Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Sistemden nemalananların ortak kullandığı bir söz var. " Zoruna mı gitti? " , Ekonomi tartışılır. diyecek bir sözü olmayan hemen bu söze sarılır." Zoruna mı gitti ?" , Tarım bitti dersin , ülkenin ithal ürünlere bağımlı hale geldiği konusunda uyarılar yaparsın . dalga geçer gibi aynı söz " Zoruna mı gitti ?" Yerli ve milli olduğu iddia edilen bazı ürünlerin ve kavramların, aslında yerli ve milli olmadığını açıklarsın Cevap aynıdır " Zoruna mı gitti ? )

Döviz böyle yükseldikçe , bende bundan sonra şu cümleyi kuracağım. "Hoşuna mı gitti ?" Döviz yükseldikçe hepimizin satın alma gücü düşüyor , fakirleşiyoruz. Ve bazıları kendileride aynı durumda olduğu halde hoşuna gidiyor.

Ne diyeyim bu saatten sonra. Verrrrrrr mehteri verrr verrrrr. Hoşuna gidenlerin sefası olsun.

Scudo
DSC08997 (1).jpg biz de görseldeki bisiklet var 5 metre 20 cm yükseklikten atlayacağız. Türkiye'nin yarısı da no-name bisikletle tutturdular biz de atlayacağız sizinle diyorlar. bence atlayın görün anyayı konyayı. herkes memleket meselerine kafa yoruyor iyi niyetli olarak ben de diyorum ki: elaleme dar gelen bize bol gelir boş verin...kendi kendimize sinir katsayımızı arttırıyoruz . dolar isterse 10 tl olsun zengin fakir belli olsun

5.20ye doğru koşuyor...

Gerçekten üzülüyorum.. Üretim yok hiçbişeyimiz yok.. Ülkemiz coğrafı olarak mukemmel yerdeyiz, 4 mevsim yaşıyoruz, tarıma elverişliyiz, elektrik üretimi için rüzgarada güneşede elverişliyiz. Bisiklete biniyoruz tertemiz insanlarız gel gör ki nüfusun yuzde80 i tarafından harcanıyoruz bitiyoruz.. Söylencek söz yok

Sonumuz Venezuela gibi olmasında aman yarabbi

@Rocketman
Forumda ne kadar çok ''pesimist'' varmış:D
Doğru söylüyorsunuz ama bu konular,göreceli konular..Mesela ben size ''sistem dediğiniz şey nedir?'' dediğimde,bana ne diyeceksiniz?
Mesela ileri demokrasinin olduğu Abd'de sistem mi var?Ya da göçmenlere/mültecilere ''öcü'' gözüyle bakan Avrupa'da sistem mi var?
Batının hukuk anlamında bizden ileride olması,batının doğru bir sistemi olduğunu göstermez ki..Batıda da insanlar köleler,Türkiye'de de..Sorun sistemin doğruluğu/yanlışlığı değil,sorun sistem denilen şeyin yanlışlığı..!

Mesela Abd'de hukukun üstünlüğünden filan bahsedilir ama aynı Abd'de milyonlarca insan evsiz bir şekilde sokakta yaşar..Bu nasıl hukuk ki,nasıl bir sistem ki,milyonlarca insanı sokağa mahkum etmiştir?!

Hep göreceli konular,hep..

Hukuk dediğiniz şey,bir avuç azınlığın,haklarının olduğunu göstermek amacıyla uydurulmuş kavramlar bütününden başka bir şey değildir..Ne Türkiye'de,ne batıda,ne doğuda;ne hukuk,ne demokrasi,ne de bir sistem vardır..

Türkiye'de eğitimciler,Türkiye'deki sistemin bozukluğundan dolayı çığlık atıyorlar..Mesela medyatik bir isim;Abbas Güçlü..Adam her konuşmasında,yetkilileri gömüyor resmen ama boşuna kendini yoruyor..Bakınız;

Konuya girip mesaj atana kadar dolar yükselmeye devam ediyor. Her attığımız mesaj güncelliğini yitiriyor. Bu dolar yabancı firmaların daha çok bizi satın alması için mi bu kadar yükseliyeah :bsmagryr:

5.15 ten almıştık , anlık satsak mı acaba :)

Yükselmeye devam eder diyorsanız elimdeki iki gıdım para ile dolar alıp onuda faize koymayı planlıyorum

@Mehmet Metin Levent

Banka alış fiyatı üstteki , 3 kuruş makas var 17.30 dan sonra :)

@Çağdaş78 baktım da benim banka biraz fazla saplıyor. Haftasonu olmasından dolayı sanırım. Peki dolar mı euro mu desem?
Düzeltme: bugün hafta sonu değildi doğru :D saat 5'i geçti diye böyle sanırım. İşsizliğimi hemen belli ettim :D

Geri