Scudo Sports

Dolar 8 Plus

5 yıldır aynı noktadan (İstanbul 212) işyerimin servisine biniyorum. Anacadde, ilkkez trafiğin 4/3ü yoktu. Bian günleri mi şaşırdım acaba diye sordum kendime ve telefonumu kontrol ettim, saat ve tarih için.

Scudo
@samurusovİzninizle bunu kullanmak istiyorum :) yalnız Kıbrıs ı satalım diyen arkadaşın kafası çukur olmalıydı böyle yine biraz beyin var gibi duruyor :D

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dd4SsOdV4AEGTzn.jpg:large

30 günde normal olarak işleyen hiç bir ekonominin para birimi %25 değer kaybetmez, ekonomi çok iyi, acayip iyi muhabbetini bile yapmıyorum bakın normal olarak işleyen bir ekonomik düzen olsa bile olacak iş değil bu. Devalüasyonu 1 günde değilde 30 günde yaşamış olduk.

Ne olcak bu memleketin hali. İthal ürünler uçar ki ne uçar :(

Saat 15:52
USd: 4.87
Euro: 5.70
Altın : 202.345

Doların an itibariyle 4.84 olmasıyla birlikta aliexpresten alacağımız ürünlerde türkiye standartlarına yaklaştı,bir alimiz vardı 4.84 ten sonra alide yok artık..

ali dolara bak,yükseliyor her saniye tak tak.

Türkiye battııı, üretimi olmayan sadece tüketim toplumuyuz. Üretim yapacağı düşünülen her şey devlete kar getirmesi gereken neredeyse her kurum özelleştirildi, dün haberlerde duydum şok oldum! Çok komik, tereyağı! yahu o bile ithal menşei Türkiye yazanlarda da %50 oranında ithal karıştırıldığı ve bu işlem Türkiye'de yapıldı diyerekten Türkiye yazıyormuş..
Çıldırıyorum, konunun dışına çıkmış olabilirim.. Olay artık o parti bu parti değil Türkiye ama maalesef bizim milletimizde bir gariplik var futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutuluyor, yahu bir dinleyelim bakalım şu ne diyor, bu bunu demişti ama kaçını yaptı öncesi neydi şimdi nolduk denilmiyor. İnadına şuna oyumu verecem inadına buna oyumu verecem yahu ne inatmış neyle besleniyorsun..

Çıldırıyorum diyorum ya içimi dökmezsem olmaz..
Bugün gazeteyi okuyorum; -İç Savaş nedeniyle geldikleri Türkiye´de yaşayan Suriyeliler, ramazan ayını ve bayramı yakınları ile geçirmek için ülkelerine gidiyor ve devamında -bayramı İdlib´de yaşayan diğer çocukları ile birlikte geçirmek istediğini söyleyen Hayat Nahsen, “Çocuklarım İdlib’de yaşıyor. Bir ay kalıp onlarla hasret gidereceğim” dedi.
Arkadaş sen bunları savaş var diye almadın mı bu ülkeye, bayram gezisine çocuklarının yanına gidiyormuş.. Niye alıyorsun ülkenin iç kısmında bir şey yok gitsinler oraya neden bu milletin çoluğunun çocuğunun rıskını veriyorsun bunlara!

Çıkıp miting yapıyorlar milletin parasıyla -Eyyyy İsrail!! Ee noldu Ey İsrail deyince? Sana bana İsrail vahşetini anlatana kadar sen ticaretini bir kes önce, yaptırım uygula ona buna sahnede bunu anlatmanın anlamı yok ama var mı öyle bir gücümüz?

Buyrun bu şaka olmalı diyebilirsiniz, evet
Dünyadaki tüm tanker hareketlerini takip eden TankerTrackers sitesi 19 Mayıs günü Türkiye'nin İsrail'e petrol sevkıyatı yaptığını aktarmış. Sitedeki haritada 19 Mayıs günü Ceyhan’dan İsrail’e 1 milyon varil gizli petrol sevkiyatı yapıldı. Kimlerin gemicikleriyle..
Varyaa bir gün İsrail -Eyy Türkiye, sana bu saatten sonra tohum göndermiyorum hadi bakim dese 1920'ler de kıtlıktan birbirlerinin çocuğunu kaçırıp yiyen Rus'lardan beter oluruz..
Üretimin her konuda bitirildiği bir ülkede kaçınılmaz sona yaklaştık.
Yıllar önce Çanakkale'ye gelen bir İngiliz turist -O kadar savaştınız ne oldu? Silahımızla gemilerimizle giremedik ama çantamızdaki paralarla istediğimiz her yeri zaten aldık.. Gerçekten böyle bir şey söylenmiş mi bilmiyorum ama söylenmediyse bile zaten durum aynen öyle..

Neyse gaza geldim konu dışına çıkmaya başladım, Allah sonumuzu hayır etsin..

32941800_2063418770596312_2354327606528049152_n.jpg

“kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. sonra onlaraarabalarımızı satarız. sonra bankalarını satın alırız. o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. o ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. ayarlanan kredi “asla” o ülkenin hazinesine gitmez. o ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. plan böyle işler. sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; “bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. o zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, birleşmiş millletler de bizim için oy verin! elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! onları amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın…” sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir.”

Tanıdık geldi değil mi

@anzolot bundan sonrası let's get ready to rumble.
Şu meşhur abinin ağzıyla.

Allah hepimizin belasını verdi zaten de çok şey etmemek lazım.

Basligi 4.92 olarak guncelleyen kisi linkide guncellesen de bari celismese baslikla icerik

4,30 4,50 falan derken 4,90'ı gördü.Keşke hemen piyasaya yansısa bu fiyatlarda biraz bir şeylerin farkına varsalar.

O değilde şansımı ben...Tamda işe girip para biriktirecektim kesin hiçbir yer işe almaz birilerini eğer kriz koparsa...Offf off!

@Mustafa Zeybek

Dün babama bunu anlatmaya çaılışıyordum,sözlü anlatımım zayıftır,hep üstün gelir bana bu konuda bir başladı yok afrin fırat harekatları olunca birden kriz olacağı tutu dışa mihraklar bilmem ne...
Ben en iyisi üretemeyişimizden gireyim.Adam nasıl bağlanmışsa,hala canla başla savunuyor.

Ben "Ayy ülke battı artık çok geç kapak ühühüüh" kafasını doğru bulmuyorum.Böyle yapacağımıza eylem yapmalı,tepkimizi koymalıyız.Aslında sürekli bir gösteri düzenlnse vs diri tutulsa gündem bir kıpırdanma olabilir.

(link)

Şu haberi vermiş bir arkadaş internette devletin bilerek dolara müdahale etmediği bu sayede seçim kazanıldıktan sonra doların düşürülüp seçmenin güvenin tekrar kazanılacağını iddia ediyorlar.Benim en çok kıllandığım iddia bu.Umarım doğru değildir.

Geri