice akıl almaz seviyeye gelebilir vs.İnternette yaz aylarından ziyade asıl etkilerin kış ayında görüleceği yazıyor ekim kasım gibi.Bakalım o zaman neler olacak.

3g-turkiyenin-komsu-ulkeler-haritasi.png

Haritaya dikkatli bakın.Türkiye çok karışık bir hal alırsa avrupa suriye ya da ırağın karışmasından daha çok etkilenir zira dibindeyiz tabiri caizse adamların.Ama biz normal bir ülke suriye ve ırak çok karışıkken umurlarında olmuyor çünkü o ülkelerle arasında biz varız ama bu denklem tutmayabilir.Haritaya bakınca KKTC çok yakın Suriye'ye.Bu mantıkla oranında çok karışık olması gerekirdi.

Jeopolitikten daha iyi anlayan varsa bana cevap verip aydınlatabilir mi?

Ne olursa olsun umarım Türk siyaseti yenilenir,Erdoğan,Bahçeli,Kılıçdaroğlu gibi dinazorlar temizlenir,yerine de entellektüel birikimi tam olan siyasetçiler geçer(en azından Başkanlık koltuğuna tarif ettiğim gibi biri geçse yine olur yapılması gereken her şeyi yapar zaten bu insan profili) ama ihtimal vermiyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve BugAdam
@ahlaksız
Hollandaya kızıp portakal bıçaklayan zihniyetten anca bu kadarı çıkardı zaten. Halimiz içler acısı.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@mazot

Vatanını, milletini seven bir insan böyle bir açıklama yapmaz, yapamaz. Bu tür açıklamalar insanları paniğe sürükler, finansal piyasaları altüst eder. Bankalara olan güveni yerle bir eder. Ülkenin en güçlü, en yetkili ağzı böyle konuşuyorsa, olacaklar karşısında çaresizliğini itiraf ediyor demektir.

Yarın Türk halkını çok zor bir gün bekliyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Rocketman
Sanırım yarın 8 lirayı dener dolar. Baktı türk lirası kızımız ses etmiyor ver elini 9 ondan sonra 10.

doların artmasındaki iyi olan tek şey youtube, google play, steam yada herhangi bir dijital mağazada satış yapanların daha çok kazanıcak olması sanırım

• Beğen
Tepkiler: makifir
@Mehmet Metin Levent
birşey almıyolar

Otomobil satıcılarına üzülüyorum ben. Geçen yıla göre satışlar yüzde 39 düşmüş. Dün bisikletçide biri katlanır elektirkli bisiklet aldı. Arabasını satacakmış. O nedenle elektrikli bisiklet cazip gelmiş.

@Kovalski yutubır denen zıpırlar hak ediyor. Toplumdaki salak damarını bulmuşlar. Helal olsun onlara. 5,6 tanesi düzgün gerisi bomboş.

@Mehmet Metin Levent bugun okudugum bazi finans sitelerinde , 6,58'in kirilim noktasi olacagi ve sonrasinda gidis yonunun , sayet yukari yonlu olursa cok kisa vadede 7,50 ve hatta sali'ya kadar 9 bantini gorebilecegini belirtiyorlar. Asagi yonlu olursa da , 6,18 bantindan geri donus yapabilecegini ve buradan geri donusun , uzun vadede 7,60 olacagi seklindedir.
Not : Yatirim tavsiyesi degildir , sadece sitelerdeki bazi bilgileri buraya derledik.

Geri