Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Yazdıklarımızı sanırım kimse okumuyor, üç dört arkadaş yazıp, okuyup, biribirimizin yazdıklarını beğeniyoruz o kadar, Forum üyelerini geçtim 900 küsür online misafir içinden, şu an sadece 1 kişi konuyu okuyor görünüyor.. diğer konularda da durum farklı değil.

Scudo
@Alptriatlon
evet okumuyoruz çünkü heryerde aynı şey konuşulup aynı sonuca varılıyor: Üretim odaklı ekonomi. O kadar.. Ben açıldığında konunu ilk sayfasına bakar gibi oldum, bugün de son sayfaya girdim yazınızı gördüm. Okumaya ne gerek varki heryerde söylenen şeylerin aynısı malesef...

@Cömert vur babo vur hobaaa :huhuu:

geçmişler ola, şirazemiz kaydı :kptmya:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Rocketman

Mayıs sonuna kadar Ülker'e bir proje için outsource yazılım desteği verdim.

Benim de kullandığım, Büyükçekmece, Beylikdüzü vb bölgelerden çalışanları toplayan servisçi de benim 3 sokak arkamda oturuyor tesadüfen..Bayburtludur kendileri..

Seçim günü ben gönüllü okul sorumlusu idim uzun yıllardır yaptığım gibi..O da aracıyla AKP görevlisi imiş..

Akşamı karşılaştık merhabalaştık..Sohbet ederken yüzünde "koyduk mu" aşağılayarak gülümsemesi..

Dün akşam çiçeğimi Çelikoğluna götürdüm bakıma bıraktım. dönüşte yine karşılaştık.
İşi bırakacağım diyor..Niye? dedim
"Benzin, bakım uçtu..Aracı yenile deseler yenileyemem fiyatı Euro ile..
Ya fiyatı güncelleyecekler ya bırakacağım..Aracıma boşa km yaptırmam" dedi..

Ben de dedim : "Hayırlısı.. Ülker fiyat artırmaz, AKP de seni aç koymaz..Bulursun yolunu.."

Millet böyle.. Mart kedisi gibi.. Olan bizim gibi "Doğrucu Davut"lar ile "Köyün deli" lerine oluyor..

@irfananar
Bunu hepsi yaptı/yapıyor..Bir ay önce ''koyduk mu?'' deyip,uzun namlulu silahlarla kutlama yaptılar;
Seçim bitti..Rejim değişti..Koydular..Dolar uçtu..Ekonomi bakanı omuz yedi..Abd posta koydu..Hatta Türkiye'ye askeri operasyon gündeme geldi..:suspus:
Bu ''koyduk mu?'' diyenler,yapılacak bir operasyonda en önde savaşacak insanlar..Bunu da belirtelim..

@ahlaksız Hiç zannetmiyorum öyle savaş-mavaş için önde koşacaklarını..

Dantelli masa örtülerini sarınır duaya çıkma bahanesiylekuyruk kıstırıp otururlar..giden yine biz oluruz..

@irfananar
Siz de gidersiniz tabi ama bu insanlar da gider..
Suriyeliler gibi asla davranmazlar..Ben bu insanların,olup bitenler hakkında bilgilerinin olmadıklarını,algı sorunları yaşadıklarını düşünüyorum..Aslında kötü değiller,kötü yönetiliyorlar/yönlendiriliyorlar..

Ülkede güzel şeylerde oluyor. Mesela mustafa tuna nin ankara büyük şehir belediye başkanı olması gibi. Bir de şu betondan dökülmüş. Olmadık yere konmuş çiçeklikleri de kaldırırsa süper olacak. Mustafa başgan yapar bunu.

Kardesim(10) astim hastasi ve bircok alerjiye sahip. Kullanmasi gereken Maske gecen sene 70 liraydi dun yenisini almak durumunda kaldim 140 lira olmus. 1 senede 2 katina cikmis. Bu ocak ayinda besi yemini(50 kglik cuvali) 42 liraya almistim suan 60 lira olmus. Sut yemi ise 45 den 66 tl ye cikti. Bu halka hem et hem de sut fiyatlarinda cok aci yansiyacak.

@kadir karakaya
Kardeşinize acil şifalar diliyorum,umarım sağlığına kavuşur.
@Alptriatlon şahsen ben bütün mesajları okuyorum/okumaya çalışıyorum. Ayrıca Cem Karaca'ya da rahmet dileyelim. Çok güzel ve tam da şu döneme uygun bir şarkı :harika::islik: YouTube'dan indireyim de telefonuma dinliyeyim:harika:

Kardeşim Almanyada yaşıyor bugün 2 resim attı ülkemizde 40 küsür tl olan rossman marka ürün Almanyada şu an 1.99 euro annem için 3 4 kutu alacak
bf2cf510c4426834c5ab91c43fe200b1.jpg
ae4367a80f69fcfe7736429fb006a12b.jpg

@mertgulkokan otomobil üretilsin mi üretilmesin mi? neden üretilsin ki? peugeot, fabrikadan çıkan araç başına 500 euro kalsın Allah bin bereket versin diyor. 10000 euro luk arabadan biz, ülkeye girerken 11000 euro vergi alıyoruz. ilk etapta bizim karımız daha fazla değil mi? araba üretip de ne yapacağız. ha şunu yapabilecek, sıkı paça lazım ona da, zart zurtla olmaz, benim ülkemde satacağın ürünlerin yüzde 20 sini benim ülkemde fabrika kurup üreteceksin diyebilse işin rengi değişir.

