Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
ulan elime para geçti karbon alayım dedim aldığım para aynı seviyeye geldi yerimde sayıyorum

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
@Mustang54
değil 2017 modelin 2007 modelin bile fiyatını etkiler. Koyu motor sevdalısıyım sevdiğim bir kaç ve modelin Türkiye'ye 2004'ten sonra gireni yok ama fiyatları sank sıfır motor alıyormuşsun gibi. Durum bisiklette de öyle oluyor maalesef. Şimdi bir arkadaşımda 2016 model kato 3 var. "Napcan kaça satacaksın" diye sorduğumda sıfırının fiyatını hesaplıyor ona göre fiyat biçiyor. Ben aldığımda xxxx'di şua kadar bindim yanında şu ekipmanı veriyorum demiyor. Sıfırı 3 küsur o zaman bu ekipmanla bendeki 3 eder diyor.

Türkiye'nin güzide ve çok değerli bir devlet kurumunda çalışıyorum. Burada da tasarruf adı altında bir takım ciddi önlemler alınıyor. Yapılan ilk şey maalesef kurum çalışanlarının çocuklarının kullandığı kreşi kapatmak oldu. Yakında yapılanma adı altında küçülme ve personel sayısında büyük azaltma yapılacağı söylenmekte. Gidişat cidden çok kötü. İşsiz kalma riski bende de var. Diğer yandan eşim de devlette çalışıyor. Ek dersleri okullar kapanana kadar hep 3-4-5 gün gecikmeli olarak yatırıldı. Devletin zirvesine bakarsanız bana göre çıt çıkmıyor. Gerçek anlamda önlem alındığı yok. Varsa yoksa düşman dışarıda aranıyor. Gerçeklerle yüzleşmeli artık. Tepe tarafı başarısız ve çaresiz. Trump'ın tehditleri bana göre tepenin işine geliyor çünkü tüm krizi buna bağlayıp başarısızlıklarını örtecekler. Diğer yandan bizlere sürekli dolar bozun deniyor ancak iktidarın 300 odalı yazlık saray inşaatına devam ediliyor. Külliye masraflarından 1 kuruş tasarruf edilmiyor, milyon dolarlık alımlarından, lükslerinden fedakarlık yapılmıyor. Tasarruf en tepeden başlar, çare bulunmazsa en son halka iner. O zaman bizler vatan millet sakarya deyip "bir" oluruz. Yapılan şeyler ve alınan kararlar, vadedilen şeyler gerçekçi değil. Bizleri cidden çok kötü günler bekliyor. Benim düşüncem ülke iflasını ilan etti ancak bizler bunu tüm dünyadan daha geç öğreneceğiz.

beyler doktorum şu olayı artık şöyle yorumluyorum
Kanser hastaları belli bir dönemini bilmeden mutlu, mesut yaşar, ta ki, kilo kaybı başlar, gece ateşlenmeleri başlar, antibiyotik yazılır düşmez araştırılınca ortaya çıkar ve hayata erken veda ederler.
Biz toplumca kanser hastasıyız, üretim yapmadığımız için bütün kanserojenler birikti artık ölüyoruz, güzel dönemimizi yaşadık ve eğlendik. Artık dönemimiz yaklaşıyor. Bu süreçte son 2 evredeyiz, depresyon ve kabullenme. O yüzden biz hiçbir zaman avrupa halkları gibi uzun yıllar yaşayamacağız. Yaşamak dediysem ise, primat gibi değil, gerçek anlamda yaşamak. Siz de artık bu yaşadığınız zamana sayın.
Tanrı bize bu rolü vermiş, bize de en iyi şekilde oynamak düşer. Selamlar

Konuda ''omuz'' meselesinden bahseden hiç kimse olmadı galiba..Bence Türkiye siyasi tarihinde eşi görülmemiş bu mevzu atlanıyor..Medya da zaten hiç gösterilmedi..
Bu omuz meselesinden sonra,doların 5'i bulması ve geçmesi de gayet normal..Bu ivmenin altında yatan nedenlerden biri de bu omuz meselesi..
Bilmeyenler,''bakanların omuzlaşması'' gibi bir arama ile ilgili videoyu bulabilirler..

hocam kusura bakmayın ama ne kadar millet ekonomimiz kötü derse desin biraz bizimde suçumuz var daha yarısının özelliklerini kullanamadığımız 4 5 binlik telefonları alıp 1 yıl sonra eskidi diye atıyoruz araba alıcakiken ilk önce 2.el seçeneklerini değerlendirmeyip sıfırları için bayilere koşturuyoruz sanki sadece ekonomi değilde bizde toplum olarak sorunlarımız var

Haberlerde gördüm; Kapalıçarşı'da 40 kuyumcu kapanmış, yerine lokumcu vs. açmışlar. Diyeceksiniz ki altın fiyatları sürekli artıyor, kuyumcu neden kapatır ? Mesele bisikletin yada altının fiyatının artması değil, alınabilir olması. Alım satım olmadıktan sonra isterse 10.000 liralık bisikletin fiyatı vitrinde 50.000 liraya çıksın. Satıcı malını satamazsa, bir süre dayanır, sonra iflas eder.

"Tadı kaçtı" derler ya, aynen öyle.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@ahlaksız
Hocam olaylara bu kadar tarafsız bakan insanların olması güzel bir duygu, sizi tebrik ederim. Ekonomik olarak maalesef çok kötü günler geçiriyoruz bu bir gerçek ama bunu fırsat bilip batıyı tek taraflı bir şekilde iyilik meleği gözüyle bakanlar var. Ne bileyim bu forumda batı hiçbir zaman afrikayı sömürmedi diyenleri gördü bu gözler.

Bu arada nasıl birkaç günde bu kadar kötü etkilendik piyasalarda arkadaşlar? Yani mümkünmüdür sadece birkaç günde bu kadar etkilenmek? Yok yani benim aklım almıyor, bu nereye kadar devam edecek?

olsun moruq zirvedeyiz DEVAMMM :D:D

3 saat önce bunu yazdılar
46b0851682d2023d125e847e114139cd.jpg

@KitapSever TL gerçek fiyatını bulana kadar bu başlık güncellenecek. Tünelin sonu kriz kitabında 2013 aralığı için 1 doların reel değeri 6.5 lira diyordu yazarı. Tl hala değerli tabii ki suni olarak. Asıl değerini bulsun rahat ederiz diyemiyorum zira spekülatörlere ve karaborsaya uygun zemin oluşuyor.

@Mehmet Metin Levent
Hocam peki bundan sonra ne olacak? Halkımızın durumundan bahsediyorum.

@KitapSever en iyi bildiği şeyi . Bir şekilde kendini kurtarmaya, yırtmaya bakar. Yapamadiginda ise kafasına sopa yiyip yemiyecegine göre değişir.

Halk ne yapacak bilmiyorum. Düşene de bir tekme atma potansiyeli var gibi.

@KitapSever
@Mehmet Metin Levent
Bugün duyduğuma göre tespih çekmeler,dua okumalar yapılıyormuş..Hatta annem de tespih çekmiş:D

Geri