Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@halil halil
4.9 düşüp tekrar 5.1 oldu. Harikulade.

Arkadaşlar birkaç güne 100 günlük plan açıklanacakmış, dolar şöyle 4.90 veya biraz altını görebilir, ondan sonra kemerleri bağlayın 5.20 de görüşürüz. Bu işten anlamam ama dolar her zaman alım fırsatıdır :)

Ultra Zamlar kapıda bayram sonrası bekleniyor. 90 lı yıllara dönüş başladı...

Cari açık var cari açık, yani üretim yok ithalat var, ülkede döviz kalmadı, gerisi palavra.

Düzeltme, valla uçuşa geçtik bile galiba, kemerleri bağlayın. 5.06, otur seyret korku filmi gibi.

hepinizin yazdıklarınızı okudum ve mizahın insanın akıl sağlığına olan olumlu etkisini bir daha benimsedim.

benim asıl merak ettiğim şey ise diğer arkadaşlarımızın nerede olduğu, kimler mi ?

1-seçim sonrası doları gör sen nasıl da çakılıyoooo diyen arkadaşlarımız.
2-dolar bozdurarak doların düşeceğini oyunun bozulacağını düşünen arkadaşlarımız.
3-asgari ücretliyim ve mutluyum dolarla ne işim var, dolarla mı malzeme alıyorum, siz de israfı bırakın diyen arkadaşlarımız.
4-ekonomimizi kıskanan ülkelerin olduğunu düşünen arkadaşlarımız
5-bizlerin, doların yükselmesinden memnun olduğumuzu düşünen arkadaşlar
6- ve son olarak aşağıda eklediğim video da olan arkadaşı ve şu anki ruh halini merak ediyorum :

Biz ayrıcalıklı bir toplumuz.

Ülke Amerika gibi bir ülkeye dik durduğu için, eğilmediği için KENDİ VATANDAŞLARININ ALAY KONUSU oluyor. Dolar yükseldi, kendi bakanlarına Amerika yaptırım yaptı diye gülen bebekler havada uçuşuyor.

Nedene değil sonuca bakıyorsunuz. İsterseniz Amerika'ya eğilelim tüm suçlamaları kabul edelim. Rahibi salalım. Suriyede bırakalım demokratik PKK devleti kursunlar. Bize ne demi. Yeter ki Ekonomi düzgün olsun. Aferin. Bu şekilde düşünenler beni engellesin. Daha sessiz kalamicam. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Başkanının destekçisiyim.

@enes_vl Sana destekçisi olma mı? dedik... Sadece sorgulamayı öğrenmelisin. Konunun Amerika'nın bize yaptığı yaptırımlar ile alakası çok olmamakla birlikte "Neyi sıfırlıyım BABACIM" laflarının ve devamını araştırmanızı temenni ederim. Yaşınız kaç nerede çalışıyorsunuz yada sosyal statünüz ne durumda bilmemekle beraber bu kadar at gözlüğü ile dünyaya bakmamalısınız.

Yurdumun sorgulamayı bilmeyen insanının bakış açısını değiştirmesi o da olmuyorsa bilim adamlarının "bakış aşısı"nı bir an önce icat etmeleri gerekiyor. Kimin kimi sevdiği ve kime oy verdiğinden bize ne. Neden malum partiye oy vermeyi ve baştakini sevmeyi büyük bir marifetmiş gibi söylemeyi kafanızda büyütüyorsunuz? İsterseniz Adnan oktar'a ya da jet fadıl'a oy verin bize ne! Yeri ve zamanı geldiğinde hesap sorun yahu!! Sonra yine aynı parti/adama oy verin ama arada dürtün, verdiğiniz oyun gücünü kullanın. Oyunuzla daha iyi bir hayat ve ülke geleceği için gönül verdiğinizi rahatsız edin ki onlar da "biz ne versek bunlar yiyor" bakış açısından kurtulsunlar. Her şeye bir kulp bulmak nedir? Bu ülkede sürekli aşağılara çekiliyoruz ama 16 senedir kendi partisini liderini eleştiren bir allahın kuluna rastlayamadım ben. Varsa rastlayan isim adres versin gidip çiçek verip alnından öpecem!!

bakış-aşısı_1685053_m.jpg

Size farklı bir bakış açısı vereyim.

