@ahlaksız
Size katılmakla beraber artık iyiniyetten taşmaya başladığını da düşünüyorum.
Tarih tekerrürden ibarettir derler..
Hazır Tarihler Ata'ya Başkomutanlık verilişinin yıldönümüne çok yakın iken Bir İlber Hoca bilgisi : Sakarya Meydan Savaşında Cepheden Kaçan Asker oranı %46.
Olup bitenler hakkında bilgilerinin olmadığı aşikar..Kuru bir İnanç sisteminin örgütlü cehaletinin parçası konumundalar. Ve algıları da kökten kapalı..
Yıllardır susmam kendi çevreme yanlış olanı daima anlatırım.
Ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar basit, kısa ve öz : İnsanı, hayvandan ayıran en önemli özelliği zekasıdır. Bunu kullanmak hepimiz açısından kritik öneme sahip.
Bunu kullanmadığı ve toplumsal konularda toplumsal olarak doğru olanı seçmediği (ki kendi çevrem/tanıdıklarım açısından konuşacak olursam konu iyiniyet değil bildiğiniz çıkar) sürece birarada bulunmamız, toplum olarak kalabilmemiz mümkün değil..
Ve evet bunda eğitim politikalarının çok ciddi etkisi var.
Çok uzun yıllardır güce tapma, bireysel çıkarı herşeyin üstünde tutma yerleştirildi beyinlere..
Gemisini yürüten kaptan, Benim memurum işini bilir gibi yayılmış cümleler bunun bariz örnekleri..
@Mehmet Metin Levent
Bu kanun vardı zaten..Sanırım 2012 idi kaldırıldığında..Sabancı Grubunun ToyotaSa'daki hisselerini Toyota'ya devretmesinden hemen önce..Zira ilk uygulayan onlardı.
Kanun basit anlatımla şöyleydi :
Yabancı Şirketler, Türkiyede yatırım yapabilmek için En az %25 hisse ile bir Türk Şirketi ortak bulundurmalı.
Türkiyeden elde edilen Yıllık Cirolarının -Üretim Hammaddesi bedelleri hariç olmak üzere- en az %15ini yine Türkiye içinde harcamalı.
Sonra bu kanun kalktı.
Aldığımız Vergi aslında 80 öncesi Ecevit Hükümeti zamanında çıkarılan "Yerli Üreticiyi Koruma ve Destekleme Kanunu" nun getirisi..İthalat yasağını kaldırmak için atılan adımların en önemlisiydi..12 Eylül olunca uygulanmadı, ilerleyemedi..Özal döneminde de hiçe sayılarak yasak kaldırıldı..Dolayısıyla bu kanun da diğer bir çok faydalı kanun gibi uygulanmıyor durumda..Sadece vergi alınıyor..
@KitapSever
İnanmak isterim.. Ancak mevcut durumda artık bazı noktalara kendi tarihimiz kadar İran İslam Devrimi sürecini de katarak konuyu irdelemek gerekir diye düşünüyorum.