@ahlaksız @irfananar Emin olun o insanlar savaş durumunda en önde giderler ama iyi niyetleri yüzünden kandırılıyorlar çoğu zaman. Yoksa çok iyi insanlar genellikle, etrafınıza bakın çeşitli görüşlerde insanlar vardır (Akp-Mhp-Chp-İyiP-Sp-Vp-Hepar) çoğu genellikle günlük hayatınızda sevdiğiniz insanlardır.

Malum terör sevici parti dışındaki insanları ayırt etmek çok saçma bir durum, olası bir savaş durumunda hepimiz bir oluruz ki geçmişte de bunu yaptık. İnsanları ayırmayalım lütfen, gün gelir videoda dalga geçtiğin insan senin için 'ŞEHİT' olur. :)

@ahlaksız

Size katılmakla beraber artık iyiniyetten taşmaya başladığını da düşünüyorum.

Tarih tekerrürden ibarettir derler..

Hazır Tarihler Ata'ya Başkomutanlık verilişinin yıldönümüne çok yakın iken Bir İlber Hoca bilgisi : Sakarya Meydan Savaşında Cepheden Kaçan Asker oranı %46.

Olup bitenler hakkında bilgilerinin olmadığı aşikar..Kuru bir İnanç sisteminin örgütlü cehaletinin parçası konumundalar. Ve algıları da kökten kapalı..
Yıllardır susmam kendi çevreme yanlış olanı daima anlatırım.
Ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar basit, kısa ve öz : İnsanı, hayvandan ayıran en önemli özelliği zekasıdır. Bunu kullanmak hepimiz açısından kritik öneme sahip.

Bunu kullanmadığı ve toplumsal konularda toplumsal olarak doğru olanı seçmediği (ki kendi çevrem/tanıdıklarım açısından konuşacak olursam konu iyiniyet değil bildiğiniz çıkar) sürece birarada bulunmamız, toplum olarak kalabilmemiz mümkün değil..

Ve evet bunda eğitim politikalarının çok ciddi etkisi var.
Çok uzun yıllardır güce tapma, bireysel çıkarı herşeyin üstünde tutma yerleştirildi beyinlere..

Gemisini yürüten kaptan, Benim memurum işini bilir gibi yayılmış cümleler bunun bariz örnekleri..

@Mehmet Metin Levent

Bu kanun vardı zaten..Sanırım 2012 idi kaldırıldığında..Sabancı Grubunun ToyotaSa'daki hisselerini Toyota'ya devretmesinden hemen önce..Zira ilk uygulayan onlardı.

Kanun basit anlatımla şöyleydi :

Yabancı Şirketler, Türkiyede yatırım yapabilmek için En az %25 hisse ile bir Türk Şirketi ortak bulundurmalı.
Türkiyeden elde edilen Yıllık Cirolarının -Üretim Hammaddesi bedelleri hariç olmak üzere- en az %15ini yine Türkiye içinde harcamalı.

Sonra bu kanun kalktı.

Aldığımız Vergi aslında 80 öncesi Ecevit Hükümeti zamanında çıkarılan "Yerli Üreticiyi Koruma ve Destekleme Kanunu" nun getirisi..İthalat yasağını kaldırmak için atılan adımların en önemlisiydi..12 Eylül olunca uygulanmadı, ilerleyemedi..Özal döneminde de hiçe sayılarak yasak kaldırıldı..Dolayısıyla bu kanun da diğer bir çok faydalı kanun gibi uygulanmıyor durumda..Sadece vergi alınıyor..

@KitapSever

İnanmak isterim.. Ancak mevcut durumda artık bazı noktalara kendi tarihimiz kadar İran İslam Devrimi sürecini de katarak konuyu irdelemek gerekir diye düşünüyorum.

@irfananar bilmiyordum ithalat kanununu. Bilgilendirme için teşekkür ederim .

Kar suyu gibi eriyor dolar. Hey yavrum hey. Başlık sanki doların üst baremini çizmiş.

@Mehmet Metin Levent Otomobil ithalatında alınan %170 vergi bu kanunun getirisi..Normal bir devletin bu vergiyi alıp vergiye konbu sektörü sübvanse ederek ayakta tutması lazım ama çok şükür böyle bir hamle yok..Hiç te olmadı..

@Mehmet Metin Levent

Daha öncede belirtmiştim..Başlığın sadece İvme yönünde değiştirilmesi aslında hafıza yaratmak içindir. 2 yıl sonra Dolar tekrar 1.50 seviyelerine inse bile Burada bu dönemde bu rekor noktasını tutmuş olacak..

Okuyanlar o dönem böyle fırlamış; rekor bu olmuş diye anımsayabilecekler..

Adsız_.png

@irfananar mısırlı doktora öğrencisi kiracımızın da telefonunda hem mısır saatine hem de istanbul saatine ezan okuyan uygulama vardı. Kendisi urla daydı bu arada. Vatandaş var vatandaş var. Bizde hierapolis te mezar lahitlerinin içi umumi wc olarak kullanılıyordu 35 sene evvel.

Geri