Bundan 25 yıl önce de malum terör örgütleri vardı ve devlet kuramadılar. Şu anda da malum örgütler var ve devlet kuramıyorlar konu malum örgütler falan değil. Konu 30 yıl önce olan alım gücünün özgürlüklerin kendini ifade özgürlüğünün olmaması.

Sen üretim yapmazsan dolarda patateste artar. Kim kimin destekçisiyse olsun. Ama şunu kafanıza sokun batıyoruz. Hep birlikte hemde. Batalım kurtulalım anlayın accık... Başka açılardan bakmayı öğrenin...

Biz hep 50 liralık dolar alıyoruz diyim ve geçeyim. Haydi nerde davulcu :)

@Kerem Özbayrak hemen bana satın almadan ve solmaya yüz tutmuş birkaç çiçek koparıyor ve gönderiyorsunuz :hrkbuya::hrkbuya: öpücük konusu kalsa da olur :koptum::koptum:

3 dönem önce kendi oy verdiğim partinin sistemli eleştirisini yapmaya çalışınca sopayla kovaladı büyüklerim, hala akıllarına geldikçe pis söverler bana:snzdglsn::snzdglsn:

@Mehmet Altuğ

* İlki yapan biz değil A.B.D. Yönetimdeki ahmakları sevmiyorum ama bu konuda haklıyız bence. O adam kesin bi ajan filan hem de çok şey bilen yoksa bu kadar baskı yapmazlardı.
Kuzu kuzu bırakalım gitsin demek olmaz. Şu da bi gerçek A.B.D. nin falan arkamızdan kuyumuzu kazmaya çalıştığı kesin.

* Umarım bundan sonra yönetim bişeylerin fiyatını ucuzlatmak için ithalat yapmazlar. Biraz ihracatı artıracak bişeyler yapsalar düze çıkarız belki ama kısa vadede pek umut görünmüyor.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@enes_vl Biz tam da nedene bakıyoruz ve de gayet sorgulayıcı bakıyoruz. Sizler gibi bize dikte edilen yok dış güçler yok savaş halindeyiz yalanlarına kanmadan gerçek nedenleri sorguluyoruz. Bu ulkede demokrasinin kalmadığı, adaletin işlemediği, insaata dayalı ekonominin çökmek üzere olduğu, tarım ve hayvancılığın bittigi gerçeklerini goz ardi edip hala daha birilerinin destekçisi olarak ulkemizi bizden cok sevdiğinizi mi sanıyorsunuz. Yaşayıp göreceksiniz.

Sorun ekonomiyi dolar üzerinden konuşunca, çakraları açılmamış bünyelerde hata veriyor olması. Konu dolar olunca bir yabancılama hissi oluşuyor demek. Dolar 5 oldu dediğiniz zaman hemen dış güçler / vatan haini gibi otomatik mesajlarla defansa geçiliyor.
Üretim artmalı derseniz vatan haini oluyorsunuz artık :snzdglsn:

Olayı hala anlayamayanlar için; Türk Lirası 1 yıl içinde %30 Değer kaybetti

@enes_vl

Şu "Suriye'de PKK Devleti Kurulması" adlı safsatayı tamamen ortadan kaldıralım.

ABD, 2011 yılında Obama'nın "No Boots on the Ground" (yani ABD askerlerinin artık yabancı ülkelerde savaşmaması yaklaşımı) çerçevesinde, Türkiye'nin Suriye'ye girmesini istiyordu. Davutoğlu ve ekibi, bu konuda çok istekliydi.

Sonra, muhtelif sebeplerden ötürü bu olmadı. Rusya'nın Suriye'ye girmesi ve Batı'nın Suriye muhalefetinin kontrolünü yitirmesi ile denklem bozuldu.

Fakat ABD, halen Türkiye'nin Suriye'ye girerek Esad'ın tüm ülkeye hakim olmasını engellemek, bu arada İran'ın Akdeniz'e kadar ulaşan bir etki koridoru yaratmasını durdurmak istiyordu.

