Scudo Sports

Dolar 8 Plus

dolar-euro derken altını unutmayalım. şimdi düğün zamanı sürekli davetiyeler geliyor. bi küçük altın 411 lira olmuş.

Scudo
@bianchi10

aynen öyle 7 eylül'de düğünüm var. Allah sorsun bize bunları yaşatanlar kimse cezasını bulsun bir şekilde. Bir sürü borç var,para tahsilatı yapamıyoruz işimizle alakalı. Bir de düğüne gelecekler azalır diye çekiniyoruz haliyle,kimseye bir şey de diyemezsin.

ama olsun istikrar sürsün.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@anlern58

haklısın durumu iyi olanlar kesin getirir de. asgari ücret ve ona yakın paralar kazanan birinin şu anda küçük altın takması imkansız. düşünsene aylık kazancıyla 3 küçük altın alabiliyo adam. neyse ki Allah'ımız var :snzdglsn:

Work and travel öğrencilerine seviniyorum ya amerikaya 3.000$ ile gittiler yani 12.500 TL ile gittiler çoğu öğrenci 10.000$ dolar kazanıp gelecekler ve geldiklerinde dolar 7.5 TL olursa köşeyi döndüler bu sene. başka olumlu bakılacak bir yön bulamadım

Efe Aydal Bu dolar gidişatının formülünü bulmuş adam ya çok süper ötesi mantıklı konuşuyor gönül isterdi ki videoyu buradan atayım ama bir kaç el hareketi olduğundan emin olamadım atma konusunda (yaprak patlatma hareketi). Şu konuyu takip ettiğimden beri ilk defa sayesinde güldüm. Kanalını atayım da oradan bakarsınız artık. Ekonomi işte böyle düzelir adlı video. (link)

@hasanhoznur
İsraf haram değil miydi?
Gerçek değildir bu,dış güçlerin yalanıdır..

Geçen asgari ucretle çalışan bir arkadasimiz bu ekonomi savasinda kazabmanin taktiğini soyledi, bisikletim var, 2 binlik telefonum da var, kariya kıza kumara gitmiyorum dedi, sizde oyle yapin, tutan mı var?
Bu sabah plastik atık toplayarak ek iş yapan asgari ucretli kisi ise, 2 çocuğum var, biri dershaneye gidecek çok para istiyorlar, hanım da çalışacak mecbur dedi.
Sayin İsosel , beni açlıkla korkutamazsiniz demişti birkaç sayfa once. Belki sizin düzenli ve asgari ücret üstünde geliriniz var korkumuyorsunuz şükür, ama Türkiye de asagari ucret altinda bile calisanlar var, acaba onlarin korkması normal mi? Komşusu aç iken karni tok olan diye bir laf var miydi?

Şimdi gelelim sizlere, beğenmiyorsaniz bu ülkeyi, çekin gidin , zorla tutan mı var. En başta da Ahmet bilge kaan .en az yazan o benden sorna.
Ben inaniyorumki ki, ŞAHA KALKAN BU ÜLKE PAZARTESİ GÜNÜ AMERİKAYA YAPTİRİM UYGULAYIP HAİN FETOCUYU ALACAK AMERİKA'DAN.
Görün nasıl çil yavrusu gibi dagiliyorlar.

Şimdi, dağılın uleeeeen, sizi gidi dolar seviciler.

@CarmelaSeneye mi? Cok iyimser gordum sizi :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: EnesKlf07
@Motorola

Neden?Delta bisiklet gibi dolar üzerinden satmayan firmalar var.
Sabit kur kampayanyaları var.Yani bisikletleri ital ettikleri zamanın kurundan satan.

Çakal delta bisiklet.Adamlar güya yerli diye geotech marka üretiyor ama cannondale fiyatına satıyorlar.

Herifler malı dolar 4.5 iken getirtmiş,şimdi ise güncel (dolar6.4,euro7.4) fiyatından satıyorlar.

örneğin (link)

erdoğanlar bisiklet daha iyi adamlar tl fiyatından sabit kurla satış yapıyorlar.Bütün öküzlüklerine rağmen helal olsun.

@Ilter Elmas

Heykıd by dolarcıbaba yazaymış bide.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Arkadaşlar, içinde bulunduğumuz durumun vahametini, ekonomimizin ne tür bir zihniyetin elinde oyuncak olduğunu çok basit bir örnekle açıklamak isterim:

Ekonomi bakanımız Berat Albayrak, dün yaptığı sunumda "yeni ekonomi modeli"nin ana prensiplerini anlatırken, listenin en başına "Merkez Bankası'nın bağımsızlığını" koymuştu. Yeni anlayışta TCMB'nin bağımsızlığını prensip olarak benimsediklerini söyledi.

Az buçuk ekonomi mevzuatını bilenler, damat beyin mevzuya ne kadar yabancı olduğunun dehşetle farkına vardılar. Zira halen yürürlükte olan ve TCMB'nin görev ve yetkilerini belirleyen 1211 sayılı kanunun 4. maddesi şöyle diyor:

Temel görev ve yetkiler
Madde 4- (25/4/2001 tarihli ve 4651 sayılı Kanun ile değiştirilen şekli)
Bankanın temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. Banka, fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve kullanacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisi belirler.
Banka, fiyat istikrarını sağlama amacı ile çelişmemek kaydıyla Hükümetin büyüme ve istihdam politikalarını destekler.

TCMB'nin bağımsız olduğu, ilgili kanunda açıkça düzenlenmiştir. Bu, tartışmaya konu edilecek, siyasilerin prensipleriyle düzenlenmesini gerektirecek bir konu değildir. Yürütmenin bir parçası olan ekonomi bakanımız, istese de istemese de bu kanuna uymak zorundadır. "Biz prensip olarak bunu benimsedik" demesinin hiçbir anlamı yoktur, zira TCMB'nin bağımsızlığına müdahale etmesi kanunen yasaktır.

Bilinen tek ekonomi kariyeri, iktidara yakın bir holdingte "damat bey" kontenjanından tepeden inme CEO'luk yapmış olmak olan, kendi ülkesinde yürürlükteki kanunlarda yazılı olanı bile anlamaktan aciz bir kişiye ekonomi yönetimi teslim edilirse, varacağımız nokta ekonomik çöküş olacaktır.

Panik yok. Bisiklet alacaklar sallanmasın. Üç beş esnaf batar onların bisikletlere çökeriz diye de heveslenmesin. Ekonomi şimdilik çok iyi.

@Mehmet Metin Levent

aynen bu ülkede kimseye ucuz mal yedirmezler ucuz mal aldırmazlar. çiftçi bile malı istediği paradan satamadığında ucuza fakir fukaraya vermiyor gidiyor denize döküyor.

Geri