Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
2018 mart'ında euro 4,5 lirayken bisiklet aldığımda tanıdığım herkes bisiklete o kadar para verilir mi mal mısın diyordu. bugünü görünce iyi ki almışım diyorum, şu andaki fiyatlarla alabilmem imkansızmış.

@Carmela

Bu bahsettiğiniz durum bir çok yerde var, hatta maymun iştahlı 2. el satıcılarında bile görülebilecek belirtiler.
Doğru mu derseniz tabii ki değil tutulur bir tarafı yok, satış politikasıdır ticari bir firmadır kâr amacı peşindedir bir şey diyemeyiz. 3 ay öncesine kadar CAD8 105 alabilmek için mücadele verdim borç harç derken yine alamadık. Güncel döviz kuruna göre yerinde durmayan bir fiyat var piyasada.

• Beğen
Tepkiler: irfananar
@Anonim

16 yıl önce Ecevit'e "ekonomi gittikçe batıyor ve Sayın Ecevit istifa etmeli" dediğini unutmadık. :rolleyes:

Şair " Onların doları varsa bizimde Allah'ımız" var demiş. Acaba bundan artık bizim elimizden birşey gelmiyor işimiz Allah'a kalmış anlamını çıkıyor?

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Bigpatron hocam abdlilerin allahı başkamıymış acaba dedirten önermedir bu.artık rezillik diz boyu,nasıl olsa batıyorduk,abd tutunacak dal verdi yine.

@hasanhoznur seni saraylarda yaşatacağım hanım diyip sözünü tutan adamdır rte.sözünün eri adammış vesselam.

@furkantrojkaOtomobil distribütörleri nasil dönüyor o zaman? Eski kurdan gelen arac eski kurdan gidiyor.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uussff aldığınız günkü kur farkını yansıtır otomobil satıcıları. Öyle dönderiyolla otomofilciler o işi.

@Mehmet Metin LeventArkadasim a4 alirken tum bayiileri tek tek arayip eski kurdan gelen bir arac bulunca aldi, 1.5-2 sene oluyor.

@uussff yıllar önce sıfır jeep alan bir arkadaş servise gidince jipin türkiyede gemiden indirilirken denize düştüğünü öğrendi. Bazı yerleri anlamsızca paslandığı için servise götürmüştü. Umarım arkadaşınızın aldığı arabanın geçmişi bir pabmıh yığını kadar beyaz ve temizdir. Allah hatasız kazasız sürmeyi nasip etsin.

@furkantrojka

Hocam o da doğru ama millet adam gibi bisiklet alacak para bulamayınca da o dükkan dönemez ki.Merak etme delta da para bol

@uussff

@Mehmet Altuğ
Bu eleştirilere katılmakla beraber,bu kişiye fazla yüklenmenin de doğru olmayacağını düşünüyorum..Çünkü ekonomi veya dış politika veya başka bir konuda,reisden bağımsız kimse hareket edemez..Haliyle ekonominin kötü olmasının sorumlusu olarak damadı göstermek doğru olmaz veya dış politikanın kötü yönetildiğini işaret edip,dış işleri bakanı suçlanamaz..
Reis herşeye müdahil olduğu için,bakanlar veya vekillerin sorumluluğu bu anlamda asgari düzeye inmektedir..
Eğer normal bir ülke olsaydık,herkes işi ile meşgul olsaydı,herkes denetlenebilseydi veya herkes yargılanabilseydi;o zaman kötü gidişattan dolayı kişileri veya kurumları suçlayabilirdik ama anormal bir ülke olduğumuz için,tüm sorumluluğu rahatlıkla bir kişiye yükleyebiliriz..
Biraz ilkellerden bahsedeyim..İlkel insanlar,mesela yağmur yağmadığı zamanlarda,tüm sorumluluğu başlarındaki kişiye yüklerler..Her toplumda farklı ritüeller uygulanır..Mesela bazı ilkeller,yağmurun/bereketin olmamasından dolayı başlarındaki kişiyi öldürüyorlar..Bazıları kralı veya başkanı görevden alıyorlar..Bazıları neler olduğunu anlamak için başkanın etrafında toplanıyorlar veya başkana hesap soruyorlar..vb
Türkiye'de de bundan sonra,bakanlara veya vekillere hesap sorulması anlamsız..Ülke başkanlık sistemine geçti..Sorumlu belli..
Bırakın ekonomiyi filan,tvdeki programlara bile müdahil olan bir başkanımız var..Bu bakımdan damatı terletmenin gereği yok:)
Dün,yazık..Terini silmekten mahvoldu:)
Sorumlu reis diyoruz ama reiste ''Allah var''diyor..:eek:

@Mehmet Metin LeventO kadarini bilemem ama o tip cok dalavere döndüğünü biliyorum. Kendisi araci temiz aldiysada icine etti zaten :)

Kanal istanbulun neden olacağını buldu bir arkadaşım. Paylaşayım siz de bilin. Karadenize kıyısı olan ülkeler istanbul ve çanakkale boğazlarından savaş donanması geçirebiliyorlarmış. Bakınız montrö antlaşması. Kanal istanbul ile iş bitmiyor. 3km lik bir kanal da geliboluya planlanıyor. Bu sayede us navy yani amerikan donanması boğazlardan değil ama kanallardan geçebilecek. Gürcistana müdahale edememiş us navy. Karadenize amerikalılar hakim olsun diye bizim vergiler gidecek. Ben cevabı buldum. Hadi hepimize hayırlı olsun.

Gelelim dövizdeki bu duruma. Mustafa Kemal türkiye cumhuriyeti burjuvazisi oluşturmaya neden çalıştı? Koç ve sabancı neden var? Abd yi büyük yapan halkı mı yoksa şirketleri mı? Nazi almanyasının devi krupp mesela hala nasıl dünya devi? Sözün özü, koç ve sabancı ne yazık ki laik cumhuriyetin sigortası. Gelelim kurdaki dalgalanmaya. Tsunamiye. İş bankası ve koç iflasa sürükleniyor bu sayede. Sermaye el değiştiriyor. 2001 krizinde yerli olan bankalara ziraat bankası parası olmasına rağmen para vermediği için pamukbank, kentbank, demirbank yabancıların oldu. Kemal dervişin emirleriyle elbette. Şimdi son dönüşüm iş bankasının tasfiyesi anlamına gelen satışı ile koç grubunun sermayesinin el değiştirmesi ve laik türkiyenin sonu. Bunları bilmeden vay anasını nolcak bı bisletlerin fiyatları diye tasalanmak isterdim.

Geri