Türkiye'yi Suriye'ye sokmak için çok sağlam bir havuç bulmalıydı. Bu öyle bir havuç olmalıydı ki, normalde ülke dışındaki operasyonlara karşı olan Türk halkı siyaseten bu sürece karşı çıkmasın.

Bunun için Suriye'nin kuzeyinde Kürt muhalifleri destekleyip sanki orada bir Kürt devleti kurulacakmış gibi Türkiye'yi bir güzel oltaya getirdiler ve Suriye'ye soktular.

Bir taşla birçok kuş vurdular:

1) Ortadoğu'daki Kürtleri, tarihte hiç olmadığı kadar ABD'ye ve Batı'ya muhtaç hale getirdiler
2) Türkiye gibi Esad'ın ve Rusya'nın saldıramayacağı bir gücü ülkenin en stratejik bölgelerinden birine sokarak hem İŞİD temizliği yaptırttılar hem de Rusya'nın ABD'yi tamamen müzakere masasından fırlatıp atması ihtimalini ortadan kaldırdılar
3) 2002'den beri devam eden küresel dolar genişlemesi sayesinde ekonomisinin geliştiğini zanneden Türkiye'yi ekonomik anlamda dev bir okkanın altına soktular
4) Türkiye'deki iktidarı siyaseten sürekli oynak bir zemine mahkûm ettiler, Türkiye'deki siyasî kutuplaşmanın artması için zaten bereketli olan zemini epey iyi işlediler
5) Suriye'deki Sünni muhalefeti Türkiye'nin koruması altına sokarak bedavadan kendi pozisyonlarını korudular
6) Normalde kendi askerleri üzerinden harcayacakları parayı Suriye'deki Kürtleri silahlandırıp eğitmek için harcamak suretiyle, kendilerine bölgede yeni bir savaş gücü yarattılar.

Daha da sayarım ama yazmaktan sıkıldım.

Bugün hala Türkiye'de iktidar partisini savunmak için ABD'ye boyun eğseydik de Suriye'de PKK devleti mi kurulsaydı diye argüman getirdiğini zannetme durumu en azından bu mesajı okuyanlarda sona ererse o bile kazançtır. ABD'ye karşı çıktığımız için değil boyun eğdiğimiz için bugün Suriye'deyiz zaten.

(Bir dönem çok revaçtaydı, güya PKK üstünden petrol koridoru kurulacaktı. Sonra ABD, PYD ile Rakka'yı ele geçirince neyse ki o safsata kendiliğinden ortadan kalktı).

Arkadaşlar , bu foruma üye olmamın amacı bisiklet sporu ve onunla ilgili herşeye dair bilgi edinmek ve paylaşmaktır.

Ancak , hayat ikamemiz sadece ve sadece hobiler / spor değil. Ben evli ve 2 çocuk babasıyım (Allah bağışlasın , hepimizinkini) . Hayat şartları , vergiler , harçlar , giderler o kadar yüksek ki , ödemeden anlayamazsınız.

Hala baba evinde yada bekar yaşayan arkadaşlarım , bunu siz daha az hatta hiç hissetmiyor olabiliriz. Bakın , hepimiz aynı gemideyiz. Bu ülke bizimdir, hiçbir yetkilinin ya da hükümetin malı değildir olamaz da !! Bir ülkenin sahibi millet 'dir ve seçimle istediği hükümeti başa getirerek onun yönetmesine izin verir. Bu bu kadar basittir. Ama olanı biteni , eğrisiyle doğrusuyla değerlendirmek gerekir. Yani sorgulamak.

Enflasyon , cari açık , kurların artması hepimize zarar verecektir , inşallah daha fazla zararı olmadan çok daha iyi günler görmeyi umut ediyorum , ediyoruz.

*Allah sonumuzu hayır etsin.

Ekleme : İlk okuldayken öğretmenlerimiz gururla , Türkiye kendine yetebilen dünyadaki 8 ülkeden biridir derlerdi , gururlanırdık. Yani çiftçilik ve hayvancılık çok iyi durumdaydı.

Geri