@enes_vl
sorduklarıma sakin bir şekilde ve bizi yaftalamadan cevap verdiğin için teşekkür ederim.samimiyim.
Amerikanın rusyanın almanya ve ingilterenin bize olan bakış açısını görüyorum merak etmeyin.
ama şunu iyice netleştirelim:
amerika silah olarak doları kullanıyor diyorsunuz ve haklısınız ! başka ülkelere de yapıyor. burda bazı soruların sorulması lazım.
bunları amerika neden bize yapabiliyor ? çok güçlü olduğu için mi ? yoksa ekonomide strateji hatalarımız olduğu için mi ? mesela dışa bağımlılığımız çok olması gibi..
neden mesela hollanda rusya gibi ülkelere yapamıyor ?
mesela neden doların ülkemizde silah olarak kullanılmasını engelleyecek ekonomi programları uzun yıllardır üretilmiyor ?
neden üretim yerine yabancı isimlerin ülkemizde yerli denilen projeleri almaları ve geri ödeme taahhütleri sağlandı ?
neden telekomun içi boşaltılıp yerli payı yüksek bankalar şu an zorda bırakıldı?
neden dışarıdan ithal ürünlerin ülkemize girmesinin engellenerek yerli üretim teşvik edilmedi ? mesela bisiklet, % 100 yerli olanı var mı ? bisiklet diyorum.
bu basit sorulara cesurca ve bilimsel cevaplar verdiğimizde buradakilerin alay etmediklerini , direk kafayı yemek üzere olduklarını düşünebiliriz. çaresizlikten. hem cebimizdeki paranın, hem de ülemizin parasının eridiğini görüp, erimesinin sebeplerini anlatıp ama bir türlü elimizden bir şey gelmediğinden.
33 yaşında bir çalışanım. çocukluk dışında hiç dolar almadım, almayacam biriktirmeyecem. ama dolar yine düşmeyecek. yurtdışından sipariş de vermiyorum haa.
bana söyle sayın
@enes_vl, doların düşmesi için bu ülkenin vatandaşı olarak ne yapabilirim ve benim , bizim yapmamızla çözülür mü ?
YOKSA BU İŞİ ANCAK YETKİSİ OLANLAR MI ÇÖZEBİLİR ?
BURADAKİLER BENİM AÇIMDAN MİZAH, EN KARASINDAN HEM